www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Jela od iznutrica
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:13 pm    Naslov poruke: Skembici Na vrh strane Na dno strane

POHOVANI SKEMBICI

Potrebno je:

1 kg govedjih skembica
- 2 jajeta
- 3 cena belog luka
- 1 veza zeleni
- 1 list lorbera
- malo mrvica (prezli)
- brasno
- 5 zrba bibera
- so


Ociscene skembice oprati u nekoliko voda, posoliti,
dodati vezu zeleni, 5 zrna bibera, 3 cena belog luka i 1 list lorbera,
pa staviti u pretis-lonac i kuvati oko pola sata
od momenta kada pocne da sisti.
U obicnom loncu treba kuvati oko 5 sati na tihoj vatri.
Potom lonac skinuti sa sporeta, a kada se ohladi, otvoriti i izvaditi skembice.
Ocediti ih od vode, ohladiti, iseci na cetvrtaste komade,
svako parce najpre uvaljati u brasno, zatim u razmucena jaja
i na kraju u mrvice (prezle).
Prziti ih na vreloj masti ili ulju s obe strane da porumene.
Sluziti tople.


 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KUVANI SKEMBICI

Potrebno je:

- 1 kg skembica
- 4 glavice crnog luka
- 4 cena belog luka
- 4 zrna bibera
- 2 dcl ulja
- 1 sargarepa
- 1 kasika brasna
- 1 kasika paradajz pirea
- 1 kasicica aleve paprike
- 1 kasicica seckanog persuna
- 1 list lorbera
- malo sirceta
- so


Skembice ocistiti, oprati, skuvati i iseci na rezance.
Na zagrejanom ulju proprziti sitno iseckani crni i beli luk,
dodati skembice, biber u zrnu, list lorbera, paradajz,
sargarepu isecenu na kolutove i so.
Naliti mlakom vodom i kuvati dok skembici ne budu mekani.
Potom napraviti zaprsku od ulja, brasna i aleve paprike, sipati je u jelo,
malo prokuvati i skinuti sa vatre.
Dodati persunov list i zakiseliti sircetom ili sokom od limuna.
 
Roberto-NS
Žderonja
Žderonja





Datum registracije: 28 Jul 2004
Poruke: 2519

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 30, 2004 12:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Joj skembe moje drage.....jeo sam na vikendici bas pre par dana iz kotlica skembe i bile su MMMMMMMMMMMMMM !!!!
Obozavam ih!!!
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:30 am    Naslov poruke: Jela od iznutrica Na vrh strane Na dno strane

Bubrezi sa jabukovačom
sastojci: Za broj osoba: 4



4 teleća bubrega
3 dag maslaca
2 dl jabukovače (vino)
1 glavica luka
2 jabuke
2 žlice vrhnja
sol, papar

priprava:

Bubrege očistite , tanko narežite i ispržite. Zalijte vinom i lagano zagrijavajte da provri. Izvadite ih, posolite i popaprite i držite na toplom.
U masnoći od prženja ispržite usitnjeni luk i jabuke narezane na male ploškice.
Kratko ih pržite pazeći da ostanu cijele.
Luk složite po bubrezima i okružite jabukama.
U sok od prženja umiješajte vrhnje i miješajte dok se otopi karamelizirani sloj na dnu. Zalijte jabuke.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jezik u umaku
sastojci: Za broj osoba: 4



1 očišćeni teleći jezik
1 poriluk
1 mrkva
1 glavica luka
krupna sol, papar u zrnu
Umak:
1 mrkva
1 glavica luka
1 žlica pekmeza od rajčice
3 dl kokošje juhe (kocka)
0,5 dl prošeka
3 dl vinskog octa
5 dag maslaca
5 dag brašna
sol, papar, začinsko bilje (prema ukusu)
5 dag kocki šećera

priprava:

Jezik operite četkicom pod mlazom vode. Pristavite ga u 2 dl hladne vode. Kad provri kuhajte 10 minuta.
U međuvremenu očistite poriluk, mrkvu i luk. Povrće stavite u veliki lonac sa 3 l vode i 10 zrna papra. Posolite i stavite kuhati teleći jezik. Čim provri, smanjite temperaturu i redovno skidajte pjenu što se stvara na površini. Kuhajte 2 sata.
Umak:
Očistite luk i mrkvu i pržite na maslacu. Primješajte brašno i juhu u kojoj ste razrijedili pekmez od rajčica.
Kad provri poklopite i pirjajte 25 minuta na niskoj temperaturi.
U posudicu stavite kocke šećera i zalijte sa dvije žlice vode. Miješajte na niskoj temperaturi da dobijete svjetli karamel. Maknite sa vatre i zalijte vinskim octom.
Umak procjedite u posudicu a povrće pritiskajte o cjedilo da ga protisnete. Dodajte prošek i ostavite na toplom.
Skuhani jezik ogulite dok je još vruć i narežite na ploške. Malo umaka prelijte preko jezika a ostalo poslužite u posebnoj posudici.
Uz jezik ponudite na pari kuhan krumpir i pirjano povrće.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gusja jetra sa šampinjonima
sastojci: Za broj osoba: 4



90 dag gusje jetre
30 dag šampinjona
1,2 dcl bijelog vina
maslac, sol, papar

priprava:

Jetru očistite i obrišite. Narežite na tanke ploškice koje posolite i popaprite.
Šampinjone narežite na listiće, ispržite na maslacu, posolite i popaprite.
U vatrostalnu posudu slažite red jetre i red šampinjona tako da na vrhu bude jetra. Zalijte vinom, poklopite i u vodenoj kupelji kuhajte oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 Celzijevih stupnjeva. Poklopac nemojte dizati. Kad se ohladi stavite u hladionik. Izvadite 30 minuta prije posluživanja.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jetra s limunom
sastojci: Za broj osoba: 6



35 dag teleće jetre
1 jaje
2 žlice brašna
1/2 žličice šećera
4 žlice mrvica
1 limun
maslac, ulje
papar, sol

priprava:

Jetru tanko narežite i uvaljejte i smjesu brašna i šećera, zatim u tučeno jaje i na kraju u mrvice. Još jednom namočite u jaje, pa u mrvice i ispržite u smjesi ulja i maslaca. Posolite i nakapajte limunovim sokom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tirolska jetra
sastojci: Za broj osoba: 4



3/4 kg teleće jetre
5 dag brašna
10 dag dimljene slanine
1 glavicu luka
1 žličicu kapara
1/2 limuna
2 dl bijelog vina
1 dl slatkog vrhnja
ulje, maslac
sol, papar, vlasac

priprava:

Jetru i slaninu narežite na što tanje ploške, jetru uvaljajte u brašno. Zajedno ispržitena mješavini ulja i maslaca. Izvadite, posolite i popaprite.
Očistite luk, nasjeckajte ga sa kaparima i malo popržite s naribanom limunovom korom. Zalijte vinom i vrhnjem i kratko prokuhajte. Posolite i popaprite, začinite limunovim sokom. Izlijte na topli pladanj, a po umaku naizmjenično slažite jetru i slaninu. Posipajte usitnjenin vlascem.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sendviči s bubrezima
sastojci: Za broj osoba: 4



4 teleća bubrega
5 dag maslaca
2 dl prošeka
1 konzervu paštete od jetre
1 uski kruh
papar u zrnu

priprava:

Kratko prokuhajte bubrege, ogulite i pažlivo očistite. Narežite na kockice i ispržite na maslacu. Posolite i popaprite i izvadite na tanjur.
Na tavi bez masnoće prepržite tanke kriške kruha s jedne strane, a s druge navlažite prošekom.
U masnoću od prženja ulijte preostali prošek, dodajte papar u zrnu i kuhajte uz neprekidno miješanje da se otopi sloj na dnu.
Dodajte paštetu da dobijete umak.
Bubrege rasporedite na kruh i prelijte umakom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tripice sa gljivama
sastojci: Za broj osoba: 6



25 dag suhih gljiva
90 dag skuhanih tripica (fileka)
2 krumpira
1 dl bijelog vina
1 mrkva
1 kriška celera
1 poriluk
0,5 l juhe (kocka)
naribani tvrdi sir
sol, papar

priprava:

Namočite gljive da nabubre, ocijedite ih i narežite.
Krumpir, mrkvu i celer ogulite i narežite na kocke.
Poriluk nasjeckajte i svo povrće ispržite na malo masnoće.
Umiješajte gljive i tripice narezane na rezance, sol i papar. Zalijte vinom, a kad ispari zalijte vrućom juhom.
Kuhajte da sve omekša i podlijevajte vodom da jelo bude jušno. Umiješajte naribanog sira prema ukusu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Maneštra od tripica
sastojci: Za broj osoba: 6



80 dag kuhanih tripica
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
6 žlice maslinovog ulja
1 dl suhog bijelog vina
1 kriška celerovog korijena
60 dag oguljene rajčice iz konzerve
15 dag sitne tjestenine
naribani tvrdi sir
ružmarin, peršin, kadulja
papar, sol, lovor

priprava:

Na malo ulja popržite začinsko bilje (svezano u svežnjić) s nasjeckanim lukom, češnjakom i naribanim celerom. Umiješajte tripice narezane na rezance i popržite. Zalijte vinom i kad ispari dodajte rajčice i zalijte vodom. Posolite i popaprite, te kuhajte da sve omekša uz dolijevanje vode tako da jelo bude jušno.
Izvadite začinsko bilje i ukuhajte tjesteninu. Začinit prema ukusu i poslužite sa ribanim sirom da si svatko doda po želji.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 10:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjska jetra s kiselim vrhnjem
sastojci: Za broj osoba: 4



40 dag jetre
2 dl kiselog vrhnja
2 glavice luka
1 režanj češnjaka
1 žlica senfa
1 žlica brašna
1 dl mlijeka
sol, papar

priprava:

Jetru dobro operite i narežite na tanke odreske. Namočite u hladno mlijeko i ostavite sat vremena.
Na zagrijanoj masnoći prepržite nasjeckani luk. Kad postane staklast dodajte mu jetru i pržite oko 15 minuta. Zalijte kiselim vrhnjem u kojem ste razmutili brašno i senf. Posolite i popaprite, dodajte usitnjeni češnjak i kratko pirjajte na laganoj vatri.
Poslužite s kukuruznom palentom.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Jela od iznutrica Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 1 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon