:: |
Koliko ste opustene po pitanju trudnoce? |
Potpuno, ponasam se isto kao i pre nego sto sam zatrudnela |
|
0% |
[ 0 ] |
Dovoljno, znam ono najvaznje i toga se drzim |
|
100% |
[ 1 ] |
Uh, trudim se da se opustim ali se ipak cesto brinem |
|
0% |
[ 0 ] |
Iskreno, ovo je najstrasniji period u mom zivotu, pazim na svaku sitnicu |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Ukupno glasova : 1 |
|
Autor |
Poruka |
Skroz Svoja Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 17 Feb 2011 Poruke: 3 Mesto: Novi Sad
|
|
Nadam se da ce nesto od ovoga sto cu reci uticati makar malo na neciji nemir i nesigurnost, jer trudnoca je nesto sto treba da bude iskljucivo lepo, a niposto mucno i komplikovano. Buduci da sam mlada mama, mislim da znam o cemu govorim.
Pre svega, koja rec za one koji zele da 'naprave' bebu. Moj dragi i ja smo radili na tome ukupno 2 godine. A oboje smo mladi i zdravi, ja sad imam 20, a on 22. Znaci, zaista nam je bilo tesko da ostvarimo trudnocu iako smo to neizmerno zeleli i svaki mesec radli sve po propisu (hranili se zdravo, smanjili cigarete, imali redovan sex, vijali ovulaciju...), pratili (nepostojece) simptome, patili kad dobijem... U cemu smo onda gresili? Pa bas u svemu ovome sto sam nabrojala! I nismo jedini. Znam i cula sam za puno primera gde parovi nisu mogli da zacnu bebu iskljucivo zbog psihe. Ali posle nekog vremena, na odmoru tokom neobaveznog sexa ili kada su odlucili da odu na vestacku oplodnju ili kada im bas i nije odgovarao period za dobijanje bebe - eto nje! Tako se dogodilo i nama. Pocela sam da pijem pilule jer situacija nije bila bas idealna za zatrudnjivanje i pila sam ih 3 meseca pa prestala jer sam zaboravila da pocnem na vreme da ih pijem taj jedan mesec. Dva puta smo tada imali sex (oba puta bez kondoma), s tim sto je jednom ejakulirao van mene, a drugi put u eksploziji strasti ja sam mu rekla "Ma nema veze, mozes u mene, ionako ja nikad ne zatrudnim". E tada je u moj stomak dosla nasa malena!!! :) Za slucaj da se pitate - naravno da smo joj se obradovali, ona je najlepse iznenadjenje koje smo doziveli! Dakle, tih 'par reci' za one koji zele bebu je - da zaborave da je prave (mada sam svesna koliko je to tesko kada je zelja jaka) i da se manu pracenja plodnih dana, simptoma i ostalog. Ja verujem da ti mali andjeli jednostavno vole da iznenade svoje roditelje ;)
A sad jedan savet za uzbudjene trudnice. Ja verujem da je svaka zena kada zatrudni od pocetka na poseban nacin povezana sa svojim detetom i da je nasa ionako izrazena zenska intuicija tada duplo jaca, pogotovo kada je osecaj 'da li je sve u redu' u pitanju. Ja sam celutrudnocu bila mirna i spokojna, nista mi nije moglo poljuljati samopouzdanje jer sam znala da ce moja beba biti (hvala dragom Bogu na tome) zdrava i normalna. Jednostavno sam osecala. A kad god bih uzela da citam savete oko trudnoce, tipa 'Ovo smete, ovo ne smete, ovo morate, ovo zaboravite' nije mi bilo dobro, to su bili jedini momenti da se uznemirim. Utesila sam sebe podsecanjem da sam vec sve ono najvaznije o trudnoci naucila jos davnih dana i da svako preterivanje u primenjivanju saveta moze smo da me optereti i narusi moje uzivanje u tom posebnom stanju. Zato drage buduce mame, sa predpostavkom da ono najvaznije znate ida ste iscitale razne prirucnike o trudnoci pre nego sto se ona dogodila, samo budite opustene i slusajte svoje potrebe i svoj osecaj, ne verujem da ce vas izneveriti.
Valjda ce ovo nekome znaciti da procita, moja namera je zaista dobra. Jer nasa deca zasluzuju da imaju opustene i srecne mame koje jedino tako mogu da im cine dobro. Kad je mama srecna, srecna je i beba :)
Ako neko ima pitanja vezana za trudnocu neka me slobodno pita, jos mi je sve sveze, a ako ne znam odgovor na neko pitanje potrudicu se da ga pronadjem za vas. Veliki poljubac svima od srecne mame :*
|
_________________ Žena, majka, kraljica... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|