:: |
Autor |
Poruka |
mrgude Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Mar 2007 Poruke: 446
|
|
Tha_A je napisao/la sledeće: | Haj ti mi reci, molim te
Ja sam namjerno i naglasio da nisam religiozan u tolikoj mjeri da vjerujem sve sto mi se kaze, upravo zato sto ja o svemu stvaram svoje vlastito misljenje.
Ja se cudim kako neki ljudi mogu jednostavno prihvatit nesto sto im se kaze, bez nekog velikog razmisljanja. Dobro, bit ce da je sve stvar uvjerenja, ja cu za sebe govorit, i reci da ne mogu vjerovati i postivati doslovno svaku rijec koja mi pise u Kur anu, Bibliji, Vedama, ili ne znam ni ja gdje... lol Nadam se da razumijes sto pokusavam reci
Prije svega moram reci da sam religiozan |
pa sva sam ti takva zato te i kuzim meni je smjesno u sta sve ljudi vjruju samo zato sto to pise u nekoj velikoj knjizi
a sto se tice tvog shvacanja smrti zivota i to...to je ateisticko shvacanje,a ateizam je suprotno od religioznosti,eto toliko [/quote]
|
|
|
Tha_A Upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365
|
|
Eto, bar se oko necega slazemo hehe.
A kako onda objasnjavas cinjenicu da vjerujem u Boga?
|
|
|
Eliot je sreda Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128
|
|
Molila bih vas da se drzite teme.
Topic o religiji i Bogu vec postoji
Hvala
|
|
|
|
|
|
Mala_crvena Upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 347
|
|
Ovo je odlicna tema iako ne znam sto bih rekla na to...Istina znalo mi se dogadati da u jednom trenutnu osjetim da se to dogodilo,ali da bi u sljedecem bila muskarac...opet neki kazu da mozes biti i zivotinja...
|
_________________ Prodi samnom kroz CRVENO
bit ce moje sto je njeno
vezi oci i ne koci
prodi samnom kroz CRVENO... |
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
cekam da umrem pa cu videt' dali postoji reinkarnacija
javicu vam to cim mi se desi
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
Vilovnjak Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 30 Maj 2007 Poruke: 2 Mesto: Beograd
|
|
Hmmm svako ima pravo na svoje misljenje.Ali sve je stvar vere i njenog ucenja.Kod Hriscana bilo katolika ili pravoslavaca a i kod ostalih vera proces radjanja i umiranja coveka je jedan.Sa time sto povodom smrti svako zivo bice se spaljuje ili zakopava.Meni je poznato da u azijskim zemljama postupak reinkaracije je spaljivanje mrtvaka kao i u Indiji i kod svih drugih naroda cija vera uci da je pepeo pepelu....A kod nas Hriscana znate i sami reinkaracija je proces truljenja i postoje verovanja da sama dusa luta 40 dana nakon smrti.Posle toga ne.Jer sve ostalo su babske price.Toliko
|
|
|
***Margarita*** Upućeni član
|
Datum registracije: 02 Okt 2007 Poruke: 367 Mesto: Beograd
|
|
reinkarnacija je verovanje u seobu dusa i ponovna utelovljenja i rodjenja, utemeljeno na promatranju kruznih ciklusa u prirodi. reinkarnacija govori o ponovnom rodjenju i da zivimo mozda mnogo zivota dok ne ostvarimo duhovno sazrevanje, prociscenje i prosvetljenje. Istrazivanja govore da danas cetvrtina evropskih naroda veruje u reinkarnaciju. u Americi i Kanadi je statistika jos veca, a na Istoku je reinkarnacija u temelju svih religijskih verovanja, bilo da je rec o Hinduizmu, Budizmu ili Taoizmu. Iako se tvrdi da je ideja o reinkarnaciji dosla s Istoka (spominju je Upanisade u 8 st.pr. Hrista), na Zapadu je susrecemo takodje vrlo rano, u svim kultovima prirode i pretkrscanskim religijama. tvrdi se da je njeno prihvacanje na Zapadu povezano sa ekspanzivnim sirenjem ezoterizma iako je i njegovo sirenje samo reakcija na potrosacki mentalitet i totalni materijalizam.
pristalice reinkarnacije veruju da je prolazak kroz mnoge zivote (inkarnacije) neophodan radi duhovnog rasta, prociscenja i konacnog oslobodjenja. na neki nacin oni su hriscansko cistiliste smestili na zemaljski plan, a s obzirom na kolicinu patnje, tu je negde i pakao. zapravo po ovom verovanju na neki nacin svako stvara svoj vlastiti pakao. prolazimo kroz patnju da bi se procistili, oslobodili iluzija i priblizili bozanskoj savrsenosti. ka Bogu moze samo prosvetljena i potpuno prociscena dusa. ne slazu se svi oko toga sto se seli u nova tela i nova rodjenja. najveci deo reinkarnacionista veruje da je to Dusa, neki misle da je to osobnost sa stecenim iskustvima, a neki misle da je to ljudski Duh. I da ne mislimo da je reinkarnacija neki pomodni hir ili ezoterijska izmisljotina. ta ideja je stara koliko i ljudsko misljenje i poceci njegove svesnosti.
|
_________________ I barely know you,but somehow I know what you're about.play with my mind. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Ja mislim da ima nesto u tome..tj.da postoji..sanjala sam sebe u raznim epohama,potpuno sam drugacije izgledala svaki put i bila druga osoba..
|
|
|
|
|
|
***Margarita*** Upućeni član
|
Datum registracije: 02 Okt 2007 Poruke: 367 Mesto: Beograd
|
|
snovi su tvoja podsvest i svaki san ima svoju poruku.samo treba da saznas koju
|
_________________ I barely know you,but somehow I know what you're about.play with my mind. |
|
|
|
|
tripo 41 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Maj 2010 Poruke: 41 Mesto: Na strani sjevernoj
|
|
Nema života nakon smrti, a ni reinkarnacije. Ima vaskrsenje mrtvih u Hristu u posljednji dan.
|
|
|
|
|
|
dragana.m ♫♪~unique~♪♫
|
Datum registracije: 19 Sep 2008 Poruke: 9154
|
|
Reinkarnacija ?
Ma koja crna reinkarnacija ..
Djavolje obmanjivanje i ništa drugo...
Okanite se vi toga i okrenite se dok još imate kome ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|