:: |
Autor |
Poruka |
Mivanja Odomaćeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 1059
|
|
Moze li neko da napise par recenica kao paralelu izmedju ova dva dela?
U vezi sa ljudskim tvrdiclukom ali i oba dela uopsteno...
|
_________________ Nocas nisam spavala a jutro vec je tu,od kad je ljubav stradala i ptice strajkuju
sad nije vreme za pitanja ko je pogresio,sad samo jedan zagrljaj sve to bi resio.. |
|
|
|
|
EGO! Stojke's bitch!
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu
|
|
Ako ti jos uvek vredi, evo:
Obe "Tvrdice" su veoma slicne jer opisuju plitko razmisljenje sebicnih ljudi. Mad, Sterijin "Tvrdica" je daleko mracniji jer opisuje koliko covek moze da izguvi vezu sa stvarnoscu zbog novca. On odbacuje sve zbog novca i osamljuje se jer smatra da su oko njega svi izdajnie i da hoce da ga pokradu. Ovi motivi su veoma slicni, ali Molijer tvrdicu opisuje na komican nacin, kritikuje ga i daje mu notu humora;dok se kod Sterije opsuje tvrdicado granica ludila...
Ako ti je ovo OK, i treba ti jos nesto, posalji mi private msg pa cu ti reci sta jos...
PozZzzz
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
|
|
|
|
|
nemanjaljalja Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Mar 2009 Poruke: 1
|
|
treba meni malo opsirnije,ista je tema ''molijerova kir janja i sterijina tvrdica''...pa ako bi mogla da mi napises...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|