www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Salate
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
slaki_ch
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 29 Jun 2008
Poruke: 20

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 02, 2008 9:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ima li nesto novo na "trzistu" salata?

neki dobar recept za "posnu salatu" ali kada se posti na vodi....


 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 02, 2010 5:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Monako salata

Sastojci:
2 kašike majoneza
4 kašike pavlake
50g šunke
100g kačkavalja
pola glavice kupusa
so

Postupak priprema:
Kupus sitno iseckati, sir i šunku narendati. Sve sastojke dobro izmešati i služiti hladno.
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 19, 2010 1:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata od tune


Za salatoljupce posebna salata od tunjevine od koje ćete se fino najesti. Ovu salatu možete također pripremiti kao predjelo glavnom jelu, koje će vašim gostima otvoriti apetit. Krenimo odmah na sastojkei pripremu!


Sastojci:

* Tuna – dvije konzerve
* Tuna u sosu od paradajza – dvije konzerve
* 2 kuhana jaja
* Kiselo vrhnje
* Majoneza
* Kiseli krastavci
* Kukuruz
* Maslinovo ulje po želji
* Tjestenina

Priprema:

Nakon što skuhate tijesto, u međuvremenu skuhajte jaja na tvrdo. U tijesto pomiješajte običnu tunu i tunu u paradajzovom sosu, sitno nasijeckajte kisele krastavce prema želji. Nakon toga pripremite preljev. U posebnu posudicu pomiješajte vrhnje i majonezu, te u smjesu dodajte propasirani žutanjak. Bjelanjak također sitno nasjeckan dodajte u tijesto. Začinite preljev po želji (sol, papar, crvena paprika). Nakon toga dodajte preljev u smjesu, dobro izmješajte i dodajte kukuruz. Dobar tek!

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 19, 2010 1:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obozavam salate..bilo vocne ili sa povrcem..nisam znala da ima i ovde recepata za njih..volim hladna predjela,sto naravno podrazumeva i njih..vec bih nesto isprobala..ukusno izleda,a i zvuci,jedino senf ne volim,i da je ljuto.. Laughing New Spiral
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 20, 2010 12:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salate od škampi:


Sastojci:

Šaka kuhanih i očišćenih škampi
4 velika lista (ili više manjih) zelene salate
2 rajčice narezane na kriške
2 kuhana jaja
1 mrkva, naribana
Par limunovih kriški
Sol i papar po želji
Kupovni preljev za salatu po želji, ili mješavina maslinova ulja i octa

Priprema:

Na dno tanjura posložite nasjeckanu zelenu salatu.

Na nju posložite rajčicu, i po svemu pospite naribanu mrkvu, pa potom kuhane škampe.

Oko rajčice posložite ploške kuhanih jaja. Posolite i popaprite.

Rajčicu prelijte preljevom za salatu ili maslinovim uljem s octom.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 21, 2010 10:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SALATE OD TURŠIJE

Salata od cvekle iz turšije sa jabukama

Potrebno je:

- 300 g cvekle

- dve jabuke

- 125 ml pavlake

- veza peršunovog lista



Priprema: Jabuke oprati, iseći na polovine, očistiti od semenki, pa iseći na komadiće. Pomešati sa cveklom, preliti pavlakom i ukrasiti peršunom.




Salata sa šampinjonima i kiselim povrćem



Potrebno je:

- 600 g kiselog kupusa

- 400 g kiselih krastavaca

- 300 g šampinjona

- 100 g crnog luka

- 100 g ulja

- 30 g šećera

Priprema: Skuvati šampinjone. Kisele krastavce iseći na kriške, pomešati sa iseckanim kupusom, sitno iseckanim lukom i na listiće iseckanim šampinjonima. Začiniti uljem i šećerom.




Salata od krompira i kiselih krastavčića

Potrebno je:

- pola kilograma crvenog krompira (skuvanog u ljusci, pa oljuštenog)

- šolja iseckanih kiselih krastavčića

- pola šolje iseckanih crnih maslina

- pola šolje ulja

- dve kašike senfa

- dve kašike tečnosti u kojoj su bili kiseli krastavčići

- dve kašičice sušene mirođije

- pola kašičice bibera

Priprema: Krompir iseći na kolutove, dodati krastavčiće i maslinke. Preko toga preliti mešavinu ostalih sastojaka

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 10, 2010 5:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileća salata (RECEPT)

Napravite laganu letnju salatu od piletine po jednostavnom receptu.



Za pileću salatu sa pesto sosom potrebno vam je:

Dva paradajza srednje veličine iseckana na kockice
Oko 300 grama kuvanog pilećeg belog mesa
Dva usitnjena tvrdo kuvana jaja
Pola šolje izrendanog celera
Pola kafene šoljice iseckanog luka
Nekoliko listova zelene salate
Pesto sos
Soli i bibera po ukusu

Sve sastojke pomešajte u činiji i ostavite da se ohladi. Pre služenja rasporedite na listove zelene salate i ravnomerno prelijte pestom. Prijatno!

(MONDO)
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 27, 2010 3:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

3 lagane letnje salate: Hranljiv, ukusan i dijetalan obrok


Iskoristite sezonu svežeg povrća i ono što sigurno imate u frižideru za pripremu laganih salata koje mogu zameniti kompletan obrok.




SALATA S PILETINOM

POTREBNO JE
200 g pilećeg belog mesa, zelena salata, crvena paprika, kašika parmezana, 2 čena belog luka, kašika limunovog soka, 4 kašike majoneza, 2 kašike maslinovog ulja, seckani oljušteni bademi, so, biber

PRIPREMA
Piletinu propržite u gril tiganju sa malo ulja da porumeni sa obe strane, posolite i pobiberite, te isecite na trake. U blender stavite ulje, beli luk, majonez, sok od limuna i sve ispasirajte. To na kraju sastavite s parmezanom. Zelenu salatu izmešajte sa paprikom isečenom na kocke, pa prelijte pripremljenom smesom, poređajte pečeno meso i pospite seckanim bademom.

CEZAR SALATA

POTREBNO JE
100 g dimljene slanine, 200 g belog pilećeg mesa, 30 g parmezana, 3 čena belog luka, 2 parčeta tost hleba, zelena salata salata, dva čeri paradajza, sok od 1 limuna, pavlaka, majonez, maslinovo ulje, biber, so.

PRIPREMA
Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.

BIFTEK SALATA

POTREBNO JE
1 kg bifteka, 100 g zelene salate, 100 g radiča, 100 g rukole, 30 ml maslinovog ulja, 3 limuna, 160 g paradajza, 60 g oraha, 100 g gorgonzola sira

PRIPREMA
U odgovarajućoj posudi isecite i stavite prethodno opranu zelenu salatu, radič i rukolu, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Na salatu ravnomerno rasporedite četiri kriške paradajza, a po salati pospite sitno iseckane orahe i gorgonzolu isečenu na sitne kockice. Zatim uzmite komad bifteka, istanjite ga, ispecite, isecite na tanke dugačke štapiće i poređajte po salati.


{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 08, 2010 8:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ukusne salate za tople dane: 3 recepta za 3 lagana obroka


Salata može biti savršen dodatak uz ručak ili večeru, ali može i da zameni glavno jelo. Pogledajte naše recepte za neke od najpopularnijih salata, pripremite ih i uživajte
.


SALATA SA PILETINOM

POTREBNO JE
300 g pilećeg belog mesa, 200 g kačkavalja, glavica zelene salate, 2 struka mladog crnog luka, nekoliko crnih maslina bez koštice, so, biber, ulje, sirće

PRIPREMA
Belo meso isecite na šnicle i propržite u gril tiganju da porumene sa sobe strane, a zatim ga isecite na trake. Zelenu salatu iseckajte na trake, mladi luk i masline na kolutove, a kačkavalj na kocke. Sve sastojke izmešajte, posolite i pobiberite, te prelijte uljem i sirćetom.

SALATA SA TUNJEVINOM I KUKURUZOM

POTREBNO JE
konzerva tunjevine, zelena salata, 1 veći paradajz, 1 krastavac, 1 glavica luka, kukuruz šećerac, kačkavalj, maslinovo ulje, limunov sok, so, biber

PRIPREMA
Luk i krastavac iseći na kolutove, a paradajz na kriške. Dodati zelenu salatu, kukuruz i tunjevinu oceđenu od ulja. Začiniti maslinovim uljem, solju, biberom i zakiseliti po ukusu. Preko salate narendati kačkavalj. Po želji, možete dodati i nekoliko zelenih maslina.




SALATA SA TESTENINOM

POTREBNO JE
250-300 g testenine, 2-3 jajeta, 50 g praške šunke, 50 g trapista
1 krastavac, 1,5 dl majoneza, 2 paradajza, rotkvice za ukrašavanje, biber, so

PRIPREMA
Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi. Kada omekša ocedite je i isperite hladnom vodom, pa je ostavite da se ohladi. Tvrdo kuvana jaja oljuštite i isecite na kockice, a to isto učinite i sa šunkom, trapistom, paradajzom i krastavcem.
U dublju činiju za salatu sipajte majonez, pa dodajte ohlađenu testeninu i ostale pripremljene dodatke. Po želji posolite i pobiberite i sve pažljivo promešajte. Salatu ukrasite kolutovima rotkvica.


{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 5:22 pm    Naslov poruke: Lagana salata od tunjevine Na vrh strane Na dno strane

Lagana salata od tunjevine

Idealan obrok za vrele dane. Hranjiva i zdrava, ukusna salata s krompirom, tunjevinom, boranijom i graškom.



Potrebni sastojci

3 srednja krompira
po 300 g zelene boranije i graška (može i smrznuto)
majčina dušica
2 konzerve tunjevine u ulju
so i biber
jabukovo sirće



Priprema

Krompire operite i skuvajte u ljusci, pa ih ostavite da se ohlade (treba da budu skuvani, ali i dalje čvrsti). U međuvremenu, stavite grašak i boraniju zajedno da se kuvaju u drugoj šerpi, pa ih ocedite nakon 20 minuta. Ostavite i njih da se ohlade.

Krompire oljuštite, isecite na manje komade, pa ih prebacite u veću činiju. Dodajte im grašak i boraniju, začinite solju, biberom, sirćetom po ukusu i izmešajte pažljivo. Otvorite konzerve tunjevine, pa uljem iz jedne prelijte povrće (ulje iz druge konzerve prospite). Ubacite tunjevinu, začinite majčinom dušicom, opet izmešajte, pa poslužite kao predjelo ili glavno jelo.


Napomena

Salata će biti još ukusnija ako je, pre nego što joj dodate tunjevinu, prebacite u frižider na bar pola sata, da sirće prožme sve povrće.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 31, 2013 11:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Celer salata sa jabukama




Sastojci:


1/2 korena celera

3 kisele jabuke

100 g oraha

1 dl pavlake

150 g majoneza

1/2 limuna

mešavina začina

Priprema:


1. Celer očistiti i izrendati na krupno rende.

2. Jabuke oguliti i očistiti od semena pa i njih izrendati na krupno rende.

3. Orahe krupno iseckati.

4. U odgovarajućoj posudi sjediniti celer, jabuke i orahe.

5. Posebno umutiti pavlaku, majonez i sok od limuna te preliti preko seckanih sastojaka.

6.
Dodati začine po ukusu i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 03, 2013 11:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata sa rukolom, grejpom i kozjim sirom

]Kako se leti savetuje laganija ishrana, predstavljamo vam ovu ukusnu i neobičnu salatu koja će vas spojem različitih ukusa sigurno oduševiti...



Sastojci:

1 veza rukole (oko 150 g)

1 crveni grejpfrut

3 artičoke

150 g mekog kozjeg sira

1 vezica majorana

3 grančice majčine dušice (ili veći prstohvat suve)

3 grančice nane

1 limun

maslinovo ulje

so i crni biber




Priprema:


Oljuštite grejp na način na koji se ljušti ananas, pa nožićem isecajte kriške iz njega tako da ne zahvatite belu opnu između njih. Sok koji bude puštao grejp sakupite u činijicu. Očistite artičoke, isecite ih na kriškice i ubacite u vodu kojoj ste dodali sok od pola limuna. Iseckajte sve začinsko bilje, pomešajte ih sa sirom i začinite solju i biberom.

Soku grejpa dodajte sok od preostalog limuna, pobiberite, posolite i izmutite sa 5 kašika ulja. Oceđene artičoke pomešajte s kriškicama grejpa, opranom i obrisanom rukolom, začinite dresingom i dopunite kozjim sirom.

Prijatno!



Pileća salata sa makaronama


Lepa, ukusna i jednostavna salata - obrok!



Ukusna i brzo se sprema: Pileća salata sa makaronama



Sastojci:

* 2 parčeta belog pilećeg mesa

* malo belog vina

* 400 g makarona

* 2 kašičice zelene paprike

* desetak crnih maslinki

* 3 kesice majoneza

* 3 kašike ulja

* 1 limun

* nekoliko zrna kaprija

* so, biber, ruzmarin




Priprema:

Piletinu ispeći na ulju sa dodatkom pola čaše belog vina i malo ruzmarina. Tokom pečenja meso prelivati sokom od pečenja. Piletinu iseći na štapiće. Makarone skuvati u slanoj vodi i ostaviti da se ocede. Paprike iseći na štapiće. Staviti u činiju sve namirnice i dodati maslinke bez koštica.



Napraviti preliv od majoneza, sitno iseckanih zrna kaprija, soli, bibera i soka od limuna. Preliv dodavati postepeno, malo po malo, uz mešanje.


Uživate!


Probajte salatu od lubenice

Kada nas stignu prave letnje vrućine, lubenica je uvek tu da nas rashladi. Budite malo kreativniji u kuhinji i isprobajte recepte za ovu salatu



Izgled ove salate obećava neobičan ukus


Salata od lubenice


Sastojci


jedna i po šoljica kvinoje

tri kašike jabukovog sirćeta

dve kašike sveže isceđenog soka od limuna

1/3 šoljice sitno seckanog luka

pola šoljice devičanskog maslinovog ulja

so i biber

¾ šoljice feta sira

jedna i po šoljica lubenice, na kockice

3-4 kašike seckanog svežeg peršuna

kora limuna



PRIPREMA


Kvinoju dobro isperite pa skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Posle kuvanja ocedite i stavite sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi. Za umak kombinujte sirće, limunov sok i luk, a zatim dodajte maslinovo ulje i mešajte dok ne dobijete jednoličnu emulziju. Na kraju dodajte so i biber po želji.


Zatim u činiju stavite naseckani feta sir, kockice lubenice, kvinoju i malo peršuna. Narendajte koricu limuna i začinite solju i biberom. Umak servirajte odvojeno.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Salate Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  sledeća
Strana 23 od 24

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon