www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Štitna žlezda
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  

Da li mislite da je rat uticao na povećanje obolelih od štitne žlezde?
da
80%
 80%  [ 66 ]
ne
3%
 3%  [ 3 ]
da, ali ne preterano
8%
 8%  [ 7 ]
možda
6%
 6%  [ 5 ]
ne želim da razmišljam o tome
1%
 1%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 82

Autor Poruka
nesha_vozdovac
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 07 Jun 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 09, 2010 12:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pre odredjenog vremena, moja devojka je otisla kod lekara zbog kaslja koji je trajao maltene mesec dana pa je zelela da vidi o cemu se radi.. kada joj je lekar izmerio puls video je da ima jako povisen isti pa je uputio na dalja ispitivanja.. radila je razne analize, da bi poslednje bile rekacije na kalcijum.. rezultati su doveli do toga da je stitna zlezda problem, tj hormon kalcitonin.. kako smo to saznali pre nekoliko dana, krenuli smo da se informisemo o toj zlezdi, i uvideli smo da je u proslosti bilo, a i sada ima dosta simtoma i tegoba koje su aludirale na nju, a da to niko nije pretostavio.. pojava suvlje koze na telu, opadanje jednog pramena kose(sasvim slucajno primeceno), osecaj grebanja u ocima i peckanje, visok puls u fazi mirovanja..

preporuka lekara kod koga su uradjene analize je da se zlezda operise jer u suprotnom moze dovesti do tezeg oboljenja u buducnosti..

interesuje me da li neko zna koliko je ova zlezda zaista opasna, sta moze da donese lecenje prirodnim putem, a sta operacija, kasnije dozivotno uzimanje lekova i (valjda??) nepostojanje drugih opcija.. mane, prednosti..

iskreno govoreci, savet za odlazak na operaciju od strane lekara ne uliva uopste samopouzdanje i veru da ce to otkloniti sve dosadasnje probleme.. a operacija je operacija..

makisha666
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 13 Mar 2009

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 11, 2010 6:56 pm    Naslov poruke: stitna zlezda Na vrh strane Na dno strane

da li moze da se umre od raka stitne zlezde i kolika je smrtnost ako moze?

Sestra79
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 04 Feb 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 23, 2010 9:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pojavio mi se cvoric iznad grkljana,i imam osecaj da teze gutam.Da li se u mom slucaju radi o stitnoj zlezdi?

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 23, 2010 9:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^I meni se to desilo, pokusaj da se testiras na streptokoke na grlu..kod mene je bilo to.

sasasanja
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 29 Avg 2010

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 29, 2010 4:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hm....odakle da pocnem e ovako pre dve godine sam imala uvecane limfne cvorice na vratu radila sam razne analize to je trajalo do skoro i na kraju su mi radili biopsiju i posle svega rekli da je sve u redu samo moram da uzimam dosta vitamina zbog lakog pada imunog sistema ...sada imam problem u predelu stitne zlezde osecam jako lupanje i vidno je okom nekad teze gutam i imam ponekad bolove u grudnom kosu pa me zanima da li treba da odem kod lekara da proverim ? ultra zvuk stitne zlezde hormone i tako to.... unapred zahvalna

banjaluka91
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 21 Jun 2009
Mesto: Banja Luka

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 30, 2010 6:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Od juna ove godine imam probleme sa štitnom žlijezdom. Išla sam kod doktora ovdje u Banjaluci, koji mi je uradio punktiranje štitne žlijezde i propisao mi da pijem Letrox 50. Ovu terapiju pijem 4 mjeseca. Osjećam nervozu, depresiju, bojim se da mi to utiče previše na psihološko stanje. Prema poslednjim nalazima nivo hormona mi je u redu. Ali u zadnje vrijeme osjećam neku vrstu gušenja povremeno. Zanima me vaše mišljenje o ovom problemu, i da li imate neki savjet. Da li su ovi simptomi normalni za ovu bolest, ili imam probleme na psihičkoj bazi?
Hvala unaprijed.
Srdačan pozdrav

dilandog
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Dec 2010

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2010 1:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pozdrav svima Smile

treba mi informacija , od nekog ko ima iskustva , koliki je problem shto je TSH na nivou 10,12 a dozvoljeni nivo je 4,21 , t3 i t4 su u dozvoljenim granicama .....pitanje je poztavljeno iz razloga zato shto je pregled kod endokrinologa zakazan tek za 2,5 mes. , pa da li je to koncetracija za odlazak kod privatnog lekara

heartache
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 11 Feb 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 14, 2010 5:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nema veze ako je pregled zakazan za 2,5 meseca tek jer su ti T3 I T4 okay.
Naravno, ako mozes i zelis, idi kod privatnika.

Inace, vec 20 godina imam hipotireozu.
Tek u sestoj godini mi je primecena ali sumnjaju da je imam od mnogo ranije.
Kako je pre 20 godina endokrinologija bila, blago receno, smesna u Srbiji, ostali smo (porodica i ja) uskraceni za mnoge odgovore pa smo , neke sada poznate stvari, morali da “ucimo” i shvatamo “u koraku”.
Tipa, iako sam se bavila plesom i spotom tj. bila izuzetno fizicki aktivna, bar 3 sata dnevno, nikada nisam mogla da dodjem u iole dobru kondiciju, uvek bih se lako umorila.
Potom je najveci problem nastao u pubertetu, kada hormoni najjace reaguju, pa mi se dogadjalo da,iako sam bila jedna od najboljih djaka, jednostavno zaboravim neke osnovne stvari, kao sto je pisanje slova. Ovo zvuci malo jezivo:D, znam:)
Zamislite tek kako je bilo 5,00 djaku kada se to dogodi:)
U pubertetu je bio pravi pakao – stalan zamor, nesanica, dekoncetrisanost, uvek prisutan osecaj straha, nesigurnost, itd.
Roditelji k’o roditelji, cim su primetili nesanicu i dekoncetrisanost, odmah skocili sa pitanjima da li se drogiram Very Happy
Isti slucaj i sa profesorima:S
Da bude jos “smesnije”, ni dim dzointa nisam povukla, prva cigareta dosla mnogo kasnije, a prvo i poslednje zestoko pice, tek sa 22 godine:D
Pritisak okoline se pojacavao, zleda “ludovala” pa je postajalo neizdrzljivo.
U jednom trenu se nadjoh u situaciji da “dignem ruke” od svega, batalim skolovanje, svoj tadasnji nacin zivota i zatvorim u “4 zida”.
To i uradim…jedno 3 dana:D
Sela, razmislila…Zbog cega sam nekada besna, uznemirena, tuzna, bez razloga?
Zbog cega sam prestala da budem drustvena, uvek pozitivna?
Jednostavno, razloge nisam imala.
Ako vec nemam realne razloge, znaci da je “nesto u meni”.
Psiha, kuc, kuc, kuc u drvo:d, bila i ostala jaka. Znaci – zlezda.
Ranac na rame, patike na noge, pa pravac biblioteka.
Jedna knjiga o zlezdi, druga…pa, novinski clanci, iz sveta…Mic po mic, neke mi stvari postajale jasnije, pogotovo tekstovi koji su se odnosili na ispovest ljudi sa problemima stitne zlezde.
Kljuc cele price – naci mir!
Jeste tesko, jeste da smo non stop izlozeni stresu ali svako ko ima problem sa stitnom zlezdom, mora da nauci da odvoji ono sto oseca od osecaja/emocija koje mu/joj zlezda proizvodi, kao sto su neosnovana uznemirenost, bes, i sl.
“Skrojite” sebi zivot kako vama odgovara (vama i zlezdi:))
Samo na taj nacin moze da se izgura neki normalan zivot.
Uspela sam da zavrsim gimnaziju, fakultet , da se zaposlim i kazu da sam poprilicno dobra u onome sto radim.
Evo recepta – iako mi je endokrinolog savetovao da spavam minimalno 8 sati na dan, radim manje od 6 (ne znam samo gde da nadjem takav posao:D) , nisam ga poslusala jer jednostavno volim ovo cime se bavim. Ali uradila sam neke druge stvari:
- eliminisla sve ljude (ne bukvalno:D) iz okruzenja koji mi se ne dopadaju i ne osecam se prijatno u njihovom drustvu pa maker to bila i najbliza rodbina, tipa tetke za koje znas da ce da te ogovaraju a to te nervira:d
- ne bavim se glupostima, tipa tracarenje, bespotrebnim svadjama, prepucavanjima.
- svo slobodno vreme provodim iskljucivo u stvarima koje volim i sa dragim ljudima koji me opustaju
- nerviram se SAMO oko vaznih i krupnih stvari, a to sto sam npr. izgubila parking mesto, okliznila na poledicu, cekam duze u redu i sl., je sasvim nebitno i naucila sam da iscooliram
- citati, citati, citati – sto je um razvijeniji, psiha jaca, to je lakes umiriti zledu kada pocne da divlja.
Pogotovo zenski rod sa obolenjem stitne zlezde, susretace se sa komentarima “samo ti moras, nakon posla, da legnes i odremas! Kako Cica stigne i da radi, napravi kolace, pospremi po kuci, spasi svet od gladi, zalije bastu i komsiji, a da se ne umori?!”. Na ovo me upozorila koleginica koje je u braku a ima isto obolenje ali i dala “lek” –
1. terapija – psovka po izboru
2. terapija – uzmi svoje stvari pa idi kod Cice! Very Happy

Sto pre prihvatite svoje mogucnosti i ogranicenja, lakse cete podneti zlezdu koja “zeza”Smile
U mom slucaju, hipotireoza, sa fizicke strane, jedino mi se odrazila na kosti (stare brze od mene), rane mi se lako prave a tesko zarastaju. Inache se , “na oko”, ne provaljuje da je imam.
Uzimam svakodnevnu terapiju, jednu tabletu "Tivorala".
Izvinite sto udavih ali se nadam da ce nekome pomoci:)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Štitna žlezda Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon