:: |
Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Avokado salata
Ovo je veoma zdravo i ukusno jelo.
Sastojci za 1 porciju
3 paradajza
1 avokado
3 češnja bijelog luka
5 listova bosiljka
1 krastavac
1 paprika
1 šoljica mrvljenog sira
maslinovo ulje
limunov sok
biber
so
Priprema
Sve isjeći i pomiješati.
Može da zamijeni glavno jelo (čak i ako volite da pojedete malo više).
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Banana hleb (Banana Bread)
Jednostavan i mnogo dobar hleb koji se može poslužiti uz čaj, kafu, doručak i u svakoj prilici.
Mere su prevedene sa američkih na naše.
Sastojci za 10 porcija
5 banana (što mekše, to bolje)
2 jajeta
1,5 dl ulja
1,5 dl šećera
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica vanile
oko 6 dl brašna (tačno bi bilo 5,7 dl)
1,5 dl seckanih oraha
Priprema
Izmiksati banane, zatim dodati šećer, jaja, vanilu i ulje.
Mutiti 2-3 minuta.
Zatim dodati brašno (u koje umešate prašak za pecivo i seckane orahe).
Sjediniti masu i staviti u podmazan pleh 23 x 13 cm
Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.
Banana hleb se peče otprilike 35-40 minuta.
Proverite čačkalicom da li je pečen.
Može se servirati vruć, a i hladan.
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Brokoli salata
Sastojci za 6 porcija
1 veća šolja majoneza
1/2 veće šolje šećera
2 supene kašike sirćeta
250 grama sveže opranih cvetića brokolija
150 grama pržene slanine, seckane na male parčiće, ili samlevene pršute
1 veća šolja slanih cashews može i kikiriki
1/2 veće šolje sitno iseckanog crvenog luka
Po želji:
1/3 veće šolje suvog grožđa
1/3 narendanog žutog sira
Priprema
Priprema: u veliku činiju pomešajte majonez, šećer i sirće, polako dodajte sastojke mešajući između svakog sastojka. Stavite u frižider nekoliko sati pre nego što se posluži. Promešajte pre nego što servirate.
Može da se pravi bez majoneza i slanine, samo zamenite za jogurt ako ste vegetarijanci.
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Dečji kolač sa jogurtom
Ovaj kolač se može peći u bilo kakvom plehu. Muffin pleh je interesantan za decu. Ukus je odlican. Kolač sam pravila po receptu sa televizije "French Food at Home".
Sastojci za više od 10 porcija
125 grama jogurta
250 grama šećera
2 jaja
Izrendana kora od 1 limuna ili narandže
375 grama brašna
1 prašak za pecivo
100 grama ulja ili istopljenog butera
sok od jednog limuna ili narandže
Priprema
Dobro umutiti jaja i šećer, zatim dodati koricu i sok od limuna ili narandže i jogurt, pa nastaviti mutiti. Na kraju dodati brašno i ulje ili buter.
Peći na 350°F ili 180°C oko otprilike 25 min. Može se probosti viljuškom da se proveri da li je gotovo.
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Dip od gorgonzole
Sirovo povrće narezano na prutiće (crvena, zelena, žuta paprika, rotkvice cijele, mrkva, štange celera i sl...) koje se umače u dip.
Sastojci za 4 porcije
gorgonzola,
mileram,
gusta supa od pečuraka,
luk u prahu,
bijeli luk u prahu,
parmezan
Priprema
Sve sastojke za dip promiješati (supu usuti onako kao prašak, ne kuvati je), podesiti ukus (zato količine i nisu navedene) i dobro ohladiti.
Nasjeći povrće na prutiće neposredno pred služenje.
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Džambalaja
Sastojci za 6 porcija
600 g pečene piletine ili ćuretine, isečene na kockice
2 šolje kuvanog pirinča
1 konzerva paradajza
1 crni luk srednje veličine, iseckan
pola zelene papričice, iseckane
3 kuglice maslaca
pola kašicice soli
na vrh noža bibera
Priprema
Pomešajte meso, paradajz i pirinač i dinstajte dok ne počne da vri (oko 10 minuta).
Dinstajte luk i zelenu papriku na maslacu dok luk ne porumeni (oko 5 minuta) i dodajte mesu. Posolite i pobiberite, poklopite i na tihoj vatri kuvajte oko pola sata.
Ako je potrebno, dodajte tople vode, da jelo ne bude suvo. S vremena na vreme jelo promešajte da se pirinač ne bi
slepio.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|