www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Nemacka kuhinja
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 39

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 22, 2010 5:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileći file sa breskvama u sosu

Sastojci za 5 porcija
800 g pilećih filea
curry (kari začin)
2 pavlake
2 slatke pavlake
supa od luka
breskve u konzervi (polovine)
pirinač

Priprema
File premazati sa karijem i poređati u vatrostalnu posudu premazanom margarinom. Preko filea poređati breskve tako da otvor leži na donjoj strani.
Posebno izmešati sos od supe iz kesice, pavlake i slatke pavlake kašikom pa preliti file i breskve. Peći na 180°C oko 1 sat poklopljeno pa onda još dvadeset min. bez poklopca. Služiti uz to kuvani pirinač.


 
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 39

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 22, 2010 5:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krompir salata sa pivom

Sastojci:
( za 4 osobe):
4 krumpira
pancete
kapule
žlica senfa
soli
žlica maslaca
2 žlice brašna
žlica šećera
2 žlice pive
mala žlica tabasca

Opis:
Ogulite, narežite i skuhajte krumpir u slanoj vodi. Zažutite kapulu i dodajte pancetu narezanu na male trakice sve dok ne postane hrskava. Dodajte senf i sol. Maknite s vatre. U drugoj tavi izradite maslac i brašno. Miješajte i postepeno dodajte šećer, pivu i tabasco. Neka zakipi, neprekidno miješajući. Krumpir prelijte smjesom, posipajte peršinom. Ostavite da odstoji sat vremena. Prije serviranja dodajte smjesu od pancete.
 
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 39

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 22, 2010 5:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Spargle sa safranom

Sastojci za 3 porcije
125 g pirinča
1/4 litra vode
so
1/4 l mleka
2 supene kašike gustina
270 g špargli
100 g kuvane šunke
20 g putera
šafran u prahu
so
biber

Priprema
Staviti pirinač u vrelu vodu i posoliti. Kuvati na najnižoj temperaturi oko 20 minuta u poklopljenoj posudi. Kada je skuvano, ostaviti ga da se ohladi. U drugom loncu skuvati mleko i pomešati sa gustinom koji je umešan sa hladnim mlekom. Smanjiti vatru i dodati so, biber i šafran na vrh noža. Dodati skuvane špargle isečene na oko 5 cm dugačke delove. Kuvanu šunku iseći na tanke trake i takođe dodati u sos. U tiganju rastopiti puter i kratko propržiti ohlađeni pirinač. Servirati pirinač na tanjiru, a pored njega sipati malo sosa sa šparglama i šunkom.
 
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 39

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 22, 2010 5:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Laugenbrezeln (Perece)

Testo:
1 kvasac (može i suvi)
1/2 kašičice šećera
1/2 l mlake vode
1 kg brašna
2 kašičice soli
80 g margarina
krupna so za posipanje

Za kupku:
40 g NaOH
1 l vode

Priprema
Priprema natrijumove kupke (Lauge):
40 g NaOH rastvoriti u 1 litri vode. Čuvati u flaši, može se koristiti više puta.

Testo:

kvasac rastvoriti u toploj vodi, dodati 1 kašičicu šećera, 250 g brašna, umutiti i ostaviti pola sata na sobnoj temepraturi.
Dodati ostatak brašna, so i margarin i umesiti testo. Ostaviti na toplom mestu da naraste (oko sat vremena). Još jednom premesiti testo i praviti perece. Perece ostaviti 10 min. da malo narastu i polako jednu po jednu spuštati u NaOH, držati oko pola min. Vaditi ih rešetkastom kašikom i poređati na tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje. Posuti krupnom solju i peći dok ne porumene.


Služiti uz pivo.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Nemacka kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon