:: |
Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Pileći file sa breskvama u sosu
Sastojci za 5 porcija
800 g pilećih filea
curry (kari začin)
2 pavlake
2 slatke pavlake
supa od luka
breskve u konzervi (polovine)
pirinač
Priprema
File premazati sa karijem i poređati u vatrostalnu posudu premazanom margarinom. Preko filea poređati breskve tako da otvor leži na donjoj strani.
Posebno izmešati sos od supe iz kesice, pavlake i slatke pavlake kašikom pa preliti file i breskve. Peći na 180°C oko 1 sat poklopljeno pa onda još dvadeset min. bez poklopca. Služiti uz to kuvani pirinač.
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Krompir salata sa pivom
Sastojci:
( za 4 osobe):
4 krumpira
pancete
kapule
žlica senfa
soli
žlica maslaca
2 žlice brašna
žlica šećera
2 žlice pive
mala žlica tabasca
Opis:
Ogulite, narežite i skuhajte krumpir u slanoj vodi. Zažutite kapulu i dodajte pancetu narezanu na male trakice sve dok ne postane hrskava. Dodajte senf i sol. Maknite s vatre. U drugoj tavi izradite maslac i brašno. Miješajte i postepeno dodajte šećer, pivu i tabasco. Neka zakipi, neprekidno miješajući. Krumpir prelijte smjesom, posipajte peršinom. Ostavite da odstoji sat vremena. Prije serviranja dodajte smjesu od pancete.
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Spargle sa safranom
Sastojci za 3 porcije
125 g pirinča
1/4 litra vode
so
1/4 l mleka
2 supene kašike gustina
270 g špargli
100 g kuvane šunke
20 g putera
šafran u prahu
so
biber
Priprema
Staviti pirinač u vrelu vodu i posoliti. Kuvati na najnižoj temperaturi oko 20 minuta u poklopljenoj posudi. Kada je skuvano, ostaviti ga da se ohladi. U drugom loncu skuvati mleko i pomešati sa gustinom koji je umešan sa hladnim mlekom. Smanjiti vatru i dodati so, biber i šafran na vrh noža. Dodati skuvane špargle isečene na oko 5 cm dugačke delove. Kuvanu šunku iseći na tanke trake i takođe dodati u sos. U tiganju rastopiti puter i kratko propržiti ohlađeni pirinač. Servirati pirinač na tanjiru, a pored njega sipati malo sosa sa šparglama i šunkom.
|
|
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Laugenbrezeln (Perece)
Testo:
1 kvasac (može i suvi)
1/2 kašičice šećera
1/2 l mlake vode
1 kg brašna
2 kašičice soli
80 g margarina
krupna so za posipanje
Za kupku:
40 g NaOH
1 l vode
Priprema
Priprema natrijumove kupke (Lauge):
40 g NaOH rastvoriti u 1 litri vode. Čuvati u flaši, može se koristiti više puta.
Testo:
kvasac rastvoriti u toploj vodi, dodati 1 kašičicu šećera, 250 g brašna, umutiti i ostaviti pola sata na sobnoj temepraturi.
Dodati ostatak brašna, so i margarin i umesiti testo. Ostaviti na toplom mestu da naraste (oko sat vremena). Još jednom premesiti testo i praviti perece. Perece ostaviti 10 min. da malo narastu i polako jednu po jednu spuštati u NaOH, držati oko pola min. Vaditi ih rešetkastom kašikom i poređati na tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje. Posuti krupnom solju i peći dok ne porumene.
Služiti uz pivo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|