www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Prijateljstvo medju partnerima
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 07, 2008 11:39 pm    Naslov poruke: Prijateljstvo medju partnerima Na vrh strane Na dno strane

Ako je veza nastala iz prijateljstva koliko je moguce ocuvati bas to prijateljstvo?
Koliko smo zapravo prijatelji u vezi a koliko ljubavnici?
Da li postoji prava mera?
Da li se i jedno i drugo podjednako meri?
Da li je i jedno i drugo podjednako zastupljeno u vasoj sadasnjoj(bivsoj) vezi?

Poprilicno nam svima ego vise radi, ljubomora je svakako jos jedan od faktora koji utice na taj odnos, koliko smo zapravo u stanju da saslusamo partnera i da mu iskreno,prijateljski odgovorimo na neki problem?
Koliko smo sebicni prilikom tih "razgovora"?

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 40

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 7:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Po meni .. partneri trebaju da budu najbolji prijatelji jedno izmedju drugog .. ako se veza stvorila iz prijateljstva .. to je samo kao dodatni bonus jer se onda upozna " druga " strana osobe i onda je i ljubav dosta jaca ..

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 12:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne slazem se u potpunosti sa bokyjem. ne moze mi partner biti najbolji drug, jer mi je decko. ja ne spavam i ne ljubim se sa najboljim drugovima. on zna sve o meni i ja o njemu al ne mogu da ga svrstavam u najbolje prijatelje.

e sad da se vratim na prvo pitanje. ja licno ne bi mogla da budem prijateljica sa deckom kad/ako se nasa veza zavrsi. i to bas zbog razloga koje je navela LOL. ljubomora, sebicnost. poslije tolikih godina da mi on prica o nekoj drugoj, ne hvala....

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 12:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

meni je to super, da veza pocne iz prijateljstva, jer ces tako u partneru imati i ljubavnika i nekog s kim ces moci da pricas

sta ce mi decko s kojim se npr slazem samo u krevetu a ovako ga mozda ne bih pogledala jer mi ne odgovara kao prijatelj>

" I know the way to fuck them all...."

>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 2:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moje iskustvo je sledece, moja veza (sad vec prosla veza) je zasnovana na prijateljstvu,ok rodila se ljubav, samim tim nema vise vracanja na staro tj u vezu smo i usli jer je jedno od nas "skapiralo" da je zaljubljeno i da vise "ne moze" da bude prijatelj tj samo prijatelj. U mom slucaju su oba aktera ove veze (hihiiihi) bila spremna na taj korak dalje.
Elem, prijateljstvo je upravo ono sto je nasu vezu drzalo i odrzavalo, uzivanje i u poljupcima i u strasti,ali i u iskrenom poverenju i caskanju i glupiranju i svemu onome sto uslovno receno dobijas i od "najboljeg prijatelja".
S druge strane to "prijateljstvo" se nekako "modifikovalo" i.. ja vise ne mogu da analiziram,mislim da i nema smisla analizirati.
Ali od tog prijateljstva na kraju ce ostati samo uspomena.

Hm,a onda pitanje-> da li bi bilo bolje da smo ostali "samo" prijatelji ili....
Mr. Green

>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

offtopic obrisan, molim bez prozivanja. Idemo dalje

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 4:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

:LOL: je napisao/la sledeće:
Moje iskustvo je sledece, moja veza (sad vec prosla veza) je zasnovana na prijateljstvu,ok rodila se ljubav, samim tim nema vise vracanja na staro tj u vezu smo i usli jer je jedno od nas "skapiralo" da je zaljubljeno i da vise "ne moze" da bude prijatelj tj samo prijatelj. U mom slucaju su oba aktera ove veze (hihiiihi) bila spremna na taj korak dalje.
Elem, prijateljstvo je upravo ono sto je nasu vezu drzalo i odrzavalo, uzivanje i u poljupcima i u strasti,ali i u iskrenom poverenju i caskanju i glupiranju i svemu onome sto uslovno receno dobijas i od "najboljeg prijatelja".
S druge strane to "prijateljstvo" se nekako "modifikovalo" i.. ja vise ne mogu da analiziram,mislim da i nema smisla analizirati.
Ali od tog prijateljstva na kraju ce ostati samo uspomena.

Hm,a onda pitanje-> da li bi bilo bolje da smo ostali "samo" prijatelji ili....
Mr. Green

meni nije jasno zasto niste ostali prijatelji i posle veze? zar to nije bas, prijateljstvo sto vas i povezuje, ono bas cvrsto? ako veza nije uspela, onda bar to negujete, trebacete jedno drugom kroz zivot
bar ja tako kapiram

" I know the way to fuck them all...."

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 19, 2008 3:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
meni nije jasno zasto niste ostali prijatelji i posle veze? zar to nije bas, prijateljstvo sto vas i povezuje, ono bas cvrsto? ako veza nije uspela, onda bar to negujete, trebacete jedno drugom kroz zivot
bar ja tako kapiram

Ali, to više nije SAMO prijateljstvo. Probali ste nešto više. Jedino u slučaju da oboje prevaziđete sve što se izdešavalo, tj.da ne tinja još neka iskrica, onda je prijateljstvo i posle veze moguće, ali takvi su primeri jako retki.

Partneri bi trebalo da budu jedno drugom prijatelji. Naravno da ne mogu da mu poverim neke stvari koje poveravam prijateljici, sigurno da postoje stvari koje on govori samo svoj naj drugaru. Ali, u smislu da delimo sreću i probleme, savetujemo se, pomažemo, trudimo se da izvučemo najbolje jedno iz drugog, podržavamo se i bodrimo, pružamo toplinu, dajemo nadu, dogovaramo,...da, partneri treba da su, između ostalog, i prijatelji jedno drugome Smile

>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 19, 2008 10:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^Upravo tako Annabel, to vise nije samo prijateljstvo i ne moze to vise biti.
Svakako da nas je ono odrzalo (i dan danas odrzava tu neku nit koja nas vezuje).

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 19, 2008 10:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Ali, to više nije SAMO prijateljstvo. Probali ste nešto više. Jedino u slučaju da oboje prevaziđete sve što se izdešavalo, tj.da ne tinja još neka iskrica, onda je prijateljstvo i posle veze moguće, ali takvi su primeri jako retki.

Slazem se sa ovim ^.
To vec nije samo prijateljstvo, jer ne moze tek tako sva osjecanja da izblede, nismo kamen da ne osecamo nista. Bilo je mnogo vise od prijateljstva i mislim cak iako pokusamo iako zelimo prevazici sve to necemo moci ono do kraja, mozda cemo lagati sebe i pretvarati se al to nesto ce postojati pa makar i neki trunak ako nam je ta osoba nesto znacila.
Ne kazem da je nemoguce sve to zavisi kakva je to veza bila mada jako malo ima primera da prijateljstvo bude ono iskreno posle veze. Bolje je da se zakljuci to jer ako veza nije uspela uvek ce ostati po neki trag, neka sitnica od koje nam nece biti bas svejedno.

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 09, 2010 9:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Annabel_Lee je napisao/la sledeće:
da, partneri treba da su, između ostalog, i prijatelji jedno drugome Smile

Ne mogu sa ovim da se slozim nikako...u mojoj glavi postoji ljubavna veza i prijateljska veza tj prijateljstvo. E sad ne mogu da budem sa nekim u ljubavnoj vezi a isto tako biti u prijateljskoj. E sad, razumem kad kazete da partner treba da bude prijatelj...ne slazem se...on/ona su mnogo vise. I ono sto je napisala :LOL:, ako se njena ljubav rodila iz prijateljstva, pa presla u vezu, a sad nije sa njim ostala prijateljica, znaci samo da sam iole u pravu jer u vezama nema prijateljstva izmedju 2 partnera. Pozdrazumeva se da nasi partneri znaju dosta o nama, kao i prijatelji, ali ja ih ipak ne mogu svrstavati u prijatelje. Ne kazem "idem da vidim prijatelja" nego "idem da vidim decka"

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 09, 2010 10:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Ako je veza nastala iz prijateljstva koliko je moguce ocuvati bas to prijateljstvo?
Koliko smo zapravo prijatelji u vezi a koliko ljubavnici?
Da li postoji prava mera?
Da li se i jedno i drugo podjednako meri?
Da li je i jedno i drugo podjednako zastupljeno u vasoj sadasnjoj(bivsoj) vezi?

Ne može niti će ikada da postoji prava mjera i za jedno i za drugo. Veza koja je nastala iz prijateljstva uvijek će i biti više prijateljstvo nego ljubav, a veza koja je nastala iz ljubavi poslije nikada ne može niti će biti prijateljstvo. Naravno, ovo je samo ako je LJUBAV u pitanju, a stvarna je istina da manje-više ljudi uopšte nisu doživjeli pravu ljubav, da je često brkaju sa zaljubljenošću, strašću, privlačnošću, pa ponekad, eto i sa prijateljstvom. Prijatelj je prijatelj, i njega volite, ali ne onako kako bi trebalo da volite jednog čovjeka u vezi. Moje je mišljenje, pa i iskustvo da jedna veza rođena iz ljubavi može da opstane, da traje i da bude lijepa, ali ta veza nije i nikada neće biti ona ljubav od koje vri krv, o kojoj sanjamo, koju želimo... I da će toj vezi upravo to i nedostajati. Meni jeste potreban prijatelj, ali ne toliko koliko ljubav koju osjećam za jednog čovjeka i koju taj isti čovjek osjeća za mene. Jer, ljubav je ljubav, a prijateljstvo prijateljstvo.

Poprilicno nam svima ego vise radi, ljubomora je svakako jos jedan od faktora koji utice na taj odnos, koliko smo zapravo u stanju da saslusamo partnera i da mu iskreno,prijateljski odgovorimo na neki problem?
Koliko smo sebicni prilikom tih "razgovora"?

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> Prijateljstvo medju partnerima Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon