www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Dezerti
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
curica84
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 40

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 131
Mesto: Nis

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 10, 2006 2:49 pm    Naslov poruke: letnji kolac Na vrh strane Na dno strane

1l jogurta,1/2 kg petit beure keksa,2 kasike secera u prahu,1/2l slatke pavlake i 1/2kg zamznuto voce(jagode,kupine,visnje,po izboru)
izgnjeciti keks ne na mnogo sitno i [pomesati ga sa keksom i secerom u prahu.sjedini ti masu i od toga napraviti podlogu.
preko staviti voce u ravnomernom sloju i na kraju umucenu slatku pavkaku!!
ostaviti da se ohladi!!1prijatno!!!!


 
soniuccia
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 40

Datum registracije: 24 Mar 2005
Poruke: 720
Mesto: Negde

panama.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 5:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sharene kuglice

Potrbno:
250g mljvenog keksa
250g kokosa
250g secera
1 bjelance
soljica dobro jake kafe

za ukrasavanje :
kokos
mljeveni orasi
glazura od cokolade
roza fondan glazura

Pomijesati sve sastojke i oblikovati kuglice. Polovinu kuglica uvaljati u kokos i preliti roza
fondan glazurom. Drugu polovinu uvaljati u mljevene orahe i preliti glazurom od cokolade.
Staviti u papirne korpice za kolace i susiti na vazduhu

_________________
 
panter panta
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 29 Apr 2006
Poruke: 19

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 29, 2006 12:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Banana split


SASTOJCI

1 banana
3 kugle voćnog sladoleda
preliv od voća
NAČIN PRIPREME

Bananu oljuštiti i uzduž prepoloviti. Staviti u duguljasti tanjir jednu polovinu pored druge,
ali tako da po sredini možete staviti 3 kugle sladoleda po želji.
Ako ste se odlučili za voćne sladolede, sve prelijte voćnim prelivom,
a možete napraviti i glazuru od čokolade.
 
Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu



Godine: 42

Datum registracije: 18 Okt 2006
Poruke: 2778

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 27, 2006 8:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Njofra šnite

4 jaja
20 dag šećera
8 žlica kuhane kave
5 dag kakaa
5 dag oraha
15 dag brašna
pola praška za pecivo
marmelada od jagode

krema: 3 dl mlijeka
1 žumanjak
4 žlice brašna
20 dag šećera
20 dag margarina

glazura: 10 dag čokolade
5 dag margarina


Tijesto ispeći i prerezati, namazati svaku polovicu marmeladom od jagoda i spojiti.

Kremu skuhati, ohladiti i smiksati s margarinom. Premazati preko biskvita

Vruću glazuru preliti preko kreme.
 
Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu



Godine: 42

Datum registracije: 18 Okt 2006
Poruke: 2778

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 27, 2006 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ima li netko recept za panna cottu????????

_________________
-gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...

-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja?
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sastojci za 20 kriski:DEZERT od jagoda

Za biskvit:
6 jaja
180 g secera
4 vanilin secera
2 kasike limunove korice
120 g brasna
120 g jestivog skroba
10 g kakaa
1 prasak za pecivo

Za nadev:
2 praska za puding od vanilije
200 g secera
750 ml mleka
400 ml slatke pavlake
100 g krokanta od lesnika
1 kg jagoda
3 preliva za torte

Pripremanje: Rernu zagrijte na 180 stepeni Celzijusa. Odvojite belanca od zumanaca. Belanca stucite u cvrst sneg s 4 kasike vode, pa dodajte secer mesajuci, vanilin secer i limunovu koricu. Umiksajte zumanca te na kraju pazljivo dodajte brasno pomesano sa skrobom, praskom za pecivom i kakaom.
Veliki cetvrtasti lim oblozite papirom za pecenje. Biskvitnu smesu rasporedite po limu, poravnajte povrsinu i pecite 25-30 minuta. Biskvit istresite na resetku za kolace, skinite papir i ostavite ga da se sasvim ohladi.
Od praska za puding, mleka i 100 g secera skuvajte puding. Kada se ohladi, umesajte tucenu slatku pavlaku. Povrsinu i rubove biskvita premazite kremom od pudinga. Rub pospite krokantom i stavite kolac u hladnjak da se dobro stisne.
Jagode dobro operite, ocistite i narezite na kriskice. Poslozite ih po kremi gusto jednu do druge. Preliv skuvajte s preostalim secerom prema upustvu na kesici, premazite jagode i ostavite da se dobro stisne.

Priprema: 50 minuta
Po komadu: oko 270 kcal, 4 g belancevina, 9 g masnoca, 42 g ugljikohidrata

_________________
Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala!
 
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24



Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Poruke: 11005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 21, 2007 11:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najskuplji deserti na svijetu
Objavljeno: 18.7.2007 14:56:15
Autor: Tihana Korać
Jestivi zlatni listići, 8o-karatni akvamarin utopljen u čokoladi, srebrne kutije, potoci zlata i čokolade, zvuči kao ekstravagantna verija 'Charlija u tvornici čokolade', no riječ je stvarnim desertima, koji se uistinu u nekom kutku svijeta uredno serviraju gostima, i da ti gosti su spremni dati i preko 14 tisuća dolara za to. Zašto? Jer mogu....

Svaka slastica ispunjena čokoladom, lješnjacima, marcipanom i povrh svega slatkim vrhnjem, kod mnogih su pojam super grešnog i super bogatog deserta.

Vjerojatno niste znali kako smjesa jaja, brašna i čokolade može doseći cijenu od desetak tisuća dolara.

Astronomska cijena ovakvih gastronomskih užitaka opravdava se skupocjenim dodacima poput zlata i dragog kamenja. Svjetlucavi kamenčići se se ne jedu, ali zlatom se itekako možete oblizati.

“The Fortess Aquamarine”
Wine at the Fortress, Galle, Sri Lanka
Cijena: 14,500 dolara


Trenutno najskuplji desert na svijetu u ponudi je od ožujka ove godine. Restoran, inspiriran uspjehom martinija obogaćenog dragim kamenom, odlučio je otići korak dalje u kulinarskoj perverziji.

Glavni “sastojak” deserta je 80-karatni akvamarin smješten na čokoladnom podlošku. Uz desert je ponuđen i odgovarajući ručno izrađeni stakleni pribor za jelo. I naravno, nakon konzumacije dragi kamen ostaje u vlasništvu gosta. Do sada se jos niti jedan desert nije prodao.

“Brownie Extraordinaire”
Brulee: The Dessert Experience, Atlantic City, New Jersey
Cijena: 1,000 dolara


Najskuplji dio ponude nazvane “Crystal Menu” je desert koji je na tanjuru u kombinaciji s Saint Louis kristalnim raspršivačem, uspomenom koja se plaća 750 dolara. A čemu služi pitate se? U njemu je nalazi vino koje se šprica u usta između svakog zalogaja lješnjakom prekrivenog brownieja.

“Golden Opulence Sundae”
Serendipity 3, New York City
Cijena: 1,000 dolara


Rekordna cijena ovog deserta zabilježena je i u Guinnessovoj knizi rekorda kao najskuplji “sundae”. Tahićanski sladoled od vanilije prekriven je gorkom čokoladom te 23-karatnim jestivim zlatnim listićima koji prilikom konzumacije ostavlju zlatni prsten oko usta. Kristalni pehar ulazi u cijenu, ali ne i žlica izrađena od 18-karatnog zlata.

“The Dome’s Truffle Ice”
Mezzaluna, Bangkok
Cijena: 200 dolara


U veljači ove godine Lebua Hotel u State Toweru pripremio je najskuplju večeru ikada. Četrdeset gostiju uživalo je u deset jela koja su pripremila kuhari sa šest Michelinovih zvijezdica (a tri je puno). Cijena te gozbe bila je jedan milijun dolara, odnosno 30,000 dolara po gostu. Uključivala je Dome’s truffle sladoled preliven čokoladom i zlatnim listićima, kompotom od šumskog voća i rijetkim konjakom – Moyet Tres Vieille Grande Champagne No.7, kojeg u svijetu ima svega 1,300 komada.

“ The Madeleine Truffle”
Knipshchildt Chocolatier, Norwalk, Conn
Cijena: 250 dolara po komadu, 6,000 dolara za pola kilograma


Izrađen od 70 postotne najjfinije čokolade i slatkog vrhnja, ova loptica se 24 sata “marinira” u komadićima vanilije i ulju od tartufa. Kompliciran i dugotrajan proces razlog je zašto se “Madeleine” kolačici moraju prethodno naručiti. Zapakirani u srebrnoj kutiji dolaze s osobnom porukom čokoladnog majstora Fritza Knipschildta.

“Entre”
Pierre Herme Patisserie, Pariz
Cijena: 176 dolara po komadu


Ovaj desert neće baš prijati desertnim “klasičarima” naviklima na uobičajene slastičarske sastojke. Pierre Hermé, majstor za deserte odlučio je “pomaknuti granice dobrog ukusa do krajnjih granica”. Tako sir mascarpone upotpunjuje s maslinovim uljem i crnim maslinama, a okus kompota od jagoda zaokružio je mini-rajčicama.

“King Size Imperial Torte”
Hotel Imperial, Bec
Cijena: 57 dolara


Prema legendi prva čokoladna torta ove vrste napravljena je u čast Franza Josepha prvog. Iako slična slavnoj Sacherici, ova verzija sastoji se od badema, marcipana i kreme od kakaoa smještenoj ispod čokoladne glazure. Osim ove dekadentnije slastice, postoji i verzija bez šećera.

“Valrhona Chocolate Sphere”
Al Mahara, Burj Al Arab Hotel
Cijena: 48 dolara


Topli čokoladni umak prelije se preko čokoladne loptice koje se otopi te prekrije maline i kupine na tanjuru. Dok prije konzumacije izgleda besprijekorno, vrlo je upitno koliko je profinjeno i nakon čokoladnog rusvaja koji nastaje miješanejm otopljene čokolade i voća.

“ Warm Golden Plum Souffle”
The Waterside Inn, Bray, Velika Britanija
Cijena: 48 dolara


Male, žute šljive osnovica su soufflea kojeg je proslavio kuhar s tri Michelinove zvijezdice Michael Roux. Peče se neposredno prije konzumacije, jer jedna minuta čekanja previše može biti pogubna za ovako osjetljiv desert.
klik.hr

_________________
Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 15, 2010 3:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tiramisu


Tiramisu je osvježavajuća talijanska poslastica, a povjesničari gastronomije ne mogu se složiti potječe li iz Siene ili Trevisa. Ako ga nikada niste probali, onda probajte zamisliti da jedete vrlo laganu, slatku i osvježavajuću kremu, povrh piškota omekšanih jakom kavom i rumom.

Sastojci
· 3 žumanjka
· 1 jaje
· 200 g šećera u prahu
· 15 g vanilin šećera
· 2 dl slatkog vrhnja
· 500 g sira mascarpone
· 1 žličica limunovog soka

Priprema:
Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo pjenasto. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag. Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo. Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme. Na kraju završavamo sa kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.






Brza torta od jagoda


Za tili čas pred vama je jedna od najljepših i najfinijih torti!

Vrijeme je jagoda i već ste ih probali pripremiti na sve moguće načine? Više vam se ne da peći, sjeckati, mutiti, kuhati, pasirati, karamelizirati... Probajte onda za promjenu pripremiti ovu brzu i jednostavnu tortu od jagoda, gdje su sve kuharske radnje svedene na minimum. Jedan gotov biskvit za tortu, malo jagoda, puding - i za tili čas pred vama je jedna od najljepših i najfinijih torti!

Vrijeme pripreme: 30 min




Sastojci
· 400 g jagoda
· 1 podloga za tortu, s rubom
· 30 g praška za puding od vanilije
· 4 žlice šećera
· 250 ml mlijeka
· 1 bočica arome ruma
· 10 g praška za preljev za torte
· 250 ml vode

Priprema:
Jagode operemo i očistimo (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). U posudi na laganoj vatri ugrijemo gotov puding, umiješamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu. Na još vrući puding posložimo jagode od sredine prema van. U posudi promiješamo sadržaj vrećice preljeva za torte s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudice. Miješamo sve dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi. Kada se tekućina počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Površina će se brzo stvrdnuti. Kada se preljev ohladi tortu možemo rezati.




Čokoladna salama


Sastojci

4 žutanjka
14 dag šećera
7 dag maslaca ili margarina
vanilin šećer ili štapić vanilije
5 dag čokolade za kuhanje
14 dag oraha
mljeveni šećer za foliju

Priprema
Orahe nasjeckajte, nemojte ih mljeti! Čokoladu natrgajte. Na pari tucite šećer, maslac, vaniliju i žutanjke. Kad se smjesa počne zgušnjavati, dodajte čokoladu. Kad se čokolada otopi, umiješajte orahe. Ako ste kuhali štapić vanilije, sada ga izvadite. Smjesu istresite na foliju obilato posutu mljevenim šećerom. Oblikujte salamu, zamotajte u foliju i dobro rashladite. Narežite na kriške poput salame.




Kuglice od đumbira i datulja



Sastojci:
225 g preprženih badema, sitno narezanih
1 šalica usitnjenih datulja
1 šalica grožđica
30 g kandiranog đumbira
1/4 šalice meda

Priprema:
Polovicu količine badema zajedno sa ostalim sastojcima izmješajte (najbolje u multi praktiku) tako da dobijete jednoličnu masu.
Od dobivene smjese napravite kuglice i uvaljajte ih u preostale bademe.




Čokoladni keksi


Sastojci:
2 i 1/4 šalice brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1 šalica maslaca ili margarina (omekšali)
1/4 šalice šećera
3/4 šalice smeđeg šećera
1 čajna žličica vanilije
1 pakiranje instant pudinga od vanilije
2 jaja
350 g čokolade za kuhanje, grubo usitnjene
1 šalica lješnjaka

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pomiješajte u zdjeli brašno sa praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte maslac, šećer i mješavinu za instant puding. Izmiksajte sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu. Umiješajte jaja, te postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte čokoladu i lješnjake. Napravite kuglice i lagano ih spljoštite ili stisnite sa žlicom. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 8-10 minuta.




Zvijezde od cimeta


Sastojci:
3 žlice margarina
1 i 1/2 šalica šećera
2 jaja
1 jaje razdijeljeno na žumanjak i bjelanjak
1 čajna žlica limunovog soka
2 i 1/3 šalice brašna
2 i 1/2 čajne žlice praška za pecivo
1 i 1/4 čajne žlice cimeta
1/4 čajne žlice soli
1/4 čajne žlice muškatnog oraščića
1/2 šalice usitnjenih oraha (po želji)

Priprema:
Izmiješajte margarin, šećer, 2 jaja, žutanjce i limunov sok dok smjesa ne postane pjenasta. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte ih prethodno pripremljenoj smjesi sa šećerom. Po želji dodajte i orahe. Razdijelite smjesu na 3 dijela i razvaljajte na pobrašnjenoj plohi. Izrežite zvijezde kalupom. Bjelanjak pjenasto umjesite i njime premažite zvijezde. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Pecite kolače u namašćenom limu 6-8 minuta dok ne postanu zlatno smeđi.




Rafaelo kuglice


Sastojci:
400 g mlijeka u prahu
300 g kokosovog brašna
200 g šećera
100 g margarina
1 vanilin šećer
100-150 ml vode
pečeni lješnjaci ili oguljeni bademi
60 g smrvljenih keksa (po potrebi)

Priprema:
Vodu, šećer i vanilin šećer treba prokuhati. Mlijeko u prahu, margarin, polovicu kokosovog brašna i smrvljene kekse pomiješajte u kompaktnu masu, pa joj dodajte sirup. Dobivenu masu stavite na 15 minuta u frižider da se malo ohladi. Od smjese oblikujte kuglice i u sredinu im utisnite lješnjak ili badem. Gotove kuglice uvaljajte u kokosovo brašno.
Ohladite ih i ostavite barem sat vremena da odstoje prije serviranja.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*


Poslednja prepravka: *Mayche* datum Pon Avg 02, 2010 9:34 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 20, 2010 12:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Žele od jagoda

Uživajte u osvežavajućoj kombinaciji ukusa pravog letnjeg deserta.

Za šest osoba potrebno vam je:

450 grama jagoda
sok od jednog limuna
100 grama šećera
osam listića želatina
sedam deci penušavog rozea ili prošeka
dvadesetak jagoda presečenih na pola

Jagode operite i iseckajte na četvrtine, stavite u šerpu i prelijte ih ključalom vodom. Dodajte limunov sok i šećer, promešajte, pokrijte šerpu i ostavite da odstoji oko pola sata.

Zatim smesu procedite, i ostavite da odstoji oko tri sata. Želatin rastopite u vodi, dodajte ga jagodama i kuvajte uz stalno mešanje dok smesa ne počne da ključa.

Kada se ohladi, dodajte penušavo vino, a zatim u činijice za serviranje stavite nekoliko jagoda presečenih na pola, pa preko njih sipajte žele. Služite dobro ohlađeno.

(MONDO)
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 27, 2010 5:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ledene kocke sa malinama

Lagane ledene kocke sa malinama za čiju je pripremu potebno oko pola sata idealna su letnja poslastica.

Potrebno vam je:

oko 600 grama malina
250 mililitara hladnog mleka
150 mililitara slatke pavlake
tri kesice šlaga
kesica vanilin šećera

Priprema:

Pomešajte mleko i slatku pavlaku, dodajte šlag i vanilin šećer i miksirajte dok se smesa ne ujednači.

Smesu sipajte u pleh koji ste minimalno podmazali uljem ili puterom, a odozgo rasporedite maline.

Pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u zamrzivač. Kad se smesa dobro stegne, posle tri-četiri sata, isecite na kocke i služite sa preostalim malinama.

(MONDO)
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 02, 2010 9:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

3 jednostavna, sočna deserta od malina




Vazdušasti i kremasti slatkiši pripremljeni od malina kao stvoreni su za velike i male sladokusce.
Ukoliko ih poslužite rashlađene, biće pravi užitak za tople letnje dane.




RASKOŠNI KOLAČ S MALINAMA

POTREBNO JE
4 belanceta, malo soli, 150 g šećera, kesica vanilin šećera, 60 g posnog sremskog sira ZA FIL 400 g malina,
200 ml slatke pavlake, 100 g šećera, šećer u prahu
PRIPREMA
Belanca i so dobro umutite. Dodajte šećer, mutite dok se ne istopi, pa umešajte vanilin šećer i sremski sir.
Smesu stavite u poslastičarsku kesu, pa istiskajte keksiće po plehu prethodno podmazanom i posutim brašnom.
Pecite 15 minuta na 190 stepeni. Pečeni keks prohladite. Penasto umutite slatku pavlaku, umešajte šećer i polovinu izgnječenih malina.
Po dva keksa spajajte filom od malina, odozgo nafilujte i rasporedite preostale maline. Na kraju pospite šećerom u prahu.







PRELIVENE KOCKE

POTREBNO JE
ZA KORU 100 g pirinča, 500 ml mleka, 30 g šećera, kašičica rendane kore pomorandže, pola kašičice cimeta,
2 kašike likera od pomorandže ZA KREM 200 g šlag krema, 50 ml vode, 400 ml jogurta od malina
ZA PRELIV 250 g malina, 100 g šećera, 100 ml vode

PRIPREMA
Mleko stavite da se kuva i, kad provri, dodajte mu pirinač i lagano kuvajte oko 20 minuta.
Pred kraj umešajte šećer, rendanu koru pomorandže, cimet i liker. Kuvani pirinač rasporedite u podmazan pleh i ohladite.
U visoku posudu sipajte šlag krem, prelijte ga vodom i mutite najvećom brzinom četiri minuta da dobijete gust krem.
Potom postepeno dodajte jogurt i lagano mešajte.
Smesu rasporedite po ohlađenom pirinču, poravnajte površinu i dobro ohladite.
Maline, šećer i vodu kuvajte dok se masa ne zgusne, prohladite, pa njome prelijte krem.
Stavite u frižider da se dobro ohladi.
Pre serviranja isecite na šnite i poslužite sa svežim malinama ili šlagom.





KREMPITA S MALINAMA

POTREBNO JE
ZA KORE pakovanje lisnatog testa, jaje

ZA KREM 500 ml slatke pavlake, 2 kesice želatina,
80 g šećera u prahu, kašičica narendane limunove kore, 500 ml jogurta, 250 g malina

PRIPREMA

Lisnato testo razvijte na radnoj površini posutoj brašnom. Testo podelite na dva dela i stavite u pleh tako da se kore ne dodiruju.
Premažite ih umućenim jajetom, izbegavajući ivice da bi bolje narasle. Pecite ih oko 15 minuta na 200 stepeni.
U umućenu slatku pavlaku dodajte želatin, šećer, narendanu limunovu koru, jogurt i trećinu malina.
Dve trećine dobijenog krema rasporedite po jednoj kori i stavite drugu koru. Premažite preostalim kremom i ukrasite svežim malinama.






Izvor: zena.rs

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 04, 2010 3:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem sa borovnicama i likerom

Kiselkasti ukus bobica začiniće lagani krem, a dodatnu teksturu slatkišu daje izmrvljeni keks.



Sastojci za četiri osobe:

300 grama borovnica
Četiri kašike likera od limuna (ili drugog voća po izboru)
Tri kašike šećera u prahu
300 mililitara slatke pavlake
Šest kašika slatkog vina
Šest keksa sa bademima

Borovnice, kašiku likera i kašiku šećera stavite u posudu i zagrejte na niskoj temperaturi. Pazite da bobice ne počnu da pucaju. Ostavite da se ohladi.

Pavlaku, preostali liker i slatko vino mutite dok ne dobijete krem malo ređi od šlaga, koji blago zadržava oblik.

U četiri posude za desert na dno stavite malo borovnica, nekoliko kašika krema, i pospite izmrvljenim keksom sa bademima. Ponovite ovaj postupak u dva sloja, a na vrh stavite preostale borovnice.

Ohladite slatkiš u frižideru najmanje pola sata pre serviranja.

(MONDO)
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Dezerti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  sledeća
Strana 11 od 13

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon