:: |
Autor |
Poruka |
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
"Kum" (eng. “The Godfather”) je slavna američka kriminalistička drama iz 1972. koju je režirao Francis Ford Coppola, a koja je ekranizacija istoimenog romana kojeg je napisao Mario Puzo. Film govori o kronikama obitelji mafijaša te je postao vrlo utjecajan i smatra se jednim od najboljih filmova svih vremena. Na siteu IMDb.com se stalno nalazi na 1. mjestu na listi 250 najboljih filmova svih vremena. Kasnije su snimljena 2 nastavka; “Kum II” i “Kum III.”.
Glume: Al Pacino (Michael Corleone), Marlon Brando (Don Vito Corleone), James Caan (Sonny Corleone), Robert Duvall (Tom Hagen), Diane Keaton (Kay Adams), Talia Shire (Connie Corleone Rizzi) i dr.
Da li ste odgledali čuveni film i da li ste ga voljeli ,ili ga još uvijek volite?
|
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
"Kum" (engleski: The Godfather) je američki film napravljen 1972. godine u režiji Fransisa Forda Kopole.
Film je adaptacija istoimenog romana, koji je napisao Mario Puzo. Glavne uloge u filmu su odigrali Marlon Brando i Al Pačino. Priča u filmu se dešava od kasne 1945. godine do 1955. godine.
Ovaj film se univerzalno smatra definitivni mafija film i konstantno je na prvom mestu na mnogim listama najboljih filmova svih vremena. Trenutno je na trećem mestu prema Američkom filmskom institutu, a od 3. avgusta 2006. godine je na prvom mestu (sa ocenom 9.1 od 10) od 250 filmova sa liste IMDB.
Izvor: Wikipedia
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
|
|
|
„Kum“ Fransisa Forda Kopole, film snimljen po istoimenom romanu Marija Puza, smatra se modernim epom, najbriljantnijom metaforom za američko društvo i dvostruke standarde.
Jednu od najefektnijih rečenica u filmu izgovara don Vito Korleone (Marlon Brando) objašnjavajući svoje planove da natera Fanučija da prihvati manje novca nego što mu duguje: "Napraviću mu ponudu koju neće moći da odbije."
Sam Kopola je jednom prilikom rekao da je uvek želeo da upotrebi mafiju kao metaforu za Ameriku, jer i jedna i druga imaju korene u Evropi. „Obe su potpuno kapitalistički orijentisane i osnovna pobuda im je profit. I mafija i Amerika osećaju se kao dobrotvorne organizacije, a imaju ruke uprljane krvlju od onoga što moraju da čine da bi zaštitile svoju moć i interese“, objasnio je Kopola dubinu svojih pobuda.
Muzika Nina Rote, pogotovo „Ljubavna tema“, ima svoju dušu i pobuđuje nostalgiju. Ona kao da podseća gledaoce na mesto i okruženje iz kog su potekli svi protagonisti koji sada tako brutalno seju smrt na ekranu. A opet, možda ta muzika, ako se sluša odvojeno od filma, tako dobro zvuči baš zato što podseća na film.
Ovo ostvarenje krasi izvanredna fotografija, koja i sama pripoveda priču o porodici Korleone. Njega čini mnoštvo scena koje žive za sebe u svesti svakog od nas. Legendarna scena buđenja neposlušnog holivudskog mogula pored odrubljene glave njegovog najboljeg konja sigurno je jedna od njih.
Izvor: Wikipedia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sto se mene licno tice, ja sam odusevljena prvim delom...nenadmasan je...drugi je isto sjajan (ne kao prvi), ali trecim nisam bas odusevljena...nekako mi nije legao i nikad nisam skontala zasto
e sad...muzika koju je rota komponovao je, pored branda, za mene najprepoznatljiviji detalj filma...verovatno u njoj uzivam i vise nego u samom filmu
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
mislim da sam medju retkima koja nije odgledala ni jedan deo
a nesto me i ne privlaci mafija, cak ni u filmu
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
Sabados Mafijaš
|
Datum registracije: 25 Jun 2009 Poruke: 6142 Mesto: Sky
|
|
Znaci bolje nisu mogli smisliti ... + velika lova se obrce tamo mmm
|
_________________ oʞɐdoɐu oʇsǝu ʞǝʌn ' sǝuǝɹʞo poƃ oʞɐʞ |
|
|
|
|
rema10 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 03 Jul 2008 Poruke: 1888 Mesto: Beograd
|
|
Kum i Scarface znaci boljih nema od filmova da se radi o kriminalu....Ne znam ni sam koliko sam puta sve odgledao...
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Jedina filmska trilogija koju ću uvijek rado pogledati, jedno od velikih i veličanstvenih filmskih ostvarenja, kojima teško da će iko moći parirati. Markon Brando je poslije toga zauvijek ostao kum, pokazujući koliki je profesionalac i glumac bio. O Al Paćinu i Robertu Duvalu kao i uvijek samo najbolje riječi. Kum će biti i ostati zaista fanstastična priča o mafiji, o Americi, o porodici.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|