:: |
Autor |
Poruka |
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
![<b>[°mama 3 anđela°]</b> <b>[°mama 3 anđela°]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

|
|
Znam dosta osoba gde su roditelji pušači, a njihova deca ne.
|
|
|
|
|
 |
nadalina68 Dobro upućeni član

|
Godine: 57
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd

|
|
... evo i ja negiram tvrdnje, suprug i ja smo pušači
dok sinovi ne
|
_________________ vera,ljubav,nada |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Mislim da sam već jednom ovo pomenula u temi oko pušenja, ali nije zgoreg ponoviti: ne slažem se sa ovim istraživanjem, jer kod mene je obrnut sluča: moja majka nije mogla vidjeti cigaretu dok je mene nosila, a ja sam strastveni pušać; sa sestrom je obrnuto, dok je nju nosila, nije mogla bez cigarete, a sestra je zakleti protivnik pušenja. Nju je otrovala za cijeli život, a meni je očito malo pofalilo nikotina.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
andreica 09 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 13 Maj 2009 Poruke: 67

|
|
to su ciste gluposti...Moja mama jeste pusila, ali je prestala cim je saznala da je trudna.....Inace, uopste se ne slazem da je stetno da se pusi kada je zena trudna i da to moze kao da naskodi detetu, apsolutno nije tacno, sto se kasnije vidi i po deci.....
A zenama se preporucuje da ne puse, jer kada devojka krene da pusi, ubija se zastitni sloj kad je trudna, pa je beba izlozena raznim bolestima, sto je kod pusaca obrnuto......i to je ne vidjena glupost.....
|
|
|
|
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
^ne mogu da se složim da je pušenje u trudnoći bezazleno
Citat: | Dokazano je da trudnice koje češće puše, imaju komplikacije u trudnoći i pri porođajuu, ozbiljne posledice kao što su spontani pobačaji, mrtvorođena deca, prevremeni porođaj, oštećenja posteljice i sindrom iznenadne smrti.
Pušenje utiče na bebu pre rođenja. Nikotin, ugljen-monoksid i druge supstance u duvanskom dimu prenose se na bebu kroz posteljicu. Poznato je da neke supstance koje se prenose kroz majčinu krv uzrokuju rak. |
e sad, može da se odrazi na dete pre ili kasnije ali i ne mora
moja mama je pušila i tokom trudnoće i posle, da je čak jednom prilikom dok me je presvlačila uspela i da me izgori sa cigarom
nikad mi na pamet nije palo ni da krenem sa cigarama niti će, tako da i ja mogu da negiram ove tvrdnje
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |

|

|
|
jeste glupost, jer ja ne znam nikoga ko je imao pobacaj ili neke probleme dok je bio trudan, niti bilo ko u mom okruzenju zna..........
Sve vise je ljudi koji umiru od raka grla i pluca, a da nikada nisu pusili......
|
|
|
|
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
^dobro ti ne znaš nikog, a ja možda znam više slučajeva, pa zato kažem
nisu baš svi ti saveti lekara bez razloga, da bi nas plašili i lagali, već za naše ali i dobro deteta kojem ćemo dati život
a to od čega se danas najviše umire je druga tema
i da se razumemo, svi moramo jednog dana svakako
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |

|

|
|
Nemoj samo o lekarima, molim te.....Nemaju pojma nista, studiraju to zbog para, vecina njih. Mene su cim sam se rodila strpali u pogresnu sobu, imala sam upalu pluca i temperaturu skoro 40, a mojoj mami su celu matericu pocepali. Da bi na kraju rekli, izvinite greskom je stigla u sobu sa bolesnim bebama! Mom dedi rekli da ce umreti zbog pluca, da bi na kraju umro zbo problema sa jetrom i bubrezima, sto su shvatili tek kad je umro.
Toliko o tome....
Nista im ja ne verujem......
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Ne znam što se uopšte petljam u ovaj forum, koji zbog vlastite slabosti inače izbjegavam. Svojim prethodnim postom sam rekla da se ne slažem sa tim istraživanjem, ali isto tako želim reći i ovo: bez obzira šta kažu istraživanja, vi, koje nosite u sebi jedan život, dajte batalite cigarete i mislite na to biće koje ćete donijeti na svijet. Nemojte ga trovati, jer je to sebično i ipak nezdravo. Toliko. Nema me u ovoj temi više. Sory, ali razmislite ipak. Cigareta ubija, ma koliko mi pušači to kategorično odbijali.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Pušenje majki tokom trudnoće i ranom detinjstvu dece, stvara predispoziciju da i ona postanu pušači u doba adolescencije, rezultati su studije američkih pulomologa.
Žene koje puše tokom trudnoće i u ranom detinjstvu svojih potomaka stvaraju kod dece predispoziciju da postanu pušači u periodu adolescencije ili u odraslom dobu, pokazali su rezultati studije predstavljene na konferenciji Američkog pulmološkog udruženja u San Dijegu.
Naučnici su došli do tih zaključaka na osnovu istraživanja respiratornih problema kod dece, sprovedenih u američkom gradu Tusonu. Cilj je bio utvrđivanje uticaja duvanskog dima na decu dok su još u stomaku svojih majki, a potom i tokom detinjstva, preneli su francuski mediji.
Konzumiranje duvana kod trudnica ispitivano je tri puta, u raznim fazama trudnoće, a potom je obavljena kontrola ponašanja dece vezanog za konzumiranje duvana čije su majke pušile tokom trudnoće. Deca su ispitivana sa šest, devet i 11 godina, pa potom kada su napunila 16 i 22 godine.
Rezultati su pokazali da će, ukoliko je majka pušila tokom trudnoće i ranog detinjstva svog potomka, on imati tendenciju da propuši kada napuni 22 godine.
Ukoliko majka, međutim, počne da puši kada dete napuni oko 10 godina, kod njega se neće razviti pušačka sklonost kada odraste.
Istraživanje je pokazalo i da osobe čije su majke pušile tokom trudnoće i u njihovom ranom detinjstvu imaju manje šanse da prestanu da puše od onih čije majke nikada nisu bile pušači ili su počele da puše kada je dete imalo 10 godina.
Uticaj majčinog pušenja na dete je, osim toga, nezavisan od uticaja pušenja oca ili drugih osoba, pre svega tokom adolescencije, zaključili su istraživači.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
andreica 09 je napisao/la sledeće: | Mom dedi rekli da ce umreti zbog pluca, da bi na kraju umro zbo problema sa jetrom i bubrezima, sto su shvatili tek kad je umro.
Toliko o tome.... |
Sigurno je i on, k'o i ti, mislio da alkohol ne shkodi..
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|