www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Japanska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 22, 2010 1:39 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MISO-SUPA SA RIBOM


6 šolja bistre pileće supe
šolja sojinih pahuljica
200 g kvalitetne bele ribe
12 malih šampinjona nasečenih na listiće
usitnjen struk mladog luka
so i biber
natrijum-glutaminat



Sve nabrojane sastojke kratko prokuvati u supi, da omekšaju i odmah služiti.




SUŠI

šolja kuvanog pirinča
2 kašike sirćeta
2 kašike šećera
kašika soli
kašika natrijum-glutaminata

3 kašike struganog rena
10-12 velikih blanširanih listova spanaća
2-3 fileta ribe
škampi
malo đumbira



U našim uslovima nemoguće je pripremiti originalan suši, jednostavno je nemoguće naći morske trave, a i nije u skladu sa našim navikama u ishrani da se jede sirova riba u kombinaciji sa algama. Zato vam ovde dajemo jednu improvizovanu varijantu sušija. U svakom slučaju uz lep aranžman, i malo mašte biće idealno redjelo na vašoj trpezi. Ribu i škampe možete skuvati ili ako ste avanturistički raspoloženi samo očistiti i isitniti te koristiti presno za spremanje vašeg sušija. Zagrejte mešavinu sirćeta, soli, natrijum-glutaminata (ili vegete) i šećera. Iseckajte ribu ili škampe. Umešajte sve nabrojane sastojke u pirinač i oblikujte od po dve kašičice mase valčiće. Urolajte svaki valjušak u na kvadrat isečen list spanaća, lagano pritisnite između dlanova i složite na tanjir. Servirajte odmah.




SUŠIMI - sirovi morski plodovi

po osobi:
50-100 g presne ribe po osobi
peršun za garniranje
soja sos za služenje



[left][http://www.kuvarica.net/inter_japan/sushami.jpg/left]Nema pravila šta se može poslužiti kao sušami. U japanu su najpopularniji puževi, tunjevina, morska deverika, iverak, lignje, list i sipa.

Očistiti pažljivo ribu, odstranite joj kožicu i sve kosti. Dobijene filete stavite u cediljku i prelijte nejpre ključalom vodom a odmah posle ledenom vodom. Filete veoma oštrim nožem isecite na tanke komade, tanke da se provide. Pažlivo ih aranžirajte, ukrasite komadima voća ili povrća, te cvetovima i listovima, na posudama čije boje predtavljaju kontrast sušamija i služite sa soja sosom.



_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Japanska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4
Strana 4 od 4

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon