www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Otrovna prijateljstva
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJENA soba ~ -> ~ Ženska razbibriga ~
::  
Autor Poruka
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 15, 2010 5:18 pm    Naslov poruke: Otrovna prijateljstva Na vrh strane Na dno strane

Kad treba okončati prijateljstvo

Ne postoji pravi način za okončavanje prijateljstva, osobito ako se radi o nekom koje je duže trajalo. Ljudi dolaze u naše živote s razlogom, ali također moramo biti svjesni da ponekad trebaju otići iz našeg života. Neki ljudi jednostavno ne djeluju dobro na nas i guše nas i naš razvoj.

Imate li prijateljicu:

-koja crpi svu energiju iz vas?
-uz koju se osjećate loše, umjesto dobro?
-koja stalno sve kritizira?
-koja vas iscrpljuje emocionalno, psihički, pa čak i financijski?

Ako ste odgovorili potvrdno, možda imate „otrovnu prijateljicu“, kako to nazivaju psiholozi. Otrovni prijatelji traže previše, prečesto. Dobro prijateljstvo bi trebalo biti uravnoteženo, a kad se pretvara u otrovno, u vašem odnosu jedna osoba postaje važnija od druge. Otrovni prijatelji vam u pravilu ne žele dobro. Kad je vrijeme za napuštanje takvog prijateljstva? Ne cijenite li vaše prijateljstvo dovoljno da biste na njemu poradili, tada je vrijeme da se raziđete.

Evo nekih primjera kad biste svakako trebali prekinuti prijateljstvo:

1. Prijateljica koja zabija nož u leđa
Prijatelji obećavaju da će uvijek biti otvoreni prema vama. Iskrena komunikacija bit je prijateljskog odnosa. Kad vas netko izda i dokaže da nema najbolje namjere, tada je vrijeme da se riješite takvog „prijatelja“. Vjerojatno se radi o vrlo sebičnoj osobi, pa joj informacije koje biste mogli podijeliti s njom ili dobre stvari koje vam se dešavaju u životu nemaju nikakvu važnost.

2. Prijateljica koja se stalno žali

Tko može stalno slušati samo negativnosti od osobe s kojom provode mnogo slobodnog vremena? Ako vam je prijateljica većinu vremena tužna i depresivna, vjerojatno su joj promakle dobre stvari i u vašem prijateljstvu. Život nije savršen, ali ne treba se nad vama stalno vući tamni kišni oblak. Trebali biste uživati u vremenu koje provodite s prijateljima.

3. Priljepak
Maknite se od ovakvih ljudi jer vam nikada neće dati mira. Ovi ljudi su dokaz da im vaša privatnost i vrijeme koje želite odvojiti samo za sebe ne znače ništa. Uz to nisu sposobni održati svoj društveni život bez vas. Vaši interesi su i njihovi interesi, vaši prijatelji su i njihovi prijatelji... S vremenom će početi utjecati i na vašu osobnost.

4. Moj dečko se vratio
Ova se izjava može primjeniti na oba spola. Čini li vam se ponekad da je vaše prijateljstvo uvjetno - vi ste važni samo kad prijateljičinog dečka nema ili kad nije u vezi. Ovo je uvreda za prijateljstvo jer ono ne bi smjelo biti uvjetno. Vrlo je važno s vremena na vrijeme izaći van samo s curama bez obzira jeste li ili niste u vezi.

5. Rival
Ovo je prijatelj koji uvijek pokušava nadmašiti vaša postignuća. Ako ovakvo ponašanje ponizuje drugu osobu, to je razlika između natjecanja i otrovnog ponašanja. S druge strane ako se obje strane vole natjecati u sportovima, poput tenisa, i zajedno prihvaćaju određenu razinu natjecateljskog duha tada je do u redu.

6. Tračerica
Ovakvoj su prijateljici vaše molbe za tajnošću strani pojam. Kažete li joj nešto u povjerenju, nikada zapravo niste sigurne hoće li to zadržati samo za sebe. Posumnjate li da vam ova prijateljica odaje tajne, recite joj „tajnu“ za koju vam ne smeta da se sazna, pa ćete vidjeti hoćete li je uloviti. Ako je ulovite, trebat ćete ozbiljno porazgovarati. Ako ni to ne upali, možda ćete samo trebati biti pažljivi prije nego što podijelite neku tajnu s njom.

Kod prekida ovakvih prijateljstava bitno je da budete snažni i da realno procijenite koliko svaka od vas pridonosi vašem odnosu. Ako odnosi nisu recipročni, ili ako shvatite da se više ne razvijate zajedno, vrijeme je da svatko ode na svoju stranu, a to u svakom slučaju možete učiniti u prijateljskom tonu.

Imate li ovakvih prijateljica? Sta radite sa njima?

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 15, 2010 5:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Imate li prijateljicu:

-koja crpi svu energiju iz vas?
-uz koju se osjećate loše, umjesto dobro?
-koja stalno sve kritizira?
-koja vas iscrpljuje emocionalno, psihički, pa čak i financijski?

Imala sam tu sreću da sam prije mnogo godina i u vremenu kada je i bilo potrebno naučiti i savladati određene životne neprilike, imala samo jednu, kojoj ću ostati vječno zahvalna što me je naučila svemu ovom o čemu nam ovdje govoriš i više se nikad nisam opekla niti dopustila da me na bilo koji način prijateljica povrijedi. Šta sam uradila sa takvom prijateljicom? Ništa. Nisam se svađala, niti je povrijedila, jednostavno sam je stavila na margine, di je od početka trebala i biti; svojim stavom i zidom bez mnogo riječi ogradila se od prevelikog kontakta. Uvijek treba poslušati vlastitu intuiciju i onaj osjećaj u sebi koji ti kaže da to prijateljstvo nije ono što bi kroz život trebala imati niti je to prijatelj koji će postojano hodati uz tebe. Stvoriti vlastiti zid prema takvim osobama, bez svađa i uvreda, naravno, i taj zid će takve osobe zadržati i odbiti. Ne dozvoliti svakom da ulazi u vaš život, a pravi prijatelj, onaj koji vas voli i poštuje, uvijek će znati kako se postaviti u svakoj situaciji. Imam sreću i imam prijatelje koje sam znala sačuvati i koji su mene sačuvali kroz veliki dio dosadašnjeg života.

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 23, 2010 9:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tamne strane prijateljstva

Tko su vaši prijatelji? Oni s kojima se vidite svaki dan? S kojima se sretnete jednom mjesečno i pretresete sve? Oni koji se kunu u kave, a nikad nemaju vremena? Oni koji su vas upoznali s dečkom koji je ljubav vašeg života? Nitko od navedenih? Nemate prijatelja?

Dok sam neki dan pokušavala pronaći jednu adresu putujući na istočni dio grada, koji baš i ne poznajem, primjetila sam jedan grafit napisan na bijeloj visokoj ogradi: „Best friends means forever.“ „Kako osnovnoškolski“, pomislila sam.

Tko su zapravo najbolji prijatelji, tko su to prijatelji, a tko samo poznanici? Osobno ne mogu vjerovati kada netko na svom Facebook profilu ima 2000 prijatelja. Ako uzmemo u obzir da su nam u životu jedna do dvije, a ako imamo sreće onda tri osobe stvarno pravi prijatelji, a sve ostalo samo poznanici, ostaje pitanje koliko taj netko stvarno ima poznanika?

Grozan mi je način na koji ljudi biraju prijatelje. Nadasve su ljubazni, uvijek nasmijani, susretljivi, ali samo dok traje seansa upoznavanja i druženja. Prijatelji se biraju prema koristi, utjecajnosti, ljepoti, pameti... Posebno se grozim osoba koje tvrde da su sa svima dobre i da ih svi vole. Lažan smješak je kao ukiseljeno mlijeko u kavi, a ne isticanje svojih mišljenja odraz je skromnog razmišljanja i intelekta. Čovjek jednostavno mora imati svoje mišljenje i mora se s nekime ne slagati jer bi u suprotnom značilo da nekoga sigurno lažemo i da se lažnim osmjesima jeftino uvaljujemo.

Mislim da je najvažnije ne forsirati intimnost. Odnosi se često promijene. Promijeni se čovjek, zacrta si neke nove ciljeve, odbaci stara druženja jer mu se ona ne uklapaju u novi film, kunu se da im je žao što više ništa nije kao prije, a svaki slobodni trenutak odvoje za nove ciljeve i nove prijatelje dok se s druge strane kunu da žele na kavu s vama. Vi samo trenutno niste dio njegove slagalice.

Neki prijatelji postanu posesivni, sve vaše zasluge pripisuju sebi, drže sebe poziciju ili dvije ispred ili znad vas, ne slušaju vas više, ne uvažavaju. S nekima se još čujete, iako rijetko, ali ih još smatrate prijateljima jer znate da su vas razdvojile situacije i ne žalite jer se ipak sretnete i to sve podijelite.

Bilo kako bilo, moramo priznati da se kroz život naše poimanje prijateljstava mijenja, željeli mi to ili ne. Kao djeca „brijemo“ na neko povjerenje, u dvadesetima mislimo da će nas samo istina i ništa osim istine osloboditi i povezati zauvijek, dok u tridesetima počinjemo razmišljati: „Uh, možda sam to ipak trebala zadržati za sebe?“

Gubi li istina na vrijednosti kako starimo i sazrijevamo? Hoćemo li u kasnim tridesetima baš kao i Carrie iz Seks i grada vjerovati da su naši prijatelji naše srodne duše? Hoćemo li do pedesete izgubiti sve prijetelje i u adresaru imati samo popis imena poslovnih partenera? Mislim da ne bismo trebali glumiti rezervirani New York i da bismo trebali podići slušalicu i nazvati tu frendicu upravo sada jer znate da vam nedostaje jer jednostavno ne želite prijeći na tamnu stranu prijateljstva!

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 23, 2010 9:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Gubi li istina na vrijednosti kako starimo i sazrijevamo? Hoćemo li u kasnim tridesetima baš kao i Carrie iz Seks i grada vjerovati da su naši prijatelji naše srodne duše? Hoćemo li do pedesete izgubiti sve prijetelje i u adresaru imati samo popis imena poslovnih partenera? Mislim da ne bismo trebali glumiti rezervirani New York i da bismo trebali podići slušalicu i nazvati tu frendicu upravo sada jer znate da vam nedostaje jer jednostavno ne želite prijeći na tamnu stranu prijateljstva!

Razz A ne navodiš nas od četrdeset?! Šala mala. Jako lijepo rečeno, svaka čast. Moje lično mišljenje ( a već starim ) je da istina nikada ne smije doći u poziciju da gubi na vrijednosti. Ne mislim do pedesete izgubiti prijatelje, one koje imam su postojani i čvrsti kao stijena, znam održati prijateljstvo i bez posesivnosti, koja je ponekad pogubna i zamara. Prilično sam usamljena sama po sebi, jer je to moj izbor, moji prijatelji to poštuju ali dobro znaju da sam u stanju za njih učiniti ono što treba. Postojana sam i takvi ljudi su pored mene, ne trebam ih samo radi usamljenosti, pomoći, podrške ... koristi... tu su jer ih, prije svega, iskreno i iz srca i duše volim.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJENA soba ~ -> ~ Ženska razbibriga ~ -> Otrovna prijateljstva Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon