:: |
Autor |
Poruka |
majuska87 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Avg 2008 Poruke: 10
|
|
Zadnjih dana cesto razmisljam o ovoj temi, a razlog tome je moja dobra drugarica. Naime zenska se zaljubila, bas lijepo zar ne, medjutim on (njen decko) pravi budalu od nje. Ali zaista je tako, i sto je najgore ona to shvata ali i dalje mu prasta i ponasa se kao da je on andjeo. Ja je nikako ne razumijem, jer kako mozes voliti nekog ko te tretira kao djubre?? Non-stop je laze, a onda se izvinjava i pravda se kako nije bilo namjerno. Evo primjera, prije par noci su trebali izaci u grad, a onda on zove u poslednji momenat i kaze joj da se ne osjeca dobro, da mu je zao al da ne moze izaci. zatim ona zove mene i pita da izadjemo nas par djevojaka da joj vece ne propadne. I tako mi izadjemo, sjedimo u kaficu kad ulazi on sa drustvom. to je bio veliki sok za nju, al naravno poslje njegovih par slatki rijeci - oprostila mu je. ja sam naravno razgovarala sa njom o ovome i pokusala joj 'otvoriti oci' ali bezuspjesno.
Pa da vas cujem dragi moji da li je ljubav zaista slijepa?? Da li ce se ona osvjestiti ili ce ovo i dalje trajati?? Sta mislite?
I da, samo da napomenem da sam nova na ovom forumu, dobili ste jos jednu brbljivicu:))) Pozz za sve i cekam vase komentare.
|
|
|
|
|
|
unbreakable Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Jun 2008 Poruke: 14
|
|
je, ljubav je slijepa.... ako nekog volis, moze pravit budalu od tebe koliko hoce, ali ti ponekad to stvarno ne vidis.... glupo i jadno, ali istinito...
|
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Devojka iliti gore pomenuta drugarica je ocigledno toliko zaljubljena i ide linijom manjeg otpora. Daleko od toga da ona ne vidi problem ili da joj to ne smeta, ali prosto uziva u trenucima kada je sa njim,kada ona zivi tu svoju pricu koju je zamislila u svojoj glavi. Iskreno se nadam da je to nece uvaliti u neke vece probleme od postojecih.
Ne znam koliko imaju godina i koliko je to sve "ozbiljno",ali ti kao prijateljica svakako treba da joj se tu negde nadjes pri ruci u momentu kada je realnost lupi po sred cela.
Zemlja ce se malo zaljuljati,ali mislim da ce doticna vec preziveti.
Da li je ljubav slepa.. Ponekad zaista i jeste. Mislim da smo svi bar jednom zazmurili na jedno oko i nastavili dalje. To je samo faza, nadam se, i ocekujem da ce taj "oblak" u koji je upala brzo proci.
|
|
|
|
|
|
[Ohanzee] Upućeni član
|
Datum registracije: 04 Sep 2008 Poruke: 491
|
|
nazalost... da... u vecini slucajeva... nekada se to slepilo granici sa ludoscu
budemo svesni da partner ne cini dovoljno da bi veza bila kvalitetna, sabotira vezu ili sta vec... a mi se i dalje trudimo i trudimo...
bude veza kvalitetna na pocetku, kroz neko vreme... zavolis osobu sa kojom si... prirodan sled dogadjaja...
ali... nesto se desi... veza krene na dole... i ostanes da se nadas da ce biti bolje, stalo ti je... cinis i dalje stvari koje si cinio... prastas, tolerises... zaslepljen si slikom kvalitetne veze koja je davno prestala to da bude... ili.. u nekim slucajevima, nije nikada ni bila...
tesko je odvojiti se od svojih snova... nekima to nikada ne uspe...
dzaba sanjas sam... a za taj san je potrebno dvoje...
tada je samo bitno kada i da li ces se probuditi...
btw... nada je cudo... i leci i ubija...
|
_________________ Kada počinjemo da verujemo u čuda? |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
^ok,shvatam sta si zeleo reci. Jeste, osecanja te uhvate u taj grceviti zagrljaj i pisi propalo. Ali da li zaista idemo toliko da daleko da te toliko ocigledne stvari pustamo da prolaze mimo nas? Da li zaista toliko zmurimo? Da li je to zaista jer smo zaljubljeni ili to pak govori malo vise o nasem karakteru i mazohizmu i sta li ja znam cemu vec
|
|
|
|
|
|
unbreakable Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Jun 2008 Poruke: 14
|
|
znam po sebi da ne mozes protiv toga.. i nekad znas da stvarno vise bi bio red progledati na oba oka, ali ne ide.. sve vidis, ali se pravis da ne vidis.... ja sam bas jednom probala da vidim da mozda nije ta ljubav presla u naviku, pa da samo mislim da ne mogu bez te osobe jer sam shvatila da sam slijepa od ljubavi, ali ipak se ispostavilo da nije navika ni ista trece, vec da je ljubav.. jer znas kad ti fali dio tebe..
|
|
|
|
|
|
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
|
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥
|
|
Da li je ljubav slepa?
Možda, sve zavisi koliko to dozvolimo ... I ja volim mog muža, možda sam slepa za neke stvari, ali ne za sve. Slepa sam što se tiče drugih muškaraca, ne gledam ništa oko sebe, jer mnogo volim mog muža, on je za mene najsavršeniji, najbolji, najlepši, najpametniji ... ali svakako sam realna po pitanju našeg života. Ukoliko vidim da me laže, vara, bije, da li bih mogla biti sa njim? Ne ... tada se ne bih ni udala za njega jer je po meni brak nešto sveto, nešto što se desi jednom, a traje do kraja života.
Nikako ne mogu reći za sebe da sam skroz slepa od ljubavi. Sve zavisi koliko sebi dozvolimo da nas ljubav zaslepi. Sve je stvar da li želimo preći preko nečega ili ne? Da li se plašimo da ako budemo realni, da ćemo izgubiti voljenu osobu? Da li nam je jači ponos ili ljubav? Nekoliko dilema, bolnih odluka, ali se sve svodi na to da li je osobi važniji ljubav ili ponos.
Možemo zaključiti da bi ovde moglo važiti, ono dobro poznato svima ... Srce razum ne pita.
|
|
|
|
|
|
*vidimte* Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Sep 2008 Poruke: 19
|
|
Skinite povez sa ociju,ljubav je lepa i kada je slepa...
|
_________________ Zar posle svega mogu još jače pogaziti sebe
i za njega u srcu samo ljubav naći,
zajedno sa željom da pratim ga kad luta,
da dižem ga kad padne, da zauvek ga volim? |
|
|
|
|
[Ohanzee] Upućeni član
|
Datum registracije: 04 Sep 2008 Poruke: 491
|
|
:LOL: je napisao/la sledeće: | ^ok,shvatam sta si zeleo reci. Jeste, osecanja te uhvate u taj grceviti zagrljaj i pisi propalo. Ali da li zaista idemo toliko da daleko da te toliko ocigledne stvari pustamo da prolaze mimo nas? Da li zaista toliko zmurimo? Da li je to zaista jer smo zaljubljeni ili to pak govori malo vise o nasem karakteru i mazohizmu i sta li ja znam cemu vec |
hm... ne moramo da zmurimo... ni malo... jednostavno smo uskraceni da vidimo ocigledno... i da, idemo zaista daleko... toliko daleko (kao sto sam rekao u predhodnom postu) da postoji mogucnost da za ostali svet budemo ludi...
meni je znacajniji onaj momenat kada slepilo nestane (ako ikada nestane) i period posle toga... on vise definise predjasnje stanje nego bilo sta...
i sve to govori o nasem karatkeru... i ne bih se vezao samo na mazohizam... sta je sa zeljom za kvaltetnom vezom? sto to ne bi bila neka zrtva za dobrobit buduce veze ili cega vec?
mada... moguce je da ima i malo mazohizma...
|
_________________ Kada počinjemo da verujemo u čuda? |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Ljudi koji su u romantičnim vezama potvrđuju izreku “ljepota je u oku posmatrača”.
Istraživači, koje je predvodila Viren Swami, psiholog sa Univerziteta u Liverpoolu (Engleska), došli su do zaključka da ljudi imaju sklonost da svom partneru pripišu veći stepen privlačnosti, smatrajući da izgledaju bolje od prosijeka. Istraživači su 40 žena i 47 muškaraca koji su u vezi sugerirali, da iako su neki ljudi veoma privlačni, većina ipak spada u prosječno privlačne osobe.
Zatim su od ispitanika tražili da ocijene svoj izgled i izgled svojih partnera. Uopšteno, učesnici su svoj izgled ocijenili da je iznad prosjeka, a svoje partnere čak veoma pohvalno, smatrajući da su visko iznad prosijeka u odnosu na osobe koje su istinski lijepe. (Istraživači nisu tražili bilo kakve nezavisne procjene).
Psiholozi su primijetili da ubjeđenje da osoba ima partnera koji dobro izgleda možda povećava stepen samopouzdanja. Također je istinito, kako oni naglašavaju, da kada ocjenjujemo sebe, u obzir uzimamo bilo koje prijašnje faze u kojima smo bili, ali kada su učesnici studije procjenivali partnere “na njih možda nije uticala spoznaja kako su njihovi partneri izgledali u prošlosti”
Lois B. Moris/ allure.com
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Mislim da je ta rečenica smišljena da se opravdamo, jer ljubav nikako nije slijepa, bar ne u onom obliku kako ga opisujemo. Da, slijepi jesmo za mnoge stvari oko nas, ali ne i za samog partnera, u to sam čvrsto ubijeđena. Duboko u sebi, mi znamo istinu, spoznajemo sve njegove loše strane, mučimo se i borimo sa tim, i što je još najgore nikako nismo zgodni prema onima koji nam žele "otvoriti" oči. Jer one su otvorene, vidimo sve i znamo, samo treba malo snage da se sa istim strahovima i spoznajama suočimo. Nikada nikom nisam otvarala oči, više sam slušala takve probleme nego pomogla da se riješe, jer ... to samo život i vlastita svijest može riješiti.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|