www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Ubiti ili biti ubijen???
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~
::  
Autor Poruka
aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 11, 2010 11:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

gkukolj je napisao/la sledeće:
Prosto mi je žao što se ne slažem sa Generacijom, i svaka ti čast kada to možeš izjaviti, očito sigurno i smireno, ne ulazim u detalje dal' si ikada bio u takvoj situaciji. Ja ne mogu jer je u meni ubijeno onda puno više nego što bi bilo da sam mogla ubiti. Ponekad ne postoji način se izvući, ali onaj ko je bio u stvarnoj životnoj opasnosti može i sad namirisati vlastiti krik, strah, bol i smrt kao i adrenalin koji se javlja - opstati, preživjeti na bilo koji način, živjeti, živjeti ... Ovo nije moje pravdanje za vlastite riječi, već potvrda i zato mogu reći još jednom: ubiti.

Fala...
Nego, dugujem objasnjenje, pa onda... Jesam li bio u takvoj situaciji. Nisam. Jer da sam bio nebi me danas bilo ovdje. Ali sam zapravo "teoretski" bio u takvoj situaciji. Uostalom, kao i mnogi tamo na Balkanu u ta vremena...

Moja tadasnja djevojka je bila od "nepozeljne nacije, religije" a i otac joj je bio u onoj "nepozeljnoj vojsci" neki vazan kupac-palac. Tak da je cisto teoretski moglo doc do situacije "ili ja njega ili on mene". Nije do tog doslo. Srecom. S druge strane, da jest doslo do toga, i da sam ja odlucio suprotno, tj. da ga koknem, ta njegova smrt bi bila i smrt nase veze, ali i smrt mene samog.

Moj gornji odgovor je naravno teorija. To je teorija koju zeli moje srce, moja dusa i onaj dio Boga koji zivi u meni.

Kako bih reagirao u stvarnoj situaciji, da je recimo netko meni blizak u opasnosti - ne znam, niti bih zelio znati. Nagon zivotinje u meni moze prevladati, ali to vise nije odluka moje savjesti. A ova teorija jest. Filozofiramo, n'est ce pas?

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 12, 2010 4:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
To je teorija koju zeli moje srce, moja dusa i onaj dio Boga koji zivi u meni.

Tačno. Misliš li da ja ne želim takvu teoriju i da ne živim po takvoj teoriji, uprkos svemu? Razumijem što želiš reći, vjeruj, potpuno, to i jesu riječi koje čine ono ljudsko u nama, ono što nas odvaja od zla i montruoznosti sa kojom se, na žalost, srećemo svakim danom, satom, minutom ... I neka ostane, Bogu hvala, na samoj teoriji, naka nam niko ne dirne najmilije i najdraže, jer ne znamo kako bi odreagovali. Zaista je tema jako teška i mračna, vraća me uvijek na isto. Samo želim da niko ne dođe u situaciju da bira život ili smrt, vlastiti ili nekog voljenog.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~ -> Ubiti ili biti ubijen??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
Strana 18 od 18

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon