:: |
Autor |
Poruka |
duca19 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 05 Avg 2008 Poruke: 152 Mesto: Lazarevac
|
|
Belphegor je napisao/la sledeće: | epa "malkoc" si pogrešio. Predavači na privatnim fakultetima imaju mnogo veće plate od onih na državnim tako da je korupcija svedena na totalni minimum, skoro i da je nema, dok se državni fakulteti nikako ne mogu pohvaliti da kod njih nema korupcije jer je ima i previše.
drugo, na privatnim fakultetima nije samo učenje "suve teorije" već ima i dosta prakse dok na državnim fakultetima to nedostaje(ima je ali dosta manje), i treće, na privatnim fakultetima su profesori posvećeniji studentima nego na državnim, tačnije, na državnim fakultetima profesori uglavnom ne žele nešto dodatno da objašnjavaju dok na privatnim fakultetima to ide malo drugačije pa je samim tim i normalno da se na privatnim fakultetima više nauči.
Elem, ne cene se ljudi koji su na državnom više od onih koji su na privatnom fakultetu već se svi cene po znanju, a to ko je gde išao nema veze
A što se tiče "bacanja para". Privatni fakultet nije uopšte bacanje para, jedini problem je što te fakultete uglavnom pohađaju deca bogatijih ljudi koji imaju odakle da izdvoje pare za školovanje. |
Ja sam na privatnom faxu i nije tacno da idu samo deca od bogatih,jer skolarina je skoro ista kao i na drzavnim, a i knjige su uracunate u cenu tako da se ne kupuju kao na drzavnim...
|
|
|
|
|
|
nedd1ch Dobro upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 597 Mesto: Novi Sad/Bachka_palanka
|
|
protiv sam,,,,, skroz,ali svako ima svoj izbor
|
_________________ nedd1ch |
|
|
|
|
world1111 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Okt 2008 Poruke: 48
|
|
Privatni je jeftiniji od drzavnog a ko hoce da nauci moze
|
_________________ Pokazi sta znas ..... |
|
|
|
|
smiljana.b >Edem<
|
Godine: 36
Datum registracije: 03 Avg 2009 Poruke: 1794
|
|
Ja ne znam kakva je situacija u drugim drzavama ali kod nas su privatni i drzavni fakulteti izjednaceni sto se tice smjestaja u domu, stipendija i sl.
Pohadjaju ih nemalo "retardi mamini i tatini" , po principu plati i dobices.
Sve neka ekspanzija nekih fakulteta Boze me i sacuvaj. Znanje koje imaju , ali posao ce da dobiju prije nas sa drzavnih jer te fakultete drze uglavnom.... .
|
_________________ Mnogom je cvetu sudjeno da ni od kog nevidjen cveta, I miris svoj da raspe u vazduh prazan i pust.
Dz.O. |
|
|
|
|
voulez-vous ♧Otac Makarije♧
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164
|
|
.... sto bi se reklo - kapitalizam na mala vrata!
|
|
|
|
|
|
lahaine Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 25 Jun 2005 Poruke: 21 Mesto: Beograd
|
|
Ja sam zavrsio privatni fax i namucio sam se ... poenta je ako hoces da ucis MOZES i naucices i jako ce ti pomoci da savladas sve sto ti nije jasno ili bilo koja poteskoća ,ali naravno ima i onih kome znanje ne znaci nista u zivotu pa prodju lako
ali zna se odma po indeksu ko je kako zavrsio fax,,, provereno tvrdim da ko ima prosek ispod 7.5 taj je retko pipao knjigu !
|
|
|
|
|
|
milan2208 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 13 Mar 2009 Poruke: 24
|
|
Ja sam završio privatni, i moje iskustvo je da je potrebno dosta učiti da bi se dobila veća ocena i naravno, znanje, a za šesticu manje rada. Stiču se konkretnija i praktičnija znanja, moguće je polagati ispite kroz kolokvijume (po bolonji je sad tako i na državnim), pa ti je onda lakše tako, plus činjenica da ispit spremaš najčešće kod jednog profesora (koji su svi sa državnog, ali su prijatniji), a ne kod njih 5. A dosta ljudi je i padalo i ispite i godine i odustalo! Imao sam i dosta kolega koji su se prebacili sa državnog fakulteta i koji su sami pričali da je bolje na privatnom i da se više toga nauči na predavanjima jer su na državnom bili po 900 studenata u amfiteatru i jedva čuješ profesora i ne možeš da se skoncentrišeš, a ovamo po 50-100 studenata, a rad u manjoj grupi je lakši i bolji. I profesori su dobro plaćeni i u obavezi da se više posvete svakom studentu. Zato je i veća prolaznost, a manja korupcija!
I da. Neko reče da na privatnim uglavnom idu buržuji... Takvi idu u inostranstvo!
Stop predrasudama!!! Svaki završen fakultet je dobar fakultet, ako steknete i znanje!
|
|
|
|
|
|
AnCHi_90 ♥J'veux ton amour♥
|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Jun 2008 Poruke: 2401 Mesto: ...peta strana svijeta...
|
|
Belphegor je napisao/la sledeće: | epa "malkoc" si pogrešio. Predavači na privatnim fakultetima imaju mnogo veće plate od onih na državnim tako da je korupcija svedena na totalni minimum, skoro i da je nema, dok se državni fakulteti nikako ne mogu pohvaliti da kod njih nema korupcije jer je ima i previše.
drugo, na privatnim fakultetima nije samo učenje "suve teorije" već ima i dosta prakse dok na državnim fakultetima to nedostaje(ima je ali dosta manje), i treće, na privatnim fakultetima su profesori posvećeniji studentima nego na državnim, tačnije, na državnim fakultetima profesori uglavnom ne žele nešto dodatno da objašnjavaju dok na privatnim fakultetima to ide malo drugačije pa je samim tim i normalno da se na privatnim fakultetima više nauči.
Elem, ne cene se ljudi koji su na državnom više od onih koji su na privatnom fakultetu već se svi cene po znanju, a to ko je gde išao nema veze
A što se tiče "bacanja para". Privatni fakultet nije uopšte bacanje para, jedini problem je što te fakultete uglavnom pohađaju deca bogatijih ljudi koji imaju odakle da izdvoje pare za školovanje. |
u potpunosti se slazem sa tobom , jer sam i ja upisala privatni fakultet i profesori su stvarno vise posveceniji studentima za razliku od prof. na drzavnim koji imaju po 100 studenata,...vazno je da li si ti voljan da ucis i naucis nesto bez obzira bio to privatni ili drzavni
|
|
|
|
|
www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Škola, fax, posao ~ -> Privatni Fakulteti |
Vreme je podešeno za GMT + 1 sat Strana prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 |
Strana 9 od 9 |
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|