:: |
Autor |
Poruka |
dobrisrecko Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Dec 2005 Poruke: 27 Mesto: Belgrade
|
|
hvala za divnu biografiju dostojevskog! bas sam dugo trazila ovako nesto!
|
|
|
|
|
|
sirmium7 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Jul 2008 Poruke: 9
|
|
Da li ste čitali nešto i kako vam se svidja... Konkretno me zanima njegovo delo "Jevrejsko Pitanje"...
|
|
|
|
|
|
Mckenzie Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 09 Avg 2006 Poruke: 6
|
|
Povredjeni i uvredjeni definitivno jedan od njegovih boljih romana
|
|
|
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 32
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
slazem se sa postom iznad.
Cesto kada pricaju o psicima,kriticari i knjizevnici umeju da kazu da "ostavlja bez daha",Dostojevski to jedini radi i jedini ume.
Jos dok sam bila mala,neprestano sam listala komplet njegovih knjiga koji je mama cuvala na polici zajedno sa kompletom Bore Stankovica,Branka Copica,Mese Selimovica,Ive Andrica,Njegosa.
Od svih tih knjiga,uvek sam se lepila za njegove.
Prosle godine,konacno sam uzela i procitala "Ponizeni i uvredjeni" i nisam mogla da verujem da sam procitala nesto toliko dobro.
Primetila sam da u nasoj kolekciji fali delo "Zlocin i kazna" pa sam spomenula to,kada su pitali sta zelim za sedamnaesti rodjendan.
I dobih ga,na moju veeeliku radost
Medjutim,posto sam drustveno-jezicki smer i imam 28 lektira,ne znam kad cu imati vremena da ga procitam i jako besnim zbog toga.
Drzim da je Dostojevski najbolji pisac ikada.
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
hmmm...sta znam...meni nikako ne lezi...sve sto sam pocela da citam batalila bih vrlo brzo...da se silim nisam imala nameru, a necu je ni u buduce imati...citam opsesivno, fanaticno, ali mi, eto, ruski klasici ne pasu pa bog...izuzetak je solohov ciji sam 'tihi don' jednostavno progutala
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
ramar Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Sep 2006 Poruke: 155 Mesto: Beograd
|
|
Genije! Jedini ruski pisac kog volim!
|
|
|
|
|
|
Dostojevski Dobro upućeni član
|
Godine: 48
Datum registracije: 16 Maj 2005 Poruke: 641 Mesto: Novi Sad
|
|
Bilo sta da napisem bilo bi verovatno suvisno , no,naglasicu da mi je pisanje o Dostojevskom bila kruna maturskog rada na temu "NEKI LJUDI UMIRU SAMO JEDNOM<A NEKI DVA PUTA: KAD IM SE ZAVRSI ZIVOT I KADA UMRE NJIHOVO DELO" . Zavrsna recenica je bila : Dostojevski ostaje vecnost,jer njegova dela su besmrtna.
Karamazovi su za mene broj jedan,jer je to jedno odlicno psiholosko i nadasve filozofsko delo. Citav svet objedinjen u tri lika... Dajem glas Dimitriju
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Prelijepa biografija jednog velikog pisca. Hvala na ovome. Jedan od drazih mi pisaca cija sam djela citala i kada ih nisam dovoljno razumjela, jedan od onih cije rijeci i recenice duboko prodru u dusu covjeka i nikada te ne ostavlja ravnodusnim. Citajte ljudi, sta drugo reci, citajte i ucite
|
|
|
|
|
|
Stelinger Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 01 Apr 2009 Poruke: 39
|
|
"idiot" na prvom mestu. razumela sam ga, na opste zaprepascenje, kao vrlo mlad citalac.
i sad kad citam ruske pisce uvek imam problema tokom upoznavanja sa likovica, znate, ono:jefimij ilic koroljin se sreo sa evgenijem borisovicem petrovim...
|
|
|
|
|
|
Markiz de Sad Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 27 Nov 2015 Poruke: 4 Mesto: Grocka
|
|
OBOZAVAM GA!!! Mislim da uopste ne preterujem kad kazem da je Dostojevski Bog knjizevnosti.
|
_________________ Љубав је нешто најлепше и најдивније што постоји на планети земљи. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|