www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Griza savesti
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 01, 2008 1:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Izvukao sam iz konteksta nešto što si napisla

To vidim.

Citat:
Diskutujemo samo. Razmenjujemo mišljenja.

Ja sam uvek vrlo raspoložena za zdravu i konstruktivnu diskusiju. Ne želim da se ovo pretvori u diskusiju (samo) između nas dvoje.

Citat:
Postoji nešto što se zove Emocionalna inteligencija.

Elem Arrow http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=30292 Smile

Citat:
Živiš li po sistemu ‚‚Koristi svaku priliku i uživaj maksimalno u životu dok si mlad bez obzira na sve‚‚?

Da, izuzevši ovo 'bez obzira na sve' Smile i 'dok si mlad'. Nema to puno veze sa mladošću. Treba uživati uvek Smile

Balans jeste umetnost.

Citat:
Ne prepuštam se olako srcu.

Iskreno, volela bih da mogu da budem kao ti. Da budem racionalnija...Ali, nismo svi od iste niti satkani. Što je i dobro, inače bi bilo dosadno Razz

Citat:
Iskustvo da, ali ne tako lepo iskustvo kada se sve slegne.

Pošto je očigledno da smo poprilično različiti, vidim da ovo važi za tebe. I to je OK. Za mene, eto, ne. Svako nas iskustvo bogati, čini kompletnijim. To ga čini lepim.
Citat:
Trudim se maksimalno da izbegnem sve sitaucije koje me dovode u nezgodnu poziciju.

Btw, kako zapravo možeš da pretpostaviš šta ćete dovesti u nezgodnu situaciju? Čudni su putevi Gospodnji. Kako uopšte izbeći nesreću?

Citat:
Ako zna neko ko ‚‚ne treba da zna‚‚, lepa priča se završava.

Ne slažem se. Lepa priča živi u nama, bez obzira na sve. Zar to, zar išta može da je pokvari? Smile

Kao što rekoh - da ne pretvaramo ovo u dijalog Smile, ipak je ovo javni forum Smile

Dakle, andrejice, ako ti se uopšte desilo da se (po)kaješ, zapitaj se koliko je vredno to što si učinila, čim izaziva to u tebi. Jer da osećaš da je to nešto ili taj neko dovoljno poseban, ne bi se kajala, već bi istrajala Smile

DimitrijeR
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 12 Feb 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 03, 2008 8:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Dakle, andrejice, ako ti se uopšte desilo da se (po)kaješ, zapitaj se koliko je vredno to što si učinila, čim izaziva to u tebi. Jer da osećaš da je to nešto ili taj neko dovoljno poseban, ne bi se kajala, već bi istrajala

Sa ovim se slažem Smile
Ako se ne pojavi ni jedan osećaj koji bi te odvratio od nekog ili nečega, verovatno je za tebe to ispravno i da je vredno Smile , šta god to bilo.
Ako pre događaja postoji sumnja u ispravnost, ili posle događaja kajanje, meni bi to govorilo da nešto nije u redu. Sve ostalo je samo analiza.

Kao što kaže Annabel, iskustvo je ono što čoveka čini čovekom. Tj. iskustvo nas bogati.
Kakve ćemo osobe biti kroz život isključivo zavisi od tog iskustva. Što nema baš puno veze sa samom temom.

Za sebe bih rekao, do sada je bilo svačega, sigurno će biti još izazova. Nešto bih proživeo još jednom, nešto je dobro što se uopšte i desilo, bez nekih iskustava bih mogao da živim, ali postoje i ona iskustva koja bih rado iščupao iz sebe. Da, učinila su me kompeksnijim, potpunuijim, učinila su da za stepen budem zreliji, ali nisam ja taj koji može da donese sud da li su me ta iskustva učinila boljim čovekom.
Iz ove perspektive, siguran sam da su mi neka iskustva, koja su tada bila za mene izuzetna, odnela nekoliko važnih stvari. Da, kajem se, iako je bilo dobro. Nije vredelo.
I dalje sam živ i mogu bez toga što je otišlo u nepovrat.
Ostane pitanje, zašto zbog jedne varnice ugasih takav plamen, koji se rasplamsao dobro.
Nemam pojma Neutral Baš sam udovoljio sebi!

Uvek se nadam se da ću na naredne izazove koje život nanese bolje reagovati Smile
Sve je ovo apslolutno individualno Wink Griža savest je pravo čudo, svašta može da napravi od čoveka.

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 14, 2008 8:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Ostane pitanje, zašto zbog jedne varnice ugasih takav plamen, koji se rasplamsao dobro.

Ostaje odgovor - ko zna za šta je to dobro Smile

A da je individualno jeste Smile Stoga mi je drago kada nečija socijalna inteligencija nadjača potrebu za pridikama - live and let live Smile

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 18, 2008 10:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

DimitrijeR je napisao/la sledeće:
Ja imam za nijansu veću problematiku.
Čim počnem da razmišljam o nečemu zabranjenom mene počne da izjeda nešto iznutra. U ovom slučaju se vezujem za prevaru sa moje strane.
Još ništa nisam uradio, a želudac počinje da se okreće.
Što više pređem granicu to se više razbolim. Par puta sam bio u situaciji da mogu da odem do kraja, ali došlo mi je da se ispovraćam.

Bude mi bre muka od sebe samog!
Verovatno mi ne bi bio problem da živim sa time da sam nekoga zavrnuo, ali bi mi bio problem da živim sa saznanjem da sam sebe prodao za jedan jeftini trenutak života (kakav god on bio)!

Hteo bih da upitam gospođicu/gospođu iznad.
Kažeš da si bila u takvim situacijama i nikada se nisi pokajala niti ćeš. Koji je razlog što se nikada ne kaješ?
Nikada se nisi opekla, ili jesi, ali ne dovoljno. Uvek ti je bilo izuzetno dobro i prijatno. Možda ne ceniš sebe dovoljno i živiš za par trenutaka koji ti za kratko vreme dignu adrenalin i učine te važnom (samoj sebi)? Ne praviš razliku imeđu dobrog i lošeg, kratkoročnog i dugoročnog, mira i nemira, ili ne želiš da praviš razliku? I td.

Kada osoba napiše da se ne kaje niti će a možda bi trebalo (apsolutno kontradiktorno), uglavnom je nesigurna, nezrela sa nerazvijenim ili nikakvim sistemom vrednosti.

Moj ti je savet da počneš da se kaješ, zdravo je i apsolutno prirodno (normalno). A siguran sam da imaš i za šta da se kaješ. (isključivo mislim na prevare, zabranjeno voće, tuđe slađe...)

razlog sto se ne kajem je to sto sam tad bila ja, a to sto kazem da sam trebala, verovatno posledica svega toga posle....

inace, mislim da je potrebno neko vreme da se osoba upozna pa da se ovako o njoj komentarise, inace ovo se svodi na prosipanje supljeg u prazno, btw, hvala na analizi, zanimljivo je videti kako te drugi dozivljavaju Wink

" I know the way to fuck them all...."

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 05, 2010 9:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bila sam u toj situaciji, ali sad tad odlucila da ostanem sa bivsim deckom, a taj drugi decko je godinu dana posle ubijen.

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 05, 2010 11:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Grižu savjest osjećam samo kada sam dužna objašnjenje nekome radi ružnog postupka ili riječi za koje nisam bila u pravu, ali nastojim to ispraviti i smatram da je dovoljna iskrena i iz duše rečena riječ "Oprosti". Pa i ako ne oprosti, ja sam svoju grižu savjest istjerala iz sebe.
Osjećati grižu savjest što sam imala vezu sa nekim ko me je fizički privukao, pojela to tzv "zabranjeno voće", a da tim nisam povrijedila ni sebe, ni njega, ni njegovu porodicu, djevojku ili ženu, mi je nešto oko čega ne razbijam glavu.
Najveću grižu savjest koje se nikada neću riješiti i pored toga što sam okajala svoje grijehe, to je griža savjest prema svojoj majci, ali to je već neki drugi par opanaka i smorila bih sad sve ovdje kada bih počela pričati o ludistima mladosti. Sa grižom savjesti se ipak čovjek nauči živjeti, ako je dovoljno jak da je potisne i ne čini ništa što bi je ponovo aktiviralo.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> Griza savesti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon