Zelijo bih otvoriti ovu temu Juzni Vetar kao stosam primjetijo zadnjih par godina dosta ljudi je zaboravilo ovu sjajnu grupu jos uvek sjajna kao nekad 80ih godina.Nove zvezde i nade u JV kao stosu Esma-Adela- Mikica-Magdalena-Dzenit-Lile-Jasko-Jasim-Ismet-i opet ponovo ove godine Jasar Ahmedovski pa bih zeleo vase utisce cuti ove sjajne grupe poz.
¤ Idealno_losha ¤ OriginaL ღ
Datum registracije: 01 Feb 2009 Poruke: 3416
JV se ne zaboravlja
Od ovih novih su mi najviše upali nekako .. Adela i Dzenit.
Ankica1105 Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 01 Maj 2007 Poruke: 64
Juzni Vetar kao sto je prije bio 80-tih godina se vise ne ponavlja .....tada je Juzni Vetar bio najbolji ......i muzicari kao i pjevaci ....Ovo danas sta dolazi od Juznog Vetra je blago receno katastrofa .....
_________________ jos te volim, jos nisam nicija
jos je u meni ljubav
ko eksplozija
vrati se , nedaj da patim se
cile36 Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 01 Okt 2009 Poruke: 1
Najbolji zvuk u folk muzici
Betty_Barclay Upućeni član
Godine: 36
Datum registracije: 29 Nov 2008 Poruke: 335 Mesto: Dijaspora
omg. JV nikako nevolim, ni onda ni sada
_________________ Zaljubljena sam ja u svog malog secera,
zaljubljena sam ja, sad bi samo plesala
Legionnaire76 Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 25 Jan 2009 Poruke: 21
NEma JV-a kao sto je nekad bio ....
_________________ KROZ VATRU I VODU
DIGNUTE GLAVE
STAZOM CASTI POBEDE I SLAVE
velociraptor Banovan!
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
Ankica1105 je napisao/la sledeće:
Juzni Vetar kao sto je prije bio 80-tih godina se vise ne ponavlja .....tada je Juzni Vetar bio najbolji ......i muzicari kao i pjevaci .....
Ne bih se slozhio sa tobom( aman ja). Najpoznatije pesme JV-a su iz tog perioda osamdesetih dok su u bendu bili Perica Zdravkovic i Sava Bojic.
Ali kad su oni otishli od Mileta Basa, Mile je doveo Baneta Vasica, jednog od najbojih harmonikasha. Recimo, jedan od tri nasha najbolja harmonikasha, uz Ljubishu Pavkovica i Kemisha.
Mozhda pesme iz tog perioda nisu bile takvi hitovi kao ranije, ali zvuk je bio fenomenalan.
Poslushaj pesme Jashara, Bobana Zdravkovica, Mileta Kitica, Suzane Jovanovic...
Govorim o svirci ,a ne o pesmama.
Bane Vasic je mnogo bolji harmonikash od Perice Zdravkovic. Dok je bio u J. Vetru, da bi testirao sebe otishao je u Sokobanju na takmicenje za prvu harmoniku Srbije i oduvao sve ostale kandidate. Kazhu da je to bila jedna od najubedljivijih pobeda na ovom takmichenju. Bane kad svira , sve prshti i puca, kad tako moram da kazhem.
A SAD MALO ONA( shto bi rekao Dogdan Diklic u Maratoncima)!
DJINA, prva pevacica Juznog Vetra.
Kad je od benda Koshutnjak nastao Juzhni Vetar, krenule su i prve ploce.
Mile Bas je resio da eksperimentishe i da sam otpeva pesme, jer u tom trenutku nije imao adekvatnog pevaca.
Djina je prva pevacica sa kojom su snimili LP. Onda se razilaze, a na nejno mesto dolazi anonimna Shemsa Suljakovic. Tko zna, da je Djina nastavila da radi sa J. Vetrom mozhda bi ona danas bila legenda narodne glazbe, a za Shemsu niko ne bi cuo.
Sudbina, bolan!
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma