:: |
Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Ja mislim da ono baš posebno za ljudsku rasu, ono što se ne pojavljuje nigde drugde jesta da jedino mi potpuno svesni posledica radimo potpnuo iracionalne stvari u svakom smislu. Ostalo se svugde može sresti u prirodi ali ovo tvrdim da je specifično.
|
|
|
|
|
Hellbringer Banovan! Upućeni član
|
Godine: 113
Datum registracije: 30 Maj 2007 Poruke: 285 Mesto: za sankom
|
|
Ljudskost.
|
_________________ SVA VLAST RAKIJI !!!!! |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Osecanja ta drustvena inteligencija.. svesni smo svojih postupaka (uglavnom), svesni smo svojih osecanja (naravno do odredjenog stepena)
krajnje smo covekoliki
|
|
|
|
|
|
_NataLia_ Dobro upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 11 Dec 2008 Poruke: 646 Mesto: Beč/Zg/Ri
|
|
Ja bih rekla da nas čovjekom čini suosjećanje s nekim, davanje ljubavi,, spremnost na pomoc, poniznost prema toj osobi.. znaci da i mi budemo "smrtnici" ..
|
i učini ga savršenim svojom ljubavlju! Ӝ |
|
|
|
|
erilla ~kuin lumihiutale~
|
Datum registracije: 24 Apr 2007 Poruke: 11947
|
|
Covek je postao covek tad kad je poceo da bude svestan samog sebe, svog pocetka i svog kraja.
Ja sam covek zato sto umem da volim i imam mogucnost da budem voljena, zato sto umem da gresim i da oprastam greske, zato sto se bojim samoce, zato sto zudim za paznjom, zato sto nesto osecam i moram nesto osecati, zato sto trebam ljubav, zato sto postojim i svesna sam toga ...
Čovek sem: ništa ljudsko mi nije strano.
Publij Terencij Afer
|
_________________ I dižem glavu gore, kao ratnik što ide u boj. Dok vetar šiba u lice, ja odlazim stari moj ... |
|
|
|
|
taelojd Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 12 Feb 2009 Poruke: 28 Mesto: Novi Sad
|
|
razum!,dok su svi ostali oblika zivota samo instiktivni
|
_________________ KO ZNA ZA STA JE TO DOBRO! |
|
|
|
|
nadalina68 Dobro upućeni član
|
Godine: 56
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd
|
|
definitivno mislim dusa,
|
_________________ vera,ljubav,nada |
|
|
|
|
Mrs Bella jagode sa šlagom.
|
Datum registracije: 21 Feb 2009 Poruke: 1906 Mesto: Djevojacki san :*
|
|
taelojd je napisao/la sledeće: | razum!,dok su svi ostali oblika zivota samo instiktivni |
Slazem se sa ovim komentarom.!
Razum, i to ne samo razum prema drugim ljudima, da smo mi sposobni njih razumiti i pomoci kada im to treba (dakle, to mogu i zivotinje),
nego razum za rijesavanje problema.
Dok zivotinje samo instinktivno mogu rijesiti probleme (sjecate li se pasa Pavlova? ), ljudi mogu kombinirati svoje znanje i svoje
neznaja pa tako doci do rijesenja. Ljudi imaju neki 'comprehension' koji zivotinje nemaju.. Mi smo u stanju rijesiti probleme sa razumijevanjem,
dok ostale zivotinje to samo instinktivno rade
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Ljude čini ljudima samo mogućnost govora (tako mi bar sad sve izgleda poslije svega što čitam da ljudi rade drugim ljudima). Nekada sam vjerovala u ljudski razum, dušu, sad je sve pod velikim znakom upitnika. Ostao nam je samo jezik da "palacamo" sa njim.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|