www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Strani jezik? Trebam pomoc :)
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~
::  
Autor Poruka
_GaMBiT_
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 36

Datum registracije: 25 Dec 2005

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 4:16 pm    Naslov poruke: Strani jezik? Trebam pomoc :) Na vrh strane Na dno strane

E ovako... Smile

Nadam se da je tema na pravom mjestu Wink

Vec 2 godine ucim njemacki jezik i dosta sam ga dobro savladao. Engleski znam malo bolje od njemackog, jer imam malko vise iskustva sa engleskim. Moje pitanje, tj. moj "problem" je da bi jos jedan jezik ucio.. Imam nekih 1,5 mjesec da malo nekog jezika naucim.. Dvoumim se izmedju talijanskog i francuskog.. Naime, imam jedan dosta dobar audio kurs (od Michel Thomas), pa me zanima vase misljenje i savjet koji je laksi i jednostavniji od ta dva jezika da se nauci na taj nacin? Smile

A takodjer me zanima koje ste vi jezike ucili i koji je po vama najlaksi? Da li je to engleski jer smo mnogo okruzeni njime, ili je pak neki drugi jezik vama jednostavniji i laksi?

Nadam se da cete mi pomoci Smile

Pozz Smile

Mrs Bella
jagode sa šlagom.
jagode sa šlagom.

Datum registracije: 21 Feb 2009
Mesto: Djevojacki san :*

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 4:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam ucila engleski, francuski, njemacki (event i latinski).. Holandski znam zato sto sam vec nekoliko godina zivim u Holandiji.
Meni je mozda najlaksi jezik bio francuski Wink Jest da je izgovaranje nekih rijeci teze na francuskom nego na njemackom,
ali francuski ne sadrzi toliko gramatike kao npr taj njemacki jezik.. Na francuskom nemas glagola Wink
Jest da su rijeci teze,, ali to je stvar dosta citanja i pircanja Smile

Za italijanski ti ja ne mogu pomoci,, tu ce ti trebati savjet drugog forumasa Smile

_GaMBiT_
Odomaćeni član
Odomaćeni član

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 5:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znaci po tvom misljenju, francuski je dosta jednostavan ako sam uspio slomiti i taj extra teski njemacki ? Smile

Hot Cherry
Banovan!

-!Every Girl's Nightmare!-

Datum registracije: 22 Dec 2006
Mesto: PederLand

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 5:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Treba voleti i imati vremena za ucenje jezika...
A ako znas vrlo dobro engleski ne treba ti ni jedan drugi... samo ako ti se svidi pa ucis...

Meni bi odgovaralo da za taj 1.5 mesec odem na tajland i odmorim se...
to na brzaka je tra la la... ima jos jedno efektivno sredstvo... karta za pariz>> hotel sobica i vec imas neku prijateljicu...>>> ovako ce naucis jezik Laughing Laughing Laughing Laughing

Mrs Bella
jagode sa šlagom.
jagode sa šlagom.

Datum registracije: 21 Feb 2009
Mesto: Djevojacki san :*

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 5:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa za mene je bio jednostavniji nego njemacki.. U pocetku ces se slomiti preko izgovora,, ali nema toliko pravila kao njemacki Wink

_GaMBiT_
Odomaćeni član
Odomaćeni član

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 5:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hot Cherry je napisao/la sledeće:
A ako znas vrlo dobro engleski ne treba ti ni jedan drugi... samo ako ti se svidi pa ucis...

to na brzaka je tra la la... ima jos jedno efektivno sredstvo... karta za pariz>> hotel sobica i vec imas neku prijateljicu...>>> ovako ce naucis jezik Laughing Laughing Laughing Laughing

Tako jedino mogu otici sa suprugom, a sumnjam da mogu od nje nauciti ista vise od francuskog poljupca Smile Jedino ako nam se kakva francuskinja pridruzi pa skupa da ucimo utroje Smile

Svjestan sam ja da ni jedan jezik se ne moze tako brzo nauciti ali se mogu neke stvari pohvatati Smile A nekad kasniej ce valjda biti vise vremena da se uci i usavrsava Wink

@Mrs Bella, hvala puno na pomoci Smile Vjerovatno cu se malo upustiti da ucim francuski jer je meni nekako drazi od italijanskog... Smile Tako da cu se potruditi da pohvatam neke stvari Smile

Hot Cherry
Banovan!

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 5:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

_GaMBiT_ je napisao/la sledeće:

Tako jedino mogu otici sa suprugom, a sumnjam da mogu od nje nauciti ista vise od francuskog poljupca Smile Jedino ako nam se kakva francuskinja pridruzi pa skupa da ucimo utroje Smile

Svjestan sam ja da ni jedan jezik se ne moze tako brzo nauciti ali se mogu neke stvari pohvatati Smile A nekad kasniej ce valjda biti vise vremena da se uci i usavrsava Wink

Laughing Laughing Aaa tooo je problem Laughing Laughing Wink salim se...
Ne mogu da kazem koji je najbolji nacin i da li je laksi francuski od nemackog. Al ako hoces za krace vreme da skapiras na koji nacin je izgradjen jezik. najbolje je potraziti sajtove(forume) o jezicima... ujedno sa gramatikom popunjavati licni recnik.. t.j. krenuti sa osnovnog kao i uvek...

Inace volim mnogo jezike... uvek sam spreman za novi... Lepse se osecam kad znam.. + snalazis se u zivotu mnogo bolje i td i t.p etc blablabla Laughing Laughing

_GaMBiT_
Odomaćeni član
Odomaćeni član

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 6:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Laughing Laughing Aaa tooo je problem Laughing Laughing Wink salim se...
Ne mogu da kazem koji je najbolji nacin i da li je laksi francuski od nemackog. Al ako hoces za krace vreme da skapiras na koji nacin je izgradjen jezik. najbolje je potraziti sajtove(forume) o jezicima... ujedno sa gramatikom popunjavati licni recnik.. t.j. krenuti sa osnovnog kao i uvek...

Inace volim mnogo jezike... uvek sam spreman za novi... Lepse se osecam kad znam.. + snalazis se u zivotu mnogo bolje i td i t.p etc blablabla Laughing Laughing

Ma nema tu problema Smile To je sve ok Very Happy Samo je pitanje koliko je izvedivo Very Happy

Malo sam ja vec trazio te sajtove i forume i svi nakon nekoliko postova pocnu da se zezaju i tako da i nema neke ekstra pomoci od njih Smile

Mislim da je uvijek prica bila najbolji nacin da se nauci pricati ali ne i pisati Very Happy Tako da mislim da bi mi ovaj audio kurs bio super da naucim izgovor i da naucim mnogo rijeci i izraza Smile A ako budem kasnije imao malo vise vremena, mozda bi mogao i da upisem neki kurs da malo usavrsim jezik i pisanje i pricanje i citanje i sve Very Happy

Hot Cherry
Banovan!

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Laughing Laughing

Da naravno komunikacija ce uvek biti na 1 mestu Exclamation
Dobar je audio kurs za uciti doma...
Kurs je savrsenstvo... dugo traje... ali u svakom slucaju zavisi od samog tebe... hoces >> naucices... zelis, a ne trudis se >>> znace se nekoliko fraza Laughing Laughing Laughing

Dobre su i PC igrice... bas lako se uce reci Wink

_GaMBiT_
Odomaćeni član
Odomaćeni član

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 6:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Wink

Ja npr. po njemackom osjetim da mi sada najvise treba da budem u sredini u kojoj cu morati da pricam njemacki, a uskoro cu i da budem Smile
A dok to uskoro ne bude zelio bi tako malo da naucim kod kuce jer imam vremena. I njemacki sam dosta tako naucio, tako da znam zbog toga da se moze putem audio kursa puno nauciti..
Sto se kurseva tice, potpuno se slazem. Dugo traju ali se na kraju (ako imas dovoljno zelje) rezultat i vise nego vidi i osjeti Smile

Sto se igrica tice.. To mi i ne pomaze bas nesto extra jer ih bas i ne igram mnogo Smile Ali jedna dobra fora jos je da se promijeni jezik na mobitelu na onaj koji zelis da naucis Smile Jos pogotovo ako imas mobitel na kojem bas ne znas najbolje gdje sta bude.. To je super Wink

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 6:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa pazi, od srpskog su svakako lakshi tako da.. Laughing Laughing
I ne razumem kako neko ne moze da nauci engleski..
razumem da englez ne moze da nauci srpski jer mu 7 padeza predstavlja nepremostivu prepreku jer se on s' tim nigde ne susrece al' obrnuto.. Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 18, 2009 7:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne postoje lakši i teški jezici, pošto su mnogi na jednom polju jednostavni, a na drugom složeni. Npr. imamo 7 padeža, ali imamo jako jednostavno pismo. Engleski ima jednostavnu gramatiku, ali je način pisanja veoma zakomplikovan (englezi - što prosto kad može komplikovano).

Pogledaj (eventualno nauči) prvo gramatiku i vidi koja ti je jednostavnija. Kad naučiš taj jezik koji ti bolje bude "legao", onda će ti biti lakše da naučiš onaj drugi. Wink

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~ -> Strani jezik? Trebam pomoc :) Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon