:: |
Autor |
Poruka |
markoplazincic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 25 Okt 2007 Poruke: 34 Mesto: Arilje
|
|
Znate li zasto mi srbi "kucamo u drvo da ne cuje zlo"? Pa ni ja nisam bas siguran, ali mislim da su stari sloveni (oni sa karpata) verovali da zli duh "zaboravio sam mu ime" zivi u drvetu. Logicno bi bilo da dok izgovaramo nesto sto ne treba da cuje zlo kucamo o drvo,a ne nakon vec zavrsenog izlaganja.
|
_________________ I belive I can fly!!!!! |
|
|
|
|
nemanja446 unique and unrepeatable
|
Godine: 32
Datum registracije: 19 Apr 2009 Poruke: 2143 Mesto: Trebinje, Republika Srpska
|
|
markoplazincic je napisao/la sledeće: | Znate li zasto mi srbi "kucamo u drvo da ne cuje zlo"? Pa ni ja nisam bas siguran, ali mislim da su stari sloveni (oni sa karpata) verovali da zli duh "zaboravio sam mu ime" zivi u drvetu. Logicno bi bilo da dok izgovaramo nesto sto ne treba da cuje zlo kucamo o drvo,a ne nakon vec zavrsenog izlaganja. | Mislim da to nije samo staroslovenski običaj. Dok sam bio u osnovnoj školi, u udžbeniku iz engleskog mi je pisalo kako i Englezi i Amerikanci imaju dosta sujevjernih običaja, i između ostalih, bio je i taj da se kuca u drvo da ne čuje zlo.
A i meni se čini logičnije to da treba istovremeno kucati u drvo, vidio sam da jedan broj ljudi i tako radi, neki čak i prije izlaganja.
|
_________________ There isn't anything which is totally wrong. Even a stopped clock shows wright time twice a day. |
|
|
|
|
pantelijadržić Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Okt 2009 Poruke: 2
|
|
Једино БОГ И СВЕЦИ! Дрво само у сврху гријања и кућне столарије!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|