:: |
Autor |
Poruka |
200kg Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Nov 2008 Poruke: 6
|
|
ucim srpski preko ctenje knjige, smotrim filmovi. vise serije nego filmovi. jer u serije ljudi mnogo su govorjat.
takidje je vezba na srpskih internet sajtova. verovatno ja smesno pisem ali kako jos ja mogu? tot ne gresi ko ne radi.
|
|
|
|
|
|
Sabados Mafijaš
|
Datum registracije: 25 Jun 2009 Poruke: 6142 Mesto: Sky
|
|
Engleski - skola, filmovi, serije ...
Ostale jedino ako se pojave negde u filmu pa ono usput.
|
_________________ oʞɐdoɐu oʇsǝu ʞǝʌn ' sǝuǝɹʞo poƃ oʞɐʞ |
|
|
|
|
sminkerica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Jan 2008 Poruke: 35
|
|
pokusavam da naucim albanski...ali tesko ide
potreban mi je strasnoo
decko mi je albanac a nezna engleski niti njemacki dobro
srpski da ne spominjem...prozborit nezna
tako da sad najvise pokusavam na pjesmama naucit
glupo ali sta cu
snalazim se nekako...
btw. ako neko zna jos nekih nacina kako nauciti
raspolozena sam za sve nacine
|
|
|
|
|
|
voulez-vous ♧Otac Makarije♧
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164
|
|
ma samo mu reci TE DUA i sve ce te razumeti...
Cek bre, kako ti je decko a ne razumete se? kako se skontaste majka mu stara?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mah razumemo se nekako
pantomimom najcesce haha
kud ces dalje kad mi kaze "Ich love ju !"
zna reci "VOLEM TE" i to je to
ali ipak nama rijeci nisu potrebne ... poljubac sve kaze
skontasmo se tako sto sam mu ja rekla na engl. da se svidja mojoj jaranici a i meni...i na rastanku ja sam ga poljubila u obraz...a on naravno presao na stvar odmah...i od tad...zajedno tj. evo vec 10 dana mnogooo bre hahaha
|
|
|
|
|
|
voulez-vous ♧Otac Makarije♧
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164
|
|
svaka ti cast sestro.... a i njemu... vidis da je albanski mnogo laksi nego nas... ocas posla ti je on objasnio sta je hteo... a kako ces ti njemu objasniti neke stvari - zuljaj mozak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mah ja njemu kad objasnjavam....pocne mi pricat nesto na albanskom
ja mu samo kazem "ajde bre sta jedes BiiiiP" onda on meni samo kaze " what " i ja njemu "nothing" tako daa...nista mu ne mogu na naski reci
iako svi albanci znaju nas jezik ali nece da pricaju...u tome je poenta :S nego me pati ovako trazim nacin kako da mu objasnim dok nadjem nacin osijedim wahahha
|
|
|
|
|
|
smiljana.b >Edem<
|
Godine: 36
Datum registracije: 03 Avg 2009 Poruke: 1794
|
|
Najbolji nacin za ucenje jeste preko filmova, i neke knjige u kombinaciji sa CDeom tako da znas sta slusas, i u krajnjem slucaju neki kurs i nema promasaja...
|
_________________ Mnogom je cvetu sudjeno da ni od kog nevidjen cveta, I miris svoj da raspe u vazduh prazan i pust.
Dz.O. |
|
|
|
|
braca85 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jul 2009 Poruke: 4
|
|
|
|
|
Jacky@ Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Jul 2012 Poruke: 4
|
|
Ucim iz knjiga, sa sajtova, onda radim neka vezbanja na netu, igram igrice (vezane za taj jezik), gledam serije / filmove i slusam muziku na tom jeziku... Mislim da se kombinacijom raznih metoda postizu najbolji rezultati.
|
|
|
|
|
|
savamartinovic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Jun 2013 Poruke: 37
|
|
Evo citam vase kometare i moram i ja da kazem koju Ja sam engleski ucio totalno neobicno. To su bili neki ubrzani kursevi za dvadesetak dana posto sam zurio da sto vise naucim zbog putovanja na brod. I tako ti se ja pojavim u skoli engleskog jezika i upisem kurs. Prvo sam bio skeptican, nema sanse za dvadeset dana da naucim ali sta cu morao sam da probam to mi je bila jedina nada. Upisao sam prvo elementarni pa posle toga i konverzacijski. Svaki dan sam imao casove i domaci ali sam naucio! 40 dana sam samo slusao engleski ali mi je pomoglo. I ti ljudi u skoli Britanicca gde sam se upisao su bili super. Profesorka je bila extra znala je dosta a i ta njihova metoda za dvadeset dana je bila delotvorna bar sto se mene tice
|
|
|
|
|
|
saskajankovic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Jul 2013 Poruke: 15
|
|
hahahaha @savamartinovic tako je bilo i meni, nisam verovala al kao da probam. istu skolu sam pohadjala ali samo jedan kurs, jer mi je samo poslovni engleski trebao. odradila to brzinski, naucila sve sto treba, i bog da me vidi. posle su me cak na poslu i hvalili a ja se samo smeskam
|
|
|
|
|
|
|