:: |
Autor |
Poruka |
andisandis Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Maj 2005 Poruke: 11
|
|
ja ne patim pod fobijom, sto mislim da ne reagiram extremno na neke stvari.
sta se tice zmije i pavuka nisu mi bas lepe, mogu cak reci, gadim se od njih.
na drugoj strani mislim, Bog ih je stvorio, trebam ih isti voljeti, barem akceptirati
i ako nekada zelim zivjeti vjecno, u miru sa svim zivotinjama, kako to biblija prorece, onda moram najkasnije onda biti prijatelj njima.
dakle vec danas vjezbam
|
|
|
|
|
|
Pametnica Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 14 Maj 2005 Poruke: 1118 Mesto: Belgrade
|
|
aktrofobija (strah od visina i visokih mesta),
tripanofobija (strah od injekcija),
strah od voznje liftom,
zatim strah od mutne recne vode, mislim da mi je to najveci strah...
Svi ljudi imaju neke strahove...ja mislim da su moji strahovi podsvesni, za neke znam uzrok, a za neke ne. Mada, trudim se da ih prevazidjem, kako, tako sto se suocavam sa njima... klin se klinom izbija, sto bi nas narod rekao
|
|
|
|
|
|
sale24 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Maj 2005 Poruke: 9
|
|
Moja cura mi ja naj veca fobija. Kad je vidim najezim se!
Mala sala. I mene zmije prate kroz snu. Uzast.
|
|
|
|
|
|
yurosh Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Maj 2005 Poruke: 10
|
|
Nemam fobije, jer uvek teram samog sebe da se suocim sa svojim strahovima
|
|
|
|
|
|
jeka_ks GiGijeva miljenica
|
Godine: 34
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 3933 Mesto: krusevac
|
|
Klaustofobicna sam
|
_________________ Neka te moj poljubac dotakne putem ovih
malih slova, nek ti u srce udje radost nova, nek
ti sve od srece sja, a uzrok tome neka budem
ja.. |
|
|
|
|
norskbgd Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 29 Maj 2005 Poruke: 61
|
|
Nebih sama u lift, ni po koju cenu
|
_________________ Nismo mi anđeli... |
|
|
|
|
mali slatki Upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 31 Maj 2005 Poruke: 262 Mesto: Ljubljana
|
|
|
|
|
sunce3007 Dobro upućeni član
|
Godine: 48
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 740
|
|
ja imam fobiju od pauka.. *bjaks*
|
|
|
|
|
|
kruno10 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Jun 2005 Poruke: 10
|
|
Ja imam klaustrofobiju!!!
Svaki put kad se nađem u liftu ili u nekoj manjoj prostoriji odmah postanem jako živčan i nemiran.
|
|
|
|
|
|
dubravka Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Jun 2005 Poruke: 10 Mesto: Podgorica
|
|
treba mi informacija
shta znate o agrarofobiji - fobija od otvorenog prostora
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
dubravka vrati se na pocetne stranice ove teme naci ces sve informacije u vezi ove a i drugih fobija...savete kako prevazici strah i slicno....mislim da si to propustila
|
|
|
vladascg80 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Jun 2005 Poruke: 25 Mesto: Iznajmljeni stan
|
|
Sa anksioznoscu sam se prvi put susreo pre godinu i po dana neocekivano, kao sto sve ”bolesti dolaze same od sebe. POGOTOVU ONE KOJE SU PSIHICKE PRIRODE....
Manifestovala se I manifestuje se idanas kao strah od voznje autobusom, uvek je kao neka vrsta uznemirenosti pogotovu u autobusima koji su prepuni ljudi. Tada se desava da ”umisljam kako ce mi pozliti, kako nemam vazduha I slicno.... Sve je povezano sa trenutnim stanjem organizma, da li sam ispavan ili ne? Koliko sam kafa popio? Jesam li nervozan ili ne? Ima dana kada je sve u redu I kada sasvim normalno podnosim I guzve I prijatelje I sve ostalo. Da problem bude veci izuzetno sam komunikativan I druzeljubiv pa je krug ljudi oko mene ogroman. Nakon sto se pojavila anksioznost trebalo je teskom mukom uklopiti druzenje sa svim njima I kada vam nije do toga...Kasnije su se strahovi sa autobusa prebacili I na automobile, klubove ,zurke pa cak I u sopstvenoj kuci samo ako osetim da mi nije do galame I vike.Vec nekoliko meseci posecujem psihologa...Kaze da od ovoga boluju skoro svi moji vrsnjaci...I da se stalno suocavaju sa napadima panike....Da je to propratni efekat modernog vremena I da je jedino resenje sesti I preturati po glavi, suociti se sa samim sobom sto je najteze na svetu..
Zato ako vas jos nesto zanima na ovu temu, ako iamte slicnih simptoma onda pisite moje iskustvo vam moze pomoci jer sada je bolje nego pre godinu dana posto se suocavanje sa svojim strahovima uci...Ukoliko I sami imate problema ove prirode onda bi mi mnogo pomogla vasa iskustva....
Neka knjiga na ovu temu, sajt ili savet su dobrodosli..Suocimo se sa samima sobom....A najlakse ce mo to postici u grupi, jer prvi korak je pricanje o problemu...
Pozdrav za sve koji ovo budu citali I nemoj da ste mi ljenji nego porazmislite malo o ovome...
Pozdrav.......
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|