www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Jela od iznutrica
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 45

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 21, 2005 9:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

svaka cast iznutricama i receptima..ali iznutrice ne moghu da podnesem..ma miris im ne podnosim...


_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 24, 2005 8:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e vidis ja ih obozavam.... Wink ...zato nastavljamo sa receptima.... Mr. Green

Iznutrice na kiselo

Vrijeme pripreme: 120 min.

Sastojci:

iznutrice (od praseta, janjeta ili neke druge
2 mrkve
3 korjena peršina
celer
vegeta
sol
papar
2 vrhnja
3 veće glavice crvenog luka
3 lovorova lista
sok od limuna
3 žlice brašna


Priprema:
Iznutrice dobro oprati, te staviti kuhati u hladnu vodu, posoliti i skidati pjenu sa juhe (obarina). Nakon 30 minuta dodati povrće. Kada su iznutrice kuhane, izvaditi ih, juhu ostaviti, isjeći sve na rezance jednake veličine.

Propirjati na masnoći, ulju, crvenom luku, te dodati kuhane izrezane iznutrice, podliti juhom u kojoj su se kuhale, dodati propasirano kuhano zelenje, lovorov list, papar i 2 vrhnja.

3 žlice brašna umutiti s vodom i ukuhati. Na kraju dodati sok od limuna, po želji.
Ovo jelo se servira sa kruh knedlima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 4:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SAVIJACA SA DZIGERICOM

bela i crna teleca dzigerica (moze i praseca), 2 zumanceta, 1/2 glavice sitno seckanog crnog luka, sitno seckani beli luk, persun, biber, so.

Za testo: 15dkg brasna, 1 kafena kasicica masti, malo soli.


Zamesiti testo od brasna i masti, zatim ga zgrnuti u gomilu, u sredinu sipati hladne vode i soli koliko da testo bude mekano. Mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od ruke. Napraviti malu okruglu pogacu, prekriti krpom i ostaviti da odstoji oko 1/2 sata. Pogacu namazati vrucom mascu i razviti u sto tanju koru.
Za fil zagrejati varjacu masti i prziti sitno seckan crni i beli luk dok ne porumeni a zatim dodati prethodno obarenu i sitno iseckanu belu dzigericu, saku persuna, malo bibera i soli i sve pirjaniti do se ne zgusne. U ovu smesu dodati iseckanu presnu crnu dzigericu i dva zumanceta.

Koru filovati, saviti i staviti u podmascenu tepsiju da se ispece dok ne porumeni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 4:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GOVEDJI JEZIK SA RENOM

govedji jezik, ren, 2 varjace brasna, 3-4 kasike mleka, 3 male kasike secera, so, mast.

Svez, govedji jezik se opere, pa se onda izlupa tuckom i, da bi bio meksi izbode svuda viljuskom. Staviti u lonac sa hladnom vodom, posoliti i poklopljeno kuvati dok ne bude sasvim mekan. Kuvan jezik oljustiti, iseci na komade i sluziti uz strugani ren, isitnjenu zelenu salatu ili kuvan krompir sa persunom.

Uz kuvan jezik moze se posluziti sos od rena. Ren se ocisti, izrenda, doda se puna kasika masti izmesa i prelije sa govedjom corbom, i ostavi da nekoliko trenutaka poklopljen odstoji. Zatim ga posuti brasnom, dobro promesati, naliti sa mlekom,sipati secer, so i staviti da se kuva uz neprestano mesanje dok ne provri. Sos se samo kratko kuva i zatim prelije preko kuvanog govedjeg jezika.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 4:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KUVANI SKEMBICI

1 kg skembica, koren persuna, lorber, 3 glavica crnog luka, 2 kasike masti, kasika aleve papike, brasno, so, sir

Skembice ocistiti, oprati i skuvati u slanoj vodi. Dodati koren persuna, lorber i glavicu crnog luka. Izvaditi skembice kad omeksaju, prohladiti i iseci na rezance. Proprziti dve glavice sitno seckanog crnog luka na dve kasike masti dodati skembice i kasiku aleve paprike. Napraviti blagu zaprsku sa brasnom, preliti skembice i dodoati malo vode u kojoj su se kuvali. Sipati u dubok sud i posuti rendanim sirom.

_________________
 
Little_dress
~50% angel & 50% devil~
~50% angel & 50% devil~



Godine: 44

Datum registracije: 15 Mar 2005
Poruke: 3035
Mesto: Dream world

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 30, 2005 8:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja to nikad nisam ni probala, niti pomisljam da probam. Neka hvala.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Musaka s pirinčem i pečurkama



SASTOJCI

200 grama pirinča
200 grama pečuraka
200 grama pileće džigerice
2 jajeta
2 dl pavlake
peršunov list
ulje
so, biber
NAČIN PRIPREME
Proberite pirinač, operite ga i kuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, pa ga procedite. Sitno nasečen crni luk dinstajte na ulju dok ne omekša, a onda mu dodajte pečurke isečene na listiće i nastavite s dinstanjem. Gotove pečurke i luk procedite od ulja na kom ćete propržiti sitno seckanu pileću džigericu. Posolite i pobiberite.

U vatrostalnu činiju ređajte red pirinča, pa red pečuraka i tako dok ne istrošite sav materijal. Pospite sitno naseckanim peršunovim listom i džigericom s uljem u kojem se pržila. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20-tak minuta, a tada musaku prelijte jajima umućenim s pavlakom i ostavite da se jelo zapeče.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Džigerica u pavlaci
SASTOJCI

600 grama svinjske džigerice
250 ml kisele pavlake
4 glavice crnog luka
1 kašika brašna
1 kašičica senfa
so, biber
NAČIN PRIPREME
Sitno naseckan luk propržite na ulju dok ne omekša. Dok se luk prži, svako parče džigerice uvaljajte u brašno s obe strane, a zatim dodajte luku da se zajedno prže. Kada je gotovo, dolijte malo vode i ostavite kratko na vatri. Zatim dodajte senf i pavlaku, promešajte i ostavite da se krčka na nešto tišoj vatri 15-tak minuta. Posolite i pobiberite. Služite toplo uz pire krompir ili drugi prilog.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Keleraba punjena telećim mozgom
SASTOJCI

8 mladih keleraba
400 grama telećeg mozga
2 dl kisele pavlake
1 glavica crnog luka
1 jaje
pešrunov list
so, biber
NAČIN PRIPREME
Oljuštite kelerabe, pa ih pažljivo izdubite i stavite da se kuvaju u slanoj vodi. Mozak očistite od pokožice i žilica i isecite što sitnije. Luk sitno naseckajte, pa ga zajedno sa mozgom propržite. Posolite, pobiberite, dodajte jaje i sitno naseckan peršunov list, pa promešajte da bi se masa sjedinila. Ovom masom punite obarene kelerabe (koje ste prethodno ocedili od vode). Kelerabe poslažite u vatrostalnu posudu i prelijte kiselom pavakom razblaženom sa malo vode. Stavite po komadić putera na svaku kelerabu i pecite u toploj rerni pola sata. Poslužite toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Škembići s lukom
SASTOJCI

800 grama škembeta
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1,5 šoljica ulja
aleva paprika
so, biber
NAČIN PRIPREME
Škembe očistite i stavite da se kuva u slanoj vodi dok ne omekša. Kada se prohladi, iseckajte ga na manje komade. Crni luk sitno naseckajte i propržite na ulju dok ne postane staklast, pa dodajte izgnječen beli luk, škembiće i nastavite sa prženjem. Dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite po ukusu. Škembiće s lukom poslužite uz neki prilog od krompira.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovani škembići
SASTOJCI

1 kg škembeta
3 jajeta
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 šolja prezli
1 šolja brašna
so, biber
ulje
NAČIN PRIPREME
Škembe očistiti i staviti da se kuva sa šargarepom i peršunom. Vodu posoliti i pobiberiti, pa kuvati dok škembe potpuno ne omekša. Kada omekša, izvaditi ga iz vode i iseći na parčad srednje veličine. Svako parče škembeta uvaljati najpre u brašno, zatim u umućena jaja i prezle i pržiti dok ne porumeni s obe strane.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjena džigerica
SASTOJCI

1/2 kg juneće džigerice
100 grama slanine
2 crna luka
1 jaje
1 dl pavlake
prezle
sitno seckan peršun
so, biber
NAČIN PRIPREME
Luk i slaninu naseckati na kockice i propržiti dok ne porumene. Zatim dodati prezle, jaje, peršun i pavlaku. Sve posoliti i pobiberiti, pa dobro promešati. Džigericu zaseću oštrim nožem kako bi se napravio džep koji ćete ispuniti prethodno pripremljenim nadevom. Džep zatvorite čačkalicom, pa džigericu stavite u podmazan pleh da se peče u prethodno zagrejanoj rerni. Gotovu džigericu prelijte sokom u kom se pekla pre nego što je poslužite.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Jela od iznutrica Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 5 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon