:: |
Autor |
Poruka |
Cinderella* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 29 Jan 2006 Poruke: 77 Mesto: Chicago
|
|
Koje je to voce da ste ga probali, a da je stvarno neobicno...
Pre godinu dana u marketu slucajno sam prolazila pored naslaganog voca koje mi je zapelo za pogled, a da nisam znala sta je. Cena me jos vise zaprepastila jer je bilo oko $15.00 lb. Neobicno, crvene boje. Zove se Dragon. Kupila sam, donela ga kuci ali mi je uzelo ceo dan da dobijem smelosti i probam tako nesto. Sada ga obozavam, ali samo crveni.
Sigurno svako od vas je bio u slicnoj situaciji,....
|
_________________ Kad vam filozof odgovori na postavljeno pitanje, više i sami ne razumijete šta ste ga pitali. |
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
prvi put vidim i čujem za to voće....
ja bi htjela probati papaju, a nikako da se usudim
|
|
|
|
|
|
perakojot013 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 27 Okt 2005 Poruke: 535
|
|
Probala sam avokado i nekako mi bas ima cudan ukus. Lici mi na nesto izmedju kruske i persuna. Znam da je smesno, ali meni se bas nije svidelo.
|
|
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Možda će ovo nekom zvučati čudno,ali u jednoj emisiji o hrani sam čuo da je avokado povrće,a ne voće.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
perakojot013 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 27 Okt 2005 Poruke: 535
|
|
Pa mene ne bi cudilo. S' obzirom da je mene stvarno po ukusu podsetio na persun.
|
|
|
|
|
|
schtranga Makedonsko devojče
|
Godine: 43
Datum registracije: 09 Feb 2004 Poruke: 1880
|
|
pred tri godina edva sam se osudila probati lici , al sad ih obozavam
|
_________________ "Kakav bi život bio kada ne bi imali hrabrosti da baš ništa ne pokušamo?" |
|
|
|
|
iiivan Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 06 Feb 2007 Poruke: 136 Mesto: Beograd
|
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
mušmule
|
|
|
Mysty ~abhor~
|
Godine: 35
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514
|
|
Mmmmmmmmmmmmmm skoro sam probala nar i stvarno mi se dopalo...ukusno je jako i prosto se "umoris" dok ga jedes jer ima toliko semenki koje su pune slatkim sokom....
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Pa nar i nije toliko cudno voce
Musmule takodjer
Citat: | Avokado (lat. Persea americana) je tropsko voće. Raste na istoimenoj vrsti drvenastih biljaka u Srednjoj Americi i Meksiku. Zimzeleno drvo može da naraste do visine od 20 m. Listovi su dužine 10-12 cm. |
Dakle bez obzira na njegov ukus koji obicno podsjeca vise na povrce no na voce ipak je to VOCE i to trposko
Medjutim lubenicu smatramo za voce , ali je ona u stvari povrce i spada u rod tikava iliti bundeva
Lici nisam nikad probala i prvi put cujem za to voce iskreno.
Takodjer prvi put cujem i za Dragon i nisam ga probala.
Inace jela sam dosta tropskog voca od avokada , manga , papaje , kokosa , ananasa, japanske jabuke, ....itd.
Medjutim nedavno sam u obliznjem granap usla i prodavacica znajuci da ja uvijek probam nove vrste voca ponudila mi je novo voce Japansku smokvu i uzela sam i probala sam. Nije loseg ukusa i sladunjavo je samo sto mi je smetalo sto je puno nekakvih sitnih kospica koje su mi jele nerve i radi njih vise ih ne bih ni jela. Nedavno sam na National Geografija gledala neku emisiju i saznala da su te njene tzv. Japanske smokve ustvari plodovi KAKTUSA
koji izrastaju na vrhovima listova kaktusa , a izggledaju ovako
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|