:: |
Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
...a da ja pocnem da se zezam neki bi odma poceli da komentarishu kako sam primitivan...
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
Šezdesetčetvorogodišnji Englez Majkl Mejson odlučio je da postane baka i najstariji je Britanac koji je promenio pol. Od 2006. godine imao je sedam operacija, da bi na kraju postao ono što želi - baka Mihaela.
Majkl je bio oženjen i ima četvoro dece i 11 unučadi, a kaže da je decenijama želeo da promeni pol.
"U detinjstvu sam bila oduševljena ženskom odećom. Svaki put sam plakala zbog toga što mi je majka oblačila mušku odeću", kaže Mihaela.
Majka ga je kao dečaka poslala u mušku srednju školu i tada je upoznao devojku kojom se kasnije oženio. To su bile godine u kojima se nije pričalo o transvestitima i promeni pola, pa je Majkl ćutao i trpeo. Sve do sada kada je konačno ostvario san. Nakon promene pola, razveo se od žene i sada se kao Mihaela zaljubio u jednog sedamdesetogodišnjaka. Nada se da će za par meseci početi da žive zajedno.
evo jos jednog slucaja
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
Sweet Honey ~~Docendo Discimus~~
|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Nov 2006 Poruke: 14301 Mesto: ****Kod jedne krčme u planini****
|
|
po meni je to najveca glupost uraditi...ok mi je da neko bude gej, to je ono sto jeste i sebe predstavlja onakav kakav/va je, a ne postati neko ko nisi i sto je jos i gore predstavljati sebe drugima kao totalno suprotnu osobu
|
_________________ Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea... |
|
|
|
|
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Citat: | A sta cemo sa onima koji hoce da promene vrstu? Hocemo i njih preobrazavati u bizone, zirafe, curke, motokultivatore...?
Meni još nijedan takav slučaj nije poznat. Možeš li da podeliš svoje iskustvo sa nama ? |
Eto, znam jedan slucaj gde je covek umislio da je zec.
Salu na stranu, ima i takvih slucajeva, samo su mnogo redji. Valjda to jos uvek nije in.
Citat: | Osobe primećuju promene kod sebe još dok su deca. |
Ima i takvih, ali ima i onih koji to umisle pod stare dane.
U medjuvremenu sam se malo raspitao o ovom problemu i nadjoh podatak da je tri puta vise muskaraca koji su promenili pol, nego zena koje su postali muskarci. Da je to fizioloski problem (poremecaj hormona), kako neki od vas tvrde, onda bi trebalo da se javi podjednako kod oba pola. Genetski nije sigurno. Jedino sto preostaje je psiholoski poremecaj.
Procitah na par mesta da su to osobe ciji su mozak i telo suprotnog pola, i da je takva operacija jedini lek. Meni nije jasno, a voleo bih da mi neko objasni, kako je to moguce ako ista krv (a samim tim i hormoni) struji i kroz mozak i kroz ostatak tela?
Citat: | ok mi je da neko bude gej, to je ono sto jeste i sebe predstavlja onakav kakav/va je |
To je u sustini isto, samo sto je homoseksualizam mozda malo blaza varijanta.
Znam da ce zbog ovoga da me napadnu mnogobrojni "zastitnici ljudskih prava i sloboda", al' ne mogu da precutim.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
Alexns je napisao/la sledeće: | .
Elem, posto odredjene osobe samo iskazuju svoje mishljenje a ne obrazlazu ga, niti brane ne zelim ni ja vishe...valjda cu tako biti moderan, smatrajuci da su drugi na previshe niskom nivou u odnosu na mene da im se obratim... |
ok mi je da neko bude gej, to je ono sto jeste i sebe predstavlja onakav kakav/va je.
meni je to sasvim isto.da li čovjek promjenio pol pa bio sa osobom istog pola ili bio gej pa to isto radio.
u svakom slučaju mislim da je veliki problem današnjice
što svako (ne baš svako) podržava ove gadosti.
naj gore mi je kad vidim da osobe koje su skoro izašle iz maloljetnosti imaju ovakva mišljenja.
gdje smo to pogriješili ,ili gdje su pogriješili roditelji takvih osoba.
izgleda da previše slobode donosi ovakve načine razmišljanja.
ili previše obrazovanosti, mada čisto sumnjam.
zašto više nije normalno biti onakav kakav se rodiš???
zašto je nekome normalno da neko promjeni pol???
zašto je nekome ok da neko bude gej???
zašto je nekome sve ok???
u što se to pretvaramo pa za 20 godina će da budu na planeti samo
transsexualci i p****i.to treba zaustaviti.
gadi mi se na samu pomisao da će moje djeca morati da žive pored takvih osoba.još više mi se gadi da moja djeca budu dio te gadosti.
nadam se da neće dok sam barem ja živ. pošto će stvarno da im prisjedne ova gadost u slučaju da se desi za vreme mog života.
edit by:LOL:
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
|
|
|
Ja uopste nisam rekao da sam vise obrazovan ili na visem nivou od drugih...nit' tako gledam bilo koga, po meni je najvaznije da svako zna da razmishlja svojom glavom, pa makar se to razmishljanje potpuno razlikovalo od mog..tad je josh zanimljivije ona izjava je zapravo imala poprilicnu dozu sarkazma u sebi... nisam govorio "o sebi" uopste...
Izgovor je dosta na prirodi, i kod homosexualizma, da takvi slucajevi postoje i medju drugim sisarima...eh sad, postoje u zivotinjskom svetu i slucajevi da se razlicite familije zivotinja imaju sexualne odnose, pa to se i pored svega kod ljudi naziva boleshcu, ne (zoofilija)?
Postoje dvojni kriterijumi, i danas se sve reshava parama i lobiranjem, tako i pitanja da li je nesto zdravo ili ne...odredjeni dogadjaji u istoriji znatno gube svoje znacenje na taj nacin, "moderno doba" treba da bude sramota zbog toga...mada mozda je to i cena napredovanja medicine, danas niko vise nije potpuno zdrav pa se odredjene stvari otpisuju...bilo kako bilo previshe smo arogantni u svojoj liberalnosti, definitivno...
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Citat: | Da je to fizioloski problem (poremecaj hormona), kako neki od vas tvrde, onda bi trebalo da se javi podjednako kod oba pola. |
Odakle ti sad pa ova ideja ?
Citat: | Procitah na par mesta da su to osobe ciji su mozak i telo suprotnog pola, i da je takva operacija jedini lek. Meni nije jasno, a voleo bih da mi neko objasni, kako je to moguce ako ista krv (a samim tim i hormoni) struji i kroz mozak i kroz ostatak tela? |
Ajme, jerotije, je l tebe majka bunikom hranila od malih nogu ? Ista krv struji čitavim našim telom, pa o5 nam um kaže jedno, srce koje tu istu krv pumpa drugo, a telo teži nečem trećem. Ne verujem da si ljudsko biće za koje (pošavši od nas samih i ljudi nama bliskih) znamo da je itekako kompleksno i još uvek nepoznanica bazirao na - krvi
Ako ništa drugo, pošteno si me nasmejao, hvala na tome
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Citat: | Zapravo to nije potpuno tacno jerotije, i odredjene bolesti su zastupljenije kod mushkaraca nego kod zena, zene su prenosioci odredjenih bolesti, a same su imune na to i obrnuto...priroda zna bash da se igra..."milina" jedna... |
To stoji kad je rec o polnim bolestima ili genetskim poremecajima koji su vezani za polni hromozom. A ovde nije rec ni o polnim ni o genetskim oboljenjima, a ocigledno nije ni fizioloski problem. Kod ovog poremecaja odnos je 3:1 u korist muskaraca. Interesantno je da je isti taj odnos u slucaju homoseksualnosti.
Citat: | Ista krv struji čitavim našim telom, pa o5 nam um kaže jedno, srce koje tu istu krv pumpa drugo, a telo teži nečem trećem. |
A to se samo tako kaze. Mozak (zajedno sa kicmenom mozdinom) je taj koji upravlja celim nasim telom i svim nasim emocijama. Srce je samo jedan misic, nista vise od toga.
Citat: | Ne verujem da si ljudsko biće za koje (pošavši od nas samih i ljudi nama bliskih) znamo da je itekako kompleksno i još uvek nepoznanica bazirao na - krvi |
Da, sve je u krvi. Promene njenog sadrzaja uticu na nase zdravlje, raspolozenje, snagu, umor... Kad ti srce brze zalupa pored nekoga, to je zato sto je nivo adrenalina u tvojoj krvi povecan. Kada vodis ljubav sa deckom, pa ti je toliko lepo da se topis, to je zbog toga sto je kolicina oksitocina u tvojoj krvi porasla.
Nego, mi malo skrenusmo od teme.
Da vas pitam, ako pacijente koji su umislili da su drugog pola lecimo tako sto im pol i promenimo, zasto onda hipohondre ne lecimo tako sto ih stvarno razbolimo?
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Citat: | Citat:
Da je to fizioloski problem (poremecaj hormona), kako neki od vas tvrde, onda bi trebalo da se javi podjednako kod oba pola.
Odakle ti sad pa ova ideja Confused ? |
I dalje mi nisi odgovorio na pitanje. Nisam zaista toliko upoznata sa medicinom...Gde si to pročitao da ako je nešto hormonski poremećaj da mora da se javi podjednako kod oba pola?
Citat: | Da, sve je u krvi. |
Hah Po tvojoj teoriji, krv utiče na sve što se dešava sa našim telom. Pojasni mi onda sterilitet, npr. iz tog ugla. I da se vratim na ovo
Procitah na par mesta da su to osobe ciji su mozak i telo suprotnog pola, i da je takva operacija jedini lek. Meni nije jasno, a voleo bih da mi neko objasni, kako je to moguce ako ista krv (a samim tim i hormoni) struji i kroz mozak i kroz ostatak tela? |
Onda bi isto tako mogao da se pitaš i kako to da neko ima zdravu jetru, a bolesna pluća ako ista krv struji (kroz oba organa i) našim telom Ma, daj.
Ista krv struji čitavim našim telom, pa o5 nam um kaže jedno, srce koje tu istu krv pumpa drugo, a telo teži nečem trećem.
A to se samo tako kaze. Smile |
U poverenju, dragi moj, nemaš ti pojma To se ne kaže, to se doživljava
I, evo jedne zanimljive vesti Svi smo u početku žene
Citat: | Da vas pitam, ako pacijente koji su umislili da su drugog pola lecimo tako sto im pol i promenimo, zasto onda hipohondre ne lecimo tako sto ih stvarno razbolimo? |
Auuu, gde li se gasiš Pa, verovatno zato što lečenjem ljudima treba da pomogneš, a ne odmogneš.
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Citat: | ako pacijente koji su umislili da su drugog pola lecimo tako sto im pol i promenimo |
ej sad, ruzno je reci da su umislili, nisu umislili vec tako misle, osecaju, sa tim teretom zive (naravno da prodju gomilu testova,ispitivanja, gomilu terapija kod psihijatra da bi se utvrdilo da li je operacija pravo resenje za taj nazovi problem)
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Citat: | I dalje mi nisi odgovorio na pitanje. Nisam zaista toliko upoznata sa medicinom...Gde si to pročitao da ako je nešto hormonski poremećaj da mora da se javi podjednako kod oba pola? |
Uh, odosmo daleko...
Sve endokrine zlezde (zlezde koje luce hormone), osim polnih, su iste i kod muskarca i kod zene. Prema tome, svi hormoni koji postoje kod zene, postoje i kod muskarca. Bukvalno svi. Jedino je razlika u koncentraciji nekih. E sad, kad oboli neka endokrina zlezda, dodje i do poremecaja hormona koje ona luci. Na primer, ako oboli endokrini deo pankreasa, doci ce do smanjenja lucenja insulina, sto izaziva dijabetes. A dijabetes se javlja priblizno isto kod oba pola. Evo podataka za neke bolesti:
Citat: | Visok nivo šećera (glikemija) ustanovljen je kod 56 odsto muškaraca i 49 odsto žena, hipertenzija kod 89 odsto muškaraca i 86 odsto žena, povišene vrednosti triglicerida ima 63 procenta muškaraca i 55 žena, a holesterola 47 odsto muškaraca i 54 žena. |
Citat: | Po tvojoj teoriji, krv utiče na sve što se dešava sa našim telom. Pojasni mi onda sterilitet, npr. iz tog ugla. |
I krv utice na sve i sve utice na krv. Sto se tice steriliteta, postoji milion uzroka, pocevsi od genetskih, preko hormonskih, infektivnih, psihickih, pa sve do mehanickih (strojenje ). Za genetske nisam siguran, ali svi osim psihickih uzroka ostavljaju trag u krvi.
Citat: | Onda bi isto tako mogao da se pitaš i kako to da neko ima zdravu jetru, a bolesna pluća ako ista krv struji (kroz oba organa i) našim telom Ma, daj. |
Nije to isto. Ako jedan hormon deluje na dva ograna (sto je slucaj testosterona, koji deluje i na genitalije i na mozak istovremeno), onda ce on da uradi svoj posao kod oba ograna. To sto si ti spomenula je opet sirok pojam, a nema veze sa onim sto sam ja napisao, nego si ti pogresno to protumacila. Nadam se da je sad malo jasnije.
Citat: | I, evo jedne zanimljive vesti Svi smo u početku žene |
http://www.domaci.de/viewtopic.php?p=2899872#2899872
Ja ovde napisah isto to, samo ne tako bombasticno kao sto to novinari umeju.
Citat: | Auuu, gde li se gasiš |
Na obarac
Citat: | Pa, verovatno zato što lečenjem ljudima treba da pomogneš, a ne odmogneš. |
E upravo se o tome radi. Da li mi tim ljudima pomognemo tako sto im uslisimo zelje? Jesmo li ih izlecili? Slozili smo se da je problem u njihovom mozgu. A je li mozak posle operacije izlecen? Ili je i ono sto je bilo zdravo unakazeno?
Mislite da su ti ljudi posle promene pola zdravi?
Citat: | ej sad, ruzno je reci da su umislili |
Nemam Vujakliju pri ruci, ali mislim da termin 'umisliti' znaci biti ubedjen u nesto sto nije tacno. S obzirom da su oni ubedjeni da su ono sto nisu, znaci umislili su.
Citat: | nisu umislili vec tako misle |
Nema tu sta da se misli. Ako imas pisu, musko si, ako imas rupicu, onda si zensko. Nema tu nikakve filozofije pa da mora o tome nesto da se razmislja.
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|