www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Promena pola
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 35

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 12:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma nikome ne bi palo na pamet da menja pol da im neko (nauka,medicina) ne pruza tu mogucnost...Kao da je to ljudima koji su nekada tehnoloski bili ograniceni to padalo na pamet...

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 12:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne znam na koje znakove mislis. Ako mislis na povecanu maljavost kod zena ili povecanje grudi kod muskaraca, to se leci hormonskom terapijom, i te probleme imaju i ljudi koji su psihicki zdravi.
Verovatno postoje i oni koji se ne mogu izleciti, ali tako je kod svake bolseti. Neki se ni od gripa ne izlece. Ali, bez obzira na to, ne treba da idu pod noz ako je sa njihovim telom sve u redu.

"Priroda je nepogresiva, zablude su samo ljudske" - Gete

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 12:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ala ste se raskuckaliii Very Happy Pa, da i ja dam svoj doprinos Smile

Citat:
Ne mislish da ima razloga sto ljudi nisu homogeni, kao npr. puzevi?

Misliš, hermafroditi, Alex Wink

Citat:
Hormoni uticu samo na sekundarne polne karakteristike (maljavost, grudi, misici, itd.), nikako na "opredeljenost" u glavi.

Bogami, ako hormoni onako ozbiljno umeju da utiču na nešto uobičajeno kao što je PMS kod nas žena do neprepoznavanja naše psihe i emocija, kakav li haos mogu da naprave u ovom slučaju...

Citat:
da li bi ova osoba bila vas prijatelj?

da li biste bili sa ovakvom osobom u vezi?

Da, mogla bi da bude moj prijatelj. Za ovo drugo, hm...nisam sigurna, nemam predrasuda, ali zaista ne znam dok se ne nađem u takvoj situaciji Smile

Citat:
Ma nikome ne bi palo na pamet da menja pol da im neko (nauka,medicina) ne pruza tu mogucnost...Kao da je to ljudima koji su nekada tehnoloski bili ograniceni to padalo na pamet...

...i nikome ne bi palo na pamet da farba kosu da nije izmišljena farba Smile Bogu hvala, vremena se menjaju i da su nam mnoge stvari koje nismo ni sanjali da možemo da imamo sada dostupne Smile Naročito kada je medicina u pitanju.

Sve u svemu, smatram da je mnogo bolje i za te ljude i za njihovu okolinu da se, ako je neophodno i ako je moguće, podvrgnu operaciji. Što je najbitnije, osećaće se bolje, a narod je ionako uvek osuđivački nastrojen, tako da - ako će ih već gledati ispod oka i upirati prstom u njih, nek bar oni budu zadovoljni sobom Smile

Citat:
"Priroda je nepogresiva, zablude su samo ljudske" - Gete

jerotije, kad god tebe vidim, shvatim da je priroda itekako pogrešila Mr. Green što te nije stvorila negde na Zapadu da im živce treniraš Smile

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 3:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

šamar je napisao/la sledeće:
ne razmišljam o njima pa tako da nemam nikakvo mišljenje o njima.
u vezi nebi mogao da budem sa njima .nikakvoj a kamoli ljubavnoj.
i ako bi se desilo slučajno ,mislim da to neznam u trenutku dok se to dešava.
a da posle to saznam bilo bi belaja .i to kakvog tek.
ma gadi mi se ta nastranost to je čudo jedno. Mad

Citat:
@crni biser ako ti nevidiš ovo što sam ja napisao kao povod za belaj,
neznam što da ti kažem.

Eto tu si napisao bilo bi belaja..a ja ne vidim zasto bi bilo belaja????
Jednostavno ako ti se takve osobe ne svidjaju i ne zelis ih u svojoj blizini odmaknes se od njih..ali kod nas "belaj" znaci "sila" , a za uporabu sile ne vidim razloga.

Mozda si me pogresno shvatio u svakom slucaju svatko ima pravo na vlastito misljenje pa tako i ti i ja.

jerotije
rank
<b>rank</b>

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 6:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Bogami, ako hormoni onako ozbiljno umeju da utiču na nešto uobičajeno kao što je PMS kod nas žena do neprepoznavanja naše psihe i emocija, kakav li haos mogu da naprave u ovom slučaju...

Da, mogu da dovedu do promene ponasanja, ali ne verujem da mogu odraslog coveka preobraziti u zensko i obrnuto. Koliko je meni poznato, u fetalnom periodu prisustvo odredjenih polnih hormona (pre svega androgena kod muzjaka) utice na razvitak polnih organa, koji istovremeno uticu i na "maskulinizaciju" mozga (tako je barem kod zivotinja). Estrogen ne utice mnogo ni na mozak ni na polne karakteristike (ima uticaj na razvitak zenskih polnih organa), vec to zavisi pre svega od kolicine androgena u krvi. Tako postoje "zene" koje imaju sve atribute zene (grudi, glas, stas, vaginu) i osecaju se kao zene, ali nemaju matericu ni jajnike jer su muskarci. Imaju XY hromozomski par, ali je u fetalnom periodu doslo do nekog poremecaja, pa androgen nije sintetisan.

Citat:
jerotije, kad god tebe vidim, shvatim da je priroda itekako pogrešila što te nije stvorila negde na Zapadu da im živce treniraš

Meni je velika cast i izrazito zadovoljstvo sto imam tu privilegiju da svima vama guslam po nervima. Razz

Citat:
Sve u svemu, smatram da je mnogo bolje i za te ljude i za njihovu okolinu da se, ako je neophodno i ako je moguće, podvrgnu operaciji. Što je najbitnije, osećaće se bolje

A sta cemo sa onima koji hoce da promene vrstu? Hocemo i njih preobrazavati u bizone, zirafe, curke, motokultivatore...?

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 6:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
ali ne verujem da mogu odraslog coveka preobraziti u zensko i obrnuto

Ne preobražavaju odraslog čoveka, to je dugotrajan proces. Osobe primećuju promene kod sebe još dok su deca.

Citat:
A sta cemo sa onima koji hoce da promene vrstu? Hocemo i njih preobrazavati u bizone, zirafe, curke, motokultivatore...?

Meni još nijedan takav slučaj nije poznat. Možeš li da podeliš svoje iskustvo sa nama Smile ?

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 8:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Transseksualac izboden nožem

BEOGRAD - Minja Kočiš (39), koja je do pre nekoliko godina bila Mihalj, a zatim operacijom promenila pol, ubijena je ubodima nožem u iznajmljenom stanu u Ulici Filipa Filipovića 88 na Crvenom krstu.

Telo je u nedelju našao prijatelj vlasnika stana koji je došao da uzme kiriju. Vrata nisu bila zaključana, ali na njima nije bilo tragova obijanja, pa je otvorio i ušao u kuću. Tada je u dnevnoj sobi, na podu pored kreveta, ugledao mrtvu Minju koja je ležala na stomaku. Na podu su bili tragovi krvi koji su vodili ka sudoperi. Tu je video nož koji je bio opran. Usplahireni čovek odmah je obavestio policiju.
- Patrola je došla u 19 sati. Izašli smo iz kuća da vidimo šta se dešava. Prišli smo i kroz otvorena vrata video sam Minju kako leži, dok je šokirani čovek koji ju je pronašao razgovarao s inspektorima - priča jedan komšija.
Uviđaj je trajao nekoliko sati, a kako saznajemo, na Minjinim grudima uočene su dve ubodne rane, najverovatnije nanete nožem. Nož koji je nađen u sudoperi odnet je na veštačenje, a veruje se da su Minji njime nanete smrtonosne povrede. Ubica ga je, veruje se, posle zločina oprao da bi uklonio tragove. Ulazna vrata nisu obijena, pa se pretpostavlja da je Minja ubicu poznavala i pustila u stan. U kući nije bilo tragova premetačine, a pretpostavlja se da ubica nije odneo nešto od Minjinih stvari.
- Još nije poznato koliko je Minja Kočiš bila mrtva pre nego što je nađeno telo. U kući su nađene novine od 15. januara, pa verujemo da se ubistvo dogodilo posle tog dana - kaže sagovornik „Blica” blizak istrazi.
Kao mogući motivi zločina pominje se to da je Minja možda bila u emotivnoj vezi s nekim muškarcem, ali da je on saznao da je ona do pre nekoliko godina bila muškarac.

e bas o ovome pricam

jel ova osoba zasluzila ovakav kraj?

i sad da vidim vas, koji ne podrzavate, da li imate hrabrosti da sve ovo negirate?

" I know the way to fuck them all...."

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 19, 2009 10:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Eto tu si napisao bilo bi belaja..a ja ne vidim zasto bi bilo belaja????
Jednostavno ako ti se takve osobe ne svidjaju i ne zelis ih u svojoj blizini odmaknes se od njih..ali kod nas "belaj" znaci "sila" , a za uporabu sile ne vidim razloga.

Mozda si me pogresno shvatio u svakom slucaju svatko ima pravo na vlastito misljenje pa tako i ti i ja.

[/quote]

kod mene je svaka prevara povod za belaj.ako nešto nevolim to su prevaranti i lopovi.a ovaj čin je ništa drugo no prevara.
mislim na to kada neko bude sa nekom ženom,misleći da je "žena".
posle sazna da je to ustvari muškarac koji je promjenio pol i zaboravio da to kaže toj osobi.ja lično bi se osjećao prevarenim.
belaj znam dobro što znači kod nas.
a što se tiče mišljenja tu se slažemo .dobro je da se barem u nečemu složimo.mislim na ovo da svako ima svoje mišljenje i pravo na isto.

mada mi ova dva smajlija baš neodgovaraju jer nisam uopšte takav.
ali kako reko svako ima svoje mišljenje.

dameski je napisao/la sledeće:
Transseksualac izboden nožem

e bas o ovome pricam

jel ova osoba zasluzila ovakav kraj?

i sad da vidim vas, koji ne podrzavate, da li imate hrabrosti da sve ovo negirate?

pa nebi sigurno napravio baš toliki belaj.jer smatram da je ljudski život
mnogo vredniji od bilo čega,pa tako i od promjene pola.
ovo je zločin i nemislim da je on-ona to zaslužio-la zbog toga što
je promjenio-la pol.

o tome ja pričam nismo mi još spremni za takve stvari kao
što je promjena pola.čisto sumnjam da će nekada da budemo spremni
uvjek će biti manje onih koji to podržavaju.
a zašto da podržim nešto što će da stvara i da poveća broj krvnih delikta.
nepada mi napamet da sa svojim odobravanjem nekom oduzimam život.
ali to nije jedini slučaj,što se desio. u svijetu su to česte pojave.
da transseksualaci završe na ovakav tragičan način.

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 20, 2009 1:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da Annabel...razmishljao sam kako se strucno zovu muske osobe koje imaju par homologih polnih hromozoma pa sam se negde izgubio na pola puta...Elem, lepo si citirala pitanje ali odgovora nema Razz

@ dameski - to je isto k'o kad se desi bilo koja tuca u vojvodini u koju su umeshani srbi i madjari - prvi motiv je odma nacionalna netrpeljivost.
Moze se pokazati tacnim a i ne mora...Elem, meni to potpada pod "ljubavne zlocine"...ljubavnice ubijaju muzeve, muzevi zene, zene muzeve, i td...Ne opravdavam niti shta slicno ali pravi se od muve magarac.

The tears of a clown make the whole world laugh.

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 20, 2009 1:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Da Annabel...razmishljao sam kako se strucno zovu muske osobe koje imaju par homologih polnih hromozoma pa sam se negde izgubio na pola puta...Elem, lepo si citirala pitanje ali odgovora nema Razz

Nisam ja ta koju si pitao Razz Ali, kad smo već kod toga, po tvom mišljenju, koji je razlog što mi nismo hermafroditi?

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 20, 2009 1:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja nisam shkrt "po pitanju pitanja", na njih moze da odgovori ko god zeli Razz

Elem ajde, iako sam prvi pitao - Prilikom evolucije mutirali smo u ovaj oblik (hermafroditizam je inace karakteristika organizama koji su na dosta niskom stupnju razvoja.) Neka "visha sila" je to zelela i od tada, vec hiljadama godina se razmnozavamo i prezivljavamo. Za taj proces su potrebni (well, bili) i testisi i jajnici, razlicitih jedinki (iskljucivo ljudskih).

The tears of a clown make the whole world laugh.

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 20, 2009 1:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ajme, na šta sam nabasala Mr. Green Moram da podelim sa vama Razz

Citat:
Prednost hermafrodita je jednom prilikom opisao Vudi Alen rekavši u jednom drugom kontekstu, da „biseksualitet automatski udvostručava izglede tokom randevua subotom uveče".

Mr. Green

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Promena pola Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Strana 4 od 8

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon