:: |
Autor |
Poruka |
~brza~ Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik
|
|
Bincy je napisao/la sledeće: | ako menstruacija kasni vise nego 5 dana,vec je signal da nesta nije uredu...to je vec znak trudnosti ako je imala cura u periodu 3 mjeseci seks i bez ikakve zastite .. |
ne mora značiti da je kašnjenje od 5 dana znak trudnoće! Meni je znala i preskočiti jedan mjesec, a nisam bila trudna. To su preuranjeni zaključci. A osim toga mala ima tek 16, tada su ciklusi neredoviti. A uz to su imali i kondom. ne znam čemu briga
|
|
|
|
|
|
pavel_nedved Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Nov 2005 Poruke: 9 Mesto: aa dje ??u pm..
|
|
dobila je napokon.... hvala svima puno :smilecolros:
|
_________________ maxe |
|
|
|
|
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
pilule, jednostavno najlakše za koristit ;o)))
|
|
|
|
|
|
nikolopicolo Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 09 Mar 2007 Poruke: 2 Mesto: kragujevac
|
|
malisa,moze da kasni i vise,a razlozi sa to mogu da budu svakojaki! mojoj je devojci kasnila 35 dana!! do 35. dana smo bili o glavu sta je to proizrokovalo,i neces mi verovati,ustanovili smo da je u pitanju jedino sto je izostavila kafu iz upotrebe!! presla devojka na cajeve,cisto iz dosade,i naglo prekinula konzumaciju kafe! shvatam te kako ti je (i tebi i njoj) ali malo sam se raspitivao,i kasnjenjem se podrazumava ako ti zakasni vise od 35 dana! samo opusteno.....bice sve u redu!!
|
|
|
|
|
|
Đina Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Jun 2007 Poruke: 134 Mesto: U.K.
|
|
Izvini, ako samo mogu da pitam, a kako ste konstatovali da je to zbog kafe? Mislim, ne razumem.. Dobila je kad je pocela da pije kafu, ili... sta??
|
_________________ "Poceo si sebe ozbiljno da shvatas, a publiku na patetiku da hvatas"
Rambo A. |
|
|
|
|
dacaBL Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Jul 2006 Poruke: 41 Mesto: Banja Luka
|
|
postavih ovu temu jer sam pre nekoliko dana cula da su 2 zene umrle od "kontraceptivnih pilula" sto po meni apsolutno nije moguce.
Ona devojka, zena koja hoce da pije pilule mora da bude apsolutno zdrava, znaci da nema prosirene vene, da nema prosirenje jetre, da nije alergicna na bilo kakve lekove i jos mnooooogo toga sto naravno mozete naci u svakom upustvu kad kupite pilule...
evo moje misljenje na ovu temu:
Kontraceptivne pilule koristim vec nekoliko godina i prezadovoljna sam s njima.One pozitivno deluju na karakteristike menstruacija, koje postaju savršeno regularne, manje obilne, manje bolne, sto ce uciniti da krvna slika postane znatno bolja. Dalje, ona prevenira (a i koristi se u lecenju ) cisti jajnika , smanjuje rizik za nastanak vanmaterične trudnoce i ima dugotrajni zastitni efekat prema nastanku raka sluzokoze materice i jajnika.
da li ih koristite ili ste ih nekad koristile?
Kakvo misljenje imate o tome?
|
|
|
|
|
|
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
|
|
Teme "Kontracepcija" i "Kontraceptivne pilule" spojene Molim clanove da pre otvaranja teme provere da li ista ili slicna vec postoji...
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
^^
cula sam i ja za to da su dve devojke umrle (mislim gore u skandinaviji tacnije Norveskoj), ne znam tacno koje su kontraceptivne pilule koristile,mislim da su bile neke "mini" ili "mikro" pilule..nisam sigurna kako je tacno naziv za to.
Drugarica mi je pricala za to. Neke devojke su navodno prestale da koriste kontracepciju iz tog razloga.
Ja koristi logest vec par godina i zadovoljna sam.
Npr interesuje me da li se treba praviti pauza u uzimanju ili ne?
Da li neko ima proverenu informaciju?
|
|
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Citat: | One pozitivno deluju na karakteristike menstruacija, koje postaju savršeno regularne, manje obilne, manje bolne, sto ce uciniti da krvna slika postane znatno bolja. Dalje, ona prevenira (a i koristi se u lecenju ) cisti jajnika , smanjuje rizik za nastanak vanmaterične trudnoce i ima dugotrajni zastitni efekat prema nastanku raka sluzokoze materice i jajnika. |
Slazem se sa ^ ovim navedenim u potpunosti.
Koristila sam "Yaz" kontraceptivne pilule nekih godinu dana ili vise, mogu reci da sam bila zadovoljna. Kad sam pocela na pocetku nije bilo ono stabilno, mislim na vreme mesecnih nekad vise nekad manje, no vremenom se stabilizuje treba se uzimati na vreme, pomazu za vise stvari al kao i svaki lekovi kako pomazu negde tako i odmazu, zavisi do osoba i zdrastvenog stanja.
|
|
|
|
|
|
Uzas Bre! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jan 2009 Poruke: 2
|
|
A samo da pitam..
kako se upotrebljavaju te pilule??
potreban je brz odgovor
|
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
odes kod ginekologa, posavetujes se. resis koje ces da pijes (tj kaze ti Gisa koje ti odgovaraju,predlozi ti par njih pa ti izaberes),
zatim ih kupis u apoteci, procitas uputstvo (neke se piju od prvog dana menstruacije,neke od treceg idt idt..) pijes ih 21dan, zatim pravis 7dana pauze (u tih 7dana dobijes menstruaciju) i to je to. i opet jovo nanovo
to je ukratko.
pijes ih svaki dan u isto vreme (recimo pred spavanje ili tako nesto)
svakako,jos jednom napominjem, ici kod ginekologa i nikako ne uzimati na svoju ruku.
ako te zanima jos nesto,slobodno pitaj
|
|
|
|
|
|
Uzas Bre! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jan 2009 Poruke: 2
|
|
Dok vi odgovorite devojka ce mi se porodi
hehe salim se...
nego ovako ja sam uzeo tablete POSTINOR...
i to ima 72 max da se popije inace..ce da kmeci
popije se jedna i druga posle 12 sati...i to je to ))
posle kriticnog odnosa imash max 72 da popijesh inace nista
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|