:: |
Autor |
Poruka |
Mirjanale Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 21 Jun 2008 Poruke: 15
|
|
Želela bih da naučim francuski, ali nemam nikakvo predznanje. U osnovnoj školi sam učila nemački i engleski, a u srednjoj učim samo engleski. Ako neko može da mi preporuči neku knjigu ili sajt, bila bih zahvalna.
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
isto tako i mene to zanima pa je svaki predlog dobro dosao
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
|
|
|
Zar niko nece da mi pomogne pri odabiranju literature? Stvarno bih zelela da naucim francuski, ali ne znam koja literatura je najpogodnija za pocetnike. Bicu ako mi niko ne pomogne. Kiss
|
|
|
|
|
|
ticcky Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Dec 2008 Poruke: 88 Mesto: Podgorica
|
|
Mislim da bi vam dobro dosli sljedeci sajtovi: www.onlinerecnik.com ili www.ni-kel.com/recnik/ a sto se tice literature najbolje bi bilo potraziti u knjizari ili biblioteci.Preporucujem vam(za pocetnike) "Sa francuskim u svet" a kada se uhodate najbolje bi bilo uzeti klasicni rjecnik.Nadam se da sam bar malo pomogla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ticcky, hvala na savetu. Kiss.
|
|
|
|
|
|
sweetlady ..femme fatale..la vraie..
|
Datum registracije: 26 Maj 2008 Poruke: 11499 Mesto: Srcem u Srbiji
|
|
Neko zeli da nauci Francuski i trazi savete a ja to nisam ni primetila
Pa ovako sto se knjiga tice svakom pocetniku bih savetovala Francuski u 100 lekcija Autor: Milan Šare (mislim da je vec 14. izdanje u pitanju)
Sajtovi hmmm pa recimo postoji ovaj www.bonjour.com/hr/index.php?lesson=1&usg=ALkJrhjCT6AflnG1BA-CS0DImYg2HunOTw (nije nesto savrseno pisanje prevoda recenica na francuskom je sasvim ok ali mi se ne svidjaju objasnjenja kako se izgovaraju - fonetski recimo da ti moze malo pomoci pri prvim koracima u Francuskim jeziku )
Slobodno se javi ako ti je potrebano jos nesto sto se Francuskig jezika tice
|
|
|
|
|
|
MILAN1991 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Jul 2010 Poruke: 1
|
|
Ja imamzsci oblem sa francuskm mogo speciian jezik
aucio sam dapicam ali me pisanje ubija nikako da skapiram dli neko za ajlaksi nacin ako to da se nauci pozzzz
|
|
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
MILAN1991 je napisao/la sledeće: | Ja imamzsci oblem sa francuskm mogo speciian jezik
aucio sam dapicam ali me pisanje ubija nikako da skapiram dli neko za ajlaksi nacin ako to da se nauci pozzzz |
Čitanje na francuskom je jednostavno kad uđeš u štos. Nije tako složeno kao kod engleskog ili kineskog.
Evo ti neki digrami (dva slova koja se čitaju kao jedan glas) koji se uvek isto čitaju:
ch = š
ou = u (samo "u" se uvek čitao kao nemačko "ü")
an, en, in, on = "N" posle vokala označava da se taj vokal čita kroz nos (nazalno), a to "N" se ne čita - zato je nekad duplirano
Još neke cake:
- ako je "M" na kraju reči, onda se ono ne čita, a vokal koji mu prethodi se čita kroz nos
- R, S, T, X i Z se na kraju reči ne čitaju, osim ako naredna reč ne počinje vokalom
Ovde možeš pročitati nešto više o tome kako se čita. Pravila su malo komplikovana, ali je kasnije lakše kad uđeš u štos.
Nadam se da sam ti pomogao.
|
|
|
carapica_8 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 25 Apr 2011 Poruke: 22
|
|
Au, ljudi, sto komplikujete, prvo udjite u stos u sve sto vas interesuje na netu je prosto
Gramatika ipak mora da se nauci za to vam preporucujem sjajnu knjigu Bescherelle -sva vremena, svi modovi, i pravila, zaista sjajno, i za pocetak neki prostiji renik!
Samo moj savet, slusati jezik u pitanju sto vise, i pesme! nevidjeno pomazu
Bonne chance!
|
_________________ KAKO SE ZATVARA NALOG NA OVOM SAJTU????????????????????????????????????????? |
|
|
|
|
sakam1000 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 02 Avg 2009 Poruke: 36
|
|
Istina to sve, traba mnogo slusati francuski i nauciti gramatiku
Pa ondo ako imas skim i pare, mozes da ides u francusku, na primer Pariz ( ali tamo mi je guzva i ne prijatno ... )
|
_________________ Ne brze od zivota.... |
|
|
|
|
kopmania Iskusni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 13 Nov 2006 Poruke: 762 Mesto: Beograd
|
|
Jedno pitanje za sweetlady
Zainteresovan sam za tu knjigu što si napisala. Šta misliš da li je ona dobra za baš baš početnika što ne zna ni jednu reč na francuskom a voleo bi da ga naučim
pozzz
|
_________________ Uzivaj u skijanju dok mozes |
|
|
|
|
caki74 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Okt 2011 Poruke: 1
|
|
Da li bi neko bio ljubazan da mi pomogne da procitam jednu pesmicu iz francuskog
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|