:: |
Autor |
Poruka |
dabetics Odomaćeni član
|
Godine: 65
Datum registracije: 04 Jan 2008 Poruke: 1232
|
|
Posni burek sa pecurkama uz jogurt obozavam
|
|
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
sa sirom obozavam
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
ja prazan
mada u poslednje vreme mi nesto tesko pada, valjda zbog mog vecitog problema sa zelucem, pa ga retko jedem
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
TAMARA MAGIS ***bombica***
|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
|
|
ma obozavam pa makar bio i prazan
|
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ... |
|
|
|
|
KInder Torta Moj Dobri Anđele...
|
Godine: 36
Datum registracije: 13 Jul 2007 Poruke: 8238 Mesto: U šumi obrasloj sećanjima...
|
|
ne volim ni jedan ni drugi, ako jedem burek to je samo sunka-trapist a ako nema tog onda uzmem pizza burek! mmm
|
_________________ Proslo je sve za tebe ja sam sad stranac u noci,
A, zelim te, i zovem te... |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
ljudi, burek je samo jedan, ostalo su pite!!! sve su pite pitice, samo je burek PITAC....
pizza burek, sirnica, zeljanica, gljivara, gužvara, maslanica... to su pite, a burek je samo burek, znaći pita sa mesom!
Burek je bog
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
Vampirusa Izabel di Mulen
|
Datum registracije: 09 Apr 2007 Poruke: 18892 Mesto: ... tamo gde ljubav počinje...
|
|
Ajan je napisao/la sledeće: | Narode, bez ljutnje, ali cini mi se da ovde niko od vas ko je komentarisao ne zna sta je burek u stvari.
Prvo, burek (sa akcentom na "e", dakle onako kako bi rekle Nislije) je iskljucivo i izvorno sa sirom. Jede se mas'an ko moze, a ko ne onda malo "slabiji", i to obavezno sa jogurtom. Takodje, narucuje se kao cetvrtina, osmina... pa varijacije sa ovim, nikako na merenje! To je skrnavljenje uzitka!
Sve ostale varijacije (sa mesom, prazan, sa pecurkama, sa sunkom...) su nastale kasnije (neke mnogo kasnije).
Cujem, kaze neko burek je sa mesom, ostalo su pite. Pa to je ordinarna glupost. To sto nas ima mnogo i iz raznih krajeva, ne znaci da je burek ono sto su nam rekli kad smo prvi put probali tako nesto.
Iskreno, ja sam rodom iz Nisa, i prvi put sam cuo za prazan burek, burek sa pecurkama, kao i burek na merenje, ovde u Beogradu...
A cisto radi edukacije, prvi burek na ovim prostorima napravio je Turcin jos davne 1501-2. godine, ne secam se vise tacno ni imena, u Nisu. U narednih 10ak godina, burekdzinice su se strasno brzo rasirile prvo u Nisu, a onda i dalje, sirom ostalog dela Balkana.
Prelistajte malo knjige, enciklopedije... pa cete videti. Neko je bio pametan, pa sve zapisao.
Dakle, burek je sa sirom, sve ostalo su varijacije na tu temu. A van tih varijacija, sve ostalo su izmotavanja.
Najvise ga volim sa sirom, mada i sa mesom (ako nije soja) je odlican, ne puno masnog, kad se prodaje na cetvrtine i osmine, i obavezno sa jogurtom.
Pozdrav |
Mala ispravka
Recept za moderni okrugli burek je razvijen u Nišu, gde ga je 1498. god. predstavio turski pekar Mehmed Oglu iz Istambula.
Ako ste slučajno ili namerno u Nišu, ne propustite da probate burek. Prijatno
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 32
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
paaa,sa sirom.
s mesom sam jela par puta i nijedan nije bio bas nesto wow.
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
Mysty ~abhor~
|
Godine: 35
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514
|
|
Burek sa sirom iskljucivo
|
|
|
|
|
|
rema10 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 03 Jul 2008 Poruke: 1888 Mesto: Beograd
|
|
sir
|
|
|
|
|
|
Lavlje Srce Odomaćeni član
|
Datum registracije: 16 Dec 2008 Poruke: 1141
|
|
dabetics je napisao/la sledeće: | Posni burek sa pecurkama uz jogurt obozavam |
u principu bureci su masni ali za taj nikad nisam cula ....ali bez obzira ,...mislim da ja i taj burek mastan .....a ja ne jedem nista masno
|
|
|
|
|
|
BREE!!! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jan 2009 Poruke: 26
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|