www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

slovenska kuhinja
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:28 pm    Naslov poruke: slovenska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Brokula s umakom od papra



Vrijeme pripreme: 15 min. Sastojci:
1,5 kg brokule
2 žlice jabučnog octa
2 žlice vinskog octa
1 žličica krupno mljevenog papra
1 dl kokošje juhe
3 žumanjka
10 dkg maslaca
1 svežnjič peršinovih grančica
sol











Priprema:

Podijeliti brokule na cvatove i kuhati 5 min u provreloj slanoj vodi, izvaditi i staviti u ledenu vodu. Zatim ocijediti.

Pristaviti pomješane obje vrste octa s paprom i kuhati na srednjoj temperaturi dok sasvim ne ispari.

Zaliti s juhom i kuhati 5 min. Žumanjke polako mješati na pari sa žlicom za snjeg i dodavati ocat. Kad se zgusne umješati maslac i još malo kuhati. Soliti po želji.

Time zaliti brokule.




Poslednja prepravka: sekula_au datum Sub Maj 07, 2005 4:41 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:29 pm    Naslov poruke: slovenska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

JASNINE STANGLE



Vrijeme pripreme: 50 min. Sastojci:
BISKVIT:
4 ZUTANJKA,
14 ZLICA SECERA,
1,1\2 SALICA MLIJEKA,
1,1\2 SALICA ULJA,
1,1\2 ZLICA KAKAOA,
1 IZRENDANA KORA LIMUNA,
14 ZLICA BRASNA,
1 PRASAK ZA PECIVO,
FIL:
4 BJELANJKA,
14 ZLICE SECERA,
4 JABUKE,
100 gr.ORAHA
GLAZURA:
4 ZLICE SECERA,
200 gr. COKOLADE




Priprema:

ZUTANJKE UMUTITI SA SECEROM, MLIJEKOM, ULJEM, KAKAOM, IZRENDANOM KOROM OD JEDNOG LIMUNA, BRASNOM I 1 PRASKOM ZA PECIVO.
OVA SMJESA SE NAPOLA PECE NA 180 STUPNJEVA A ONDA SE PRELIJE SA FILOM I DALJE PECE.

FILL:
BJELANJKE UMUTITI,DODATI SECER,IZRENDANE JABUKE I MLJEVENE ORAHE, I DALJE PECI DOK NE PORUMENI.

GLAZURA:
PROKUHAJU SE
VODA, SECER I COKOLADA I PRELIJE SE OHLADJENI KOLAC


Poslednja prepravka: sekula_au datum Sub Maj 07, 2005 4:41 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:30 pm    Naslov poruke: slovenska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Juha s lukom



Vrijeme pripreme: 80 min. Sastojci:
50 dkg luka
1 fracuski kruh
5 dkg maslaca
3 g brašna
20 dkg ementalera
1 l goveđe juhe
2 dl suhog bijelog vina
3 žlice vinjaka
malo naribanog muškatnog oraha
sol
papar u zrnu


Priprema:

Luk narezati na rezance. Pola maslaca zagrijati i pržiti luk da postane staklenast. Umješati brašno, sol, papar i muškatni orah. Malo propržiti i zaliti vinom i vinjakom. Miješati da malo ispari. Naliti juhu, poklopiti i kuhamo cca 45 min.

Kruh narezati na tanke ploščice i složiti na lim prekrit s aluminij folijom i ispeći u pečnici.
Ispečeni kruh namazati maslom i složiti u vatrostalnu posudu.

Ementaler krupno naribati i polovicu posipati po kruhu. Zaliti juhu s lukom.

Posipati preostali sir i peći cca 10 min u pečnici na 240 C da se sir otopi.


Poslednja prepravka: sekula_au datum Sub Maj 07, 2005 4:40 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:31 pm    Naslov poruke: slovenska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Kompot od suhih šljiva


Vrijeme pripreme: 60 min. Sastojci:
20 dkg suhih šljiva
8 dkg šećera
6 dl vode
korica limuna
cimet
klinčić

Priprema:

Operite šljive, i prelijte ih vodom. Ostavite ih neko vrijeme dok se ne napuhnu. Zatim ih stavite kuhati, zašećerite i dodajte cimet, klinčić i limunovu koricu. Kuhajte 20-ak minuta.


Poslednja prepravka: sekula_au datum Sub Maj 07, 2005 4:40 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:31 pm    Naslov poruke: slovenska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Krem juha od graška



Vrijeme pripreme: 30 min. Sastojci:
30 dkg očiščenog graška
4 mlada luka
2 dkg brašna
8 dl kokošje juhe
1 dl slatkog vrhnja
malo naribanog muškatnog oraha
4 žlice ulja
sol
bjeli papar

Priprema:

Zagrijati ulje i pržiti luk 3 min na niskoj temperaturi. Kad malo požuti, dodati grašak.
Grašak posipati s brašnom, miješati i zaliti s juhom.

Kad provri smanjiti temperaturu i kuhati cca 20 min na srednjoj temperaturi.

Ocijediti grašak i smiksati ga u kašu, juhu procjediti i dodati u kašu.

Posoliti, popapriti, dodati muškatni orah i umješati vrhnje


Poslednja prepravka: sekula_au datum Sub Maj 07, 2005 4:39 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:32 pm    Naslov poruke: slovenska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Kremšnite



Vrijeme pripreme: 45 min. Sastojci:
6 JAJA
20 DAG ŠEČERA
6 ŽLICA OŠTROG BRAŠNA
1 CIJELI GUSTIN
3 VALIIN ŠEČERA
2 LITRE MLIJEKA
5 DCL VODE
1 PAKET LISNATOG TIJESTA ILI GOTOVE KORE ZA KREMPITU



Priprema:

LISNATO TIJESTO RAZVALJAJTE I ISPECITE DVIJE KORE

STAVITE KUHATI MLIJEKO S VANILIJOM
ODVOJITE ŽUMANJKE OD BIJELJANJAKA
U MIXERU MIJEŠAJTE ŽUMANJKE SA ŠEČEROM DOK NE DOBIJE SVIJETLOŽUTU BOJU,POVREMENO DODAVAJTE GUSTIN,BRAŠNO I VODU,KADA STE DOBILI RIJETKU I IZMIJEŠANU SMIJESU LIJEVAJTE JE U VRUČE MLIJEKO I KUHAJTE DOK SE KREMA NE ZGUSNE I POČNE PUŠTATI MJEHURIČE,MAKNITE KREMU S ŠTEDNJAKA I IZMUTITE BJELJANJKE U ČVRST SNJEG I UMJEŠAJTE GA ODMAH U VRELU KREMU I TO SVE SKUPA LIJEVAJTE NA KORU LISNATOG TIJESTA,KADA SE KREMA NA KREMPITI OHLADI STAVITE GORNJU KORU

DOBAR TEK
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ledena kava II


Vrijeme pripreme: 15 min. Sastojci:
5 dl vode
5-6 žličica instant kave
1 dl mlijeka
2-3 velike žlice slatkog vrhnja
šećer po volji



Priprema:

Vodu, kavu, mlijeko, vrhnje i šećer dobro izmiješamo i nalijemo u šalice. Ukrasimo s tučenim slatkom vrhnjem i naribanom čokoladom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Namaz od tune



Vrijeme pripreme: 15 min. Sastojci:
20 dkg tune u maslinovom ulju 4-5 velikh žlica majoneze
topljeni sir


Priprema:

Sve stavite u multipraktik ili miksajte. Majoneze i sira dodajte po želji, ako je smjesa pregusta dodajte majonezu, a ako je prerijetka dodajte sir. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolana kokos gužvara



Vrijeme pripreme: 120 min. Sastojci:
Dizano tijesto:
1 kg brašna
5 dkg kvasca
10 dkg šećera
10 dkg margarina
5 žumanjaka
žličica soli
2,5 dl mlijeka
limunova korica
Biskvit:
6 jaja
20 dkg šećera
20 dkg brašna
prašak za pecivo
vanilin šećer
Nadjev:
1 kg kokos brašna
25 dkg maslaca
20 dkg šećera
4 žumanjka
9 bjelanjaka (5 ostalo od tijesta)



Priprema:

Za dizano tijesto:
U brašnu napraviti udubljenje u koje se izmrvi kvasac, dodati šećer i toplo mlijeko. Nakon 20 minuta dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto te ostaviti da se diže.

Ispeći biskvit i narezati ga na kocke 2 cm x 2 cm. Preliti preljevom koji se napravi od l zakuhanog mlijeka sa 3 žlice šećera, a u ohlađeno dodati ruma po ukusu i grožđica po želji.

Maslac izmiješati sa žumanjcima i dodati šećer, kokosovo brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka.

Dizano tijesto razvaljati na 1 cm debljine i na njega rasporediti kokosov nadjev, a na nadjev nakvašene biskvitne kocke. Zaviti u roladu i staviti u duguljasti kalup.

Ostaviti u kalupu da se diže oko 60 minuta, pa staviti peći na 160 C oko 90 minuta.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 4:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tjestenina s kozicama i gorgonzolom



Vrijeme pripreme: 45 min. Sastojci:
Makaroni
Gorgonzola
Kozice
Češnjak
Vrhnje
Maslinovo ulje




Priprema:

Na ulju prepržite češnjak dok ne požuti, Dodajte kozice, dinstajte 20-30 minuta, zatim dodajte gorgonzolu i vrhnje. Dinstajte.

Makarone skuhajte i dodajte. Dobro promiješajte.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> slovenska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon