www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Mali recepti iz "Zabavnika"
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista



Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006
Poruke: 33433
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 21, 2008 11:07 pm    Naslov poruke: Mali recepti iz "Zabavnika" Na vrh strane Na dno strane

Pohovan paradajz

Isecite paradajz na kolutove, posolite ih, pobiberite i pospite seckanim peršunom. Uvaljajte u brašno i ulupano jaje pa ispržite na vrelom ulju.

Čorba od kupusa

Iseckajte na kockice 50g dimljene slanine i glavicu crnog luka. Slaninu i luk propržite na dva kašite ulja i dok se to prži iseckajte pola glavice slatkog kupusa na rezance i pomešajte ga sa lukom i slaninom. Zatim nalijte toplom vodom. Kuvajte dok kupus ne omekša. Pre nego što završite dodajte kašiku vegete, dve kašike paradajz-pirea i malo peršuna.

Užička pljeskavica

Za jednu pljeskavicu potrebno vam je 100g mlevene junetine, 20g seckanog crnog luka, malo soli. Ovu mešavinu čvrsto rukama izmešajte, a zatim napravite pljeskavicu. Zelene paprike ispecite, pa kad se ohlade oljuštite ih, pospite sirćetom i sekanim belim lukom. Pljeskavicu stavite između dva reda paprika i tako toplo prelijte užičkim kajmakom.

Krem od čokolade (na francuski način)

100g čokolade istopite na tihoj vatri (mera za 6 osoba). U rastopljenu čokoladu umutite 3 žumanceta, a od belanceta ulupajte šne. Šne sipajte u čokoladu sa žumancima, lagano mutite i kad se masa zgusne stavite je u frižider da se ohladi. Možete preliti i šlagom ili ukrasiti nekim voćem.

[iz "Politikinog zabavnika" #1177/1974]

Čorba od mladih kromporića
Stavite u dubok lonac (1,5 do 2 litra) dve velike kašike ulja, 2 šangarepe i 1 paškanat isečene na kockice i glavicu sitno iseckanog crnog luka. Sve to pržite dok luk ne požuti.
Pri kraju prženja dodajte pola kašike brašna, pa i to propržite dok brašno ne požuti (varjačom mešajte sve vreme), a zatim sipajte u lonac litar vode. Kad voda proključa ubacite pola velike šolje mladih oljuštenih krompirića.
Kad su krompirići kuvani, sipajte u čorbu jedno celo umućeno jaje i kašiku kajmaka. Na kraju dodajte sitno iseckan peršun i celer.

Kako se priprema jagnjeći but
Meso dobro operite, posolite tako da so bude utrljana u meso.
U veću šerpu stavite dve šoljice ulja, pa kad ulje bude vruće ubacite but i propržite malo sa obe strane. Kad meso porumeni uspite šoljicu vode i poklopite. Vodu dolivajte stalno tako da bude isti nivo. Kad meso toliko omekša da viljuškom može lako da se probode, onda je pečeno.

[iz "Politikinog zabavnika" #1272/1976]



_________________

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı
 
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista



Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006
Poruke: 33433
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 21, 2008 6:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bigoš je poljsko jelo po poreklu, a po rasprostranjenosti – poslastica svih gurmana… Za bigoš ne postoji recept, ali zato još od XVIII veka postoji striktno pravilo po kojem se on ne jede: pošto je lonac na stolu, vade se komadi mesa viljuškom i stavljaju na komadić hleba. Pazite, viljuška se drži u desnoj, a hleb u levoj ruci. Zalogaj se ne stavlja u usta sve dok hleb ne upije sok od mesa. Po starinskom bontonu za bigoš svi jedu iz lonca. Naravno, danas obavezno stavite tanjire na sto!
U nekim krajevima bigoš se priprema sa svežim kupusom, u drugim sa kiselim. Može se koristiti svinjetina, ali i živinsko meso, govedina ili – divljač. U Šljonsku (Šleziji) u bigoš stavljaju i komade slatkog od krušaka ili jabuka.

Za bigoš sa svežim kupusom i svinjetinom potrebno je:
- 150 grama suve dimljene slanine,
- 500g svinjetine od buta,
- 3 velike glavice luka,
- par kobasica,
- 750g svežeg kupusa,
- 150g pečuraka,
- 2 kisele jabuke,
- 3 krompira,
- 2 češnja belog luka,
- kašičica kima,
- mala tuba pirea od paradajza,
- 2 kašičice slatke aleve paprike,
- mažuran (majoran?),
- so,
- biber,
- listić lorbera i
- pola litra belog vina.

Slaninu i svinjetinu narežemo na kockice i propržimo zajedno sa krupno isečenim lukom. Dodamo kobasice isečene na veće komade i kriške kupusa, jabuke, krompira, gljive, pire od paradajza, stavimo začine i sitno iseckani beli luk. Sve to prelijemo belim vinom i dodamo toliko vode da za jedan prst pokrije dobro izmešani sadržaj lonca. Tako pripremljeno jelo stavimo u rernu i krčkamo na tihoj vatri nekoliko sati bez mešanja. Bigoš se jede topao ili mlak – nikako hladan! Ali, obavezno sa crnim hlebom.

[iz "Politikinog zabavnika" #]

_________________

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı
 
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista



Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006
Poruke: 33433
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 11, 2008 11:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Palačinke

Potrebno:
- 4 cela jajeta
- 4 supene kašike mekog brašna
- 3/8 litra mleka
- malo soli

Sve to umutite u dubljem loncu.
U tiganj sipajte pola kašičice ulja i kad ono počne da se puši, sipajte kašiku testa i tako za svaku palačinku. Pazite, palačinke treba da budu tanke da bi se lakše savijale.
Palačinke namažite pekmezom ili eurokremom i pospite plazmom ili mlevenim orasima i šećerom, a ako volite slane, premažite ih sirom ili kajmakom.

Važno: Palačinke se jedu dok su vruće.

[iz "Politikinog zabavnika" #1221/1975]

Kesten pire sa šlagom

- 500 grama oljuštenih kestena
- ¼ litre mleka
- 160 grama šećera
- 50 grama čokolade u prahu
- 400 grama šlaga
- malo vanile

Kuvajte kestenje sa mlekom, 80g šećera i vanilom. Skuvano kestenje propasirajte, zatim polako izmešajte s ostatkom šećera i 25g čokolade.
Sve to naspite u činijice ili čaše i prelijte šlagom i ostatkom čokolade. Kao ukras možete staviti trešnju iz slatkog.

[iz "Politikinog zabavnika" #]

Korpice sa višnjama

Rastopite na šporetu ¼ kg putera, 200g čokolade i u to dodajte kesicu (ili šipku) vanile. skinite sa šporeta i mešajte dok se masa ne ohladi. Zatim njom napunite do polovine korpice od papira i u svaku korpicu stavite po jednu višnju koja je prethodno malo odstojala u zašećerenom rumu.

Sladoled od bresaka

Potrebno:
- 4 velike breskve
- velika šolja šećera
- 2 čaše milerama
- malo limuna

Oljuštene breskve isecite na kockice, rasporedite ih u dve velike šolje, pošećerite i stavite da odstoje. Kad se šećer upije, breskve propasirajte, nacedite malo limuna i sve to umutite s mileramom.
Smesu stavite u friz i ostavite je da stoji 1 sat. Zatim je izvadite, dobro promešajte i vratite u friz. Tako 2-3 puta.
Na isti način možete napraviti sladoled od malina ili jagoda.

Kompot

Voda se zasladi po ukusu i tek kad provri spusti se iseckano voće i kuva u dobro poklopljenom sudu 4-5 minuta (ako ne poklopite – pobegoše vam vitamini).

Suve trešnje

Poparite vrelom vodom trešnje sa peteljkama. Zatim ih stavite na dasku i ostavite da se suše na suncu 7-10 dana. Kad postanu polusuve, otkinite im peteljke. To isto možete uraditi i sa višnjama.

Slatki sir od krušaka

Oljuštite kilogram i po sočnih krušaka i ½kg nakiselih jabuka, isecite na kockice i kuvajte u malo vode sve dok ne postanu sasvim meke. Propasirajte ih, nacedite malo limuna, zatim smesu kuvajte i neprekidno mešajte dok se ne zgusne. Činije za kompot isplahnite hladnom vodom i u njih sipajte smesu. Kad se ohladi stavite ćase u mlaku rernu da se smesa osuši. Osušenu smesu izvadite iz ćasa i uvijte u staniol tako da slatki "sir" može dugo da stoji.

ćasa = plitka činijica

[iz "Politikinog zabavnika" #]

Supica od griza

Tri velike kašike ulja i tri velike kašike griza sipaju se u lonac i stave na vatru dok griz ne požuti. Zatim se u lonac sipa 1 litar vode, a kad voda proključa, ubaci se kockica kokošje supe i malo soli.

Rolat od mesa

300g mlevene junetine pomeša se sa jednim celim živim jajetom, kriškom pokvašenog hleba i pola male kašike soli. To se dobro izmesi... Obare se tvrdo tri jajeta pa se zaviju u izmešano meso tako da dobijete oblik rolne, tj. rolata. Rolat uvijte u prezle, stavite u pleh namazan zejtinom i pecite. Secite ga kad se malo ohladi.

Voćna salata

Iseckajte voće (banane, jabuke, kruške, pomorandže, ananas ili suvo grožđe) na sitne parčiće. Voće poređajte u činiju i svaki sloj pošećerite. Na kraju salatu zalijte sirupom od maline ili pomorandže, dodajte nekoliko kapi ruma i prelijte šlagom.

[iz "Politikinog zabavnika" #1031/1971]

_________________

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı
 
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista



Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006
Poruke: 33433
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 02, 2008 1:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle sa pečurkama u ekspres-loncu

Pola kilograma junećih šnicli izlupajte tučkom dok ne omekšaju, posolite ih i pobiberite.
Isecite ¼kg svežih šampinjona i to svaku na četiri dela. Ako su pečurke krupne odbacite peteljke, a ako su sitne ostavite ih.
125g slanine isecite na tanke parčiće.
Zatim u ekspres-lonac stavite toliko ulja da pokrije dno, pa ređajte red pečurki, red slanine, red mesa, pa opet red pečurki itd. Poslednji red treba da bude meso. Lonac poklopite i stavite na štednjak. Kad lonac zapišti ostavite ga na vatri još 20 minuta.
U dosta slane vode obarite pola velike šolje pirinča pa kad šnicle budu gotove prelijte pirinčom i tako služite.

Torta koja se ne peče

Umutite 250g malsaca, 250g šećera u prahu, 8 žumanaca i 200g rastopljene čokolade (rastopite je na mlakoj plotni na foliji). Odvojeno ulupajte 8 belanaca pa ih sipajte u masu koju ste prethodno umutili i mutite još malo sve zajedno. Skuvajte 5 šoljica crne kafe i u nju potapajte 250g keksa "pti ber" ("Petit beure"). Na dno dugačkog poslužavnika za torte stavite masan papir pa ređajte keks potopljen u kafu i premažite ga filom. Zatim ređajte drugi red keksa pa fil. Tortu stavite u frižider, a kad se masa stvrdne prelijte šlagom i opet ostavite u frižider do služenja.

[PZ #1360/1978]

Čorba od boranije

Očistite jednu šangarepu i ozrendajte je. Očistite glavicu crnog luka i sitno ga iseckajte pa šangarepu i luk propržite na dve supene kašike ulja.
Očistite ½kg boranije, pa boraniju isecite na parčiće dužine 3cm i ubacite u sud u kome ste propržili luk i šangarepu. Promešajte to dobro i dodajte litar i po vode i ostavite da se kuva oko sat i po.
Kad boranije psotane mekana (treba da ispari oko pola litre vode) dodajte kašičicu vegete i malo soli. Zaitm u šolji razbijte celo jaje i dodajte supenu kašiku milerama (ili kajmaka), to umutite i dodajte čorbi. Pošto je vrila nekoliko minuta skinite je sa vatre. Količina je za 4 osobe.

Knedle od šljiva

Oljuštite 1kg krompira, kuvajte ga dok ne omekša, propasirajte ga, stavite u posudu, a zatim dodajte dva cela jajeta, 100g margarina, jednu kašičicu praška za pecivo i ½kg brašna. Testo dobro umesite.
Očistite od koštica oko 30-35 šljiva.
Zatim od testa napravite kuglice, spljeskajte ih u pogačice i stavite na sredinu šljivu, a onda opet napravite kuglicu. U dublju posudu stavite vodu i malo soli, pa kad voda proključa ubacite loptice od testa i kuvajte ih oko 15 minuta.
Testo ocedite i prelijte hladnom vodom, a zatim odmah svaku knedlu uvaljajte u prezle koje ste prethodno propržili na ulju. Na kraju pošećerite po volji.

[PZ #1349/1977]

Šnicla na sprat

Izlupanu svinjsku šniclu posolite i pobiberite po ukusu. Bacite je na vreo buter samo toliko da odozgo porumeni. Zatim stavite šniclu na veće parče aluminijumske folije, pokrijte je parčetom šunke, a na šunku stavite komad kačkavalja, pa sve to prelijte sa dve kašičice belog vina.
Sad celu šniclu zalijte u foliju i stavite u pećnicu da se peče pola sata na jakoj vatri. Kad je gotova, pospite je alevom paprikom i iseckanim peršunom.

Tara-tor

Oljuštite sveže krastavce i iseckajte na tanje kolutove. U činiju uspite 2-3 čaše kiselog mleka (kravljeg ili ovčijeg), onda posolite, a onda dodajte krastavce koje ste već iseckali. Ako volite, možete i da stavite malo belog iseckanog luka.
Pre nego što ga iznesete na sto, dobro ga ohladite u frižideru.

Koh od griza

Penasto umutite 4 cela jajeta i 4 velike kašike šećera. Zatim u tu masu dodajte 6 kašika griza. Šerpu od 2 litra namažite uljem, pospite brašnom samo toliko da se uhvati za ulje, pa u nju sipajte umućenu masu.
Pecite je u pećnici pola sata na srednjoj vatri.
Ukuvajte litar mleka i 6 kašika šećera i 1 vanilin prašak. Kad je koh pečen, prelijte ga skuvanim mlekom i kad se ohladi, stavite ga u frižider.

[PZ #]

Krem-čorba od krompira i praziluka

Za 6 osoba uzme se: 4 veća krompira oljuštena i isečena na kockice, dva praziluka (od njih se seče samo beli deo) i kašičica soli pa se sve to kuva u dva litra vode.
Zatim se krompir i luk propasiraju, vrate u vodu, doda se velika kašika maslaca i dva žumanceta umućena s pola čaše milerama. Nekoliko kriški hleba treba iseći na kockice pa ih propržiti na maslacu, staviti u tanjir i preliti čorbom. (recept Slavice Gajić, Obrenovac)

Mladi krompirići

Mlade krompiriće lako ćete oljuštiti ako postupite na sledeći način. Prvo ih operite, dobro posolite i pustite da odstoje pola časa. Zatim ih stavite u čistu krpu, dobro istrljajte da se skine ljuska, zatim ponovo operite. Prže se na dobro zagrejanom ulju.

Punjen paradajz

Uzmite nekoliko čvrstih paradajza, presecite ih na pola, izvadite kašikom srce i semenke i stavite na papirnu salvetu da se ocede. Nadev napravite od kutije tunjevine, fileta od slanih sardela, tube majoneza i peršuna. Sve to izgnječite i punite paradajze. (recept Tatjane Rihted; Subotica)

Voćni sok

Uzmite ½kg sezonskog voća (maline, jagode, trešnje). ubacite u mikser dva jajeta, pa kad se masa izjednači ubacite voće, ¾ kašike suvog grožđa, sok od limuna i šećera po ukusu i sve ponovo izmešajte. (recept Aleksandre Popit, Novi Beograd)

Dva džema za početnike

Džem od zovinih bobica pravi se tako što se uzme 1kg zovinih bobica, 700g šećera i čaša vode, zatim se stavi na šporet i kuva oko 1 sat i 30 minuta. Dok se kuva, s vremena na vreme ga promešajte. "Vatra" ne sme biti prejaka da ne zagori. Kada se po vrhu šerpe (pekmezi se uvek kuvaju u šerpi) pojavi pena, pokupite je kašikom.

Mešan džem se pravi od 300g očišćenih krušaka, 400g šljiva i 300g smokava. Stavi se 500-600g šećera (ako je voće slatko, manje). Iseckano voće se pospe šećerom i ostavi da stoji bar dva sata. Posle se kuva i skida pena kao gore.

Jako je važno da se vruć pekmez stavi u vruće tegle, zato ih prvo zagrejte.
Na punu teglu stavite dva celofana koja ste prethodno namazali rakijom ili alkoholom, pa preko stavite parče platna i gumicu.

[PZ #]

Čorbica od mlevenog mesa

Iseckati jednu glavicu crnog luka, jednu šangarepu i jedan celer na sitne kockice. U lonac staviti dve velike kašike ulja, ubaciti i iseckano povrće i 150g mlevene junetine. Kad se to proprži, doda se malo vode i 15 zrna bibera pa se sve dinsta oko jedan čas (stalno se dodaje po malo vode). Zatim se sve to nalije sa litar vode i kuva oko pola sata. Na kraju se u šolji umuti kašika brašna i jedno celo jaje, pa se to sipa u čorbu. Doda se još pola kašike vegete i dosoli po ukusu.

Krompir s lukom

Za četiri osobe uzme se kilogram krompira pa se obari (krompir je gotov kad viljuška lako ulazi u njega). Skuvani krompir se oljušti i iseče na kolutove. Dve glavice luka iseckaju se sitno pa se bace na vrelo ulje. Zatim se doda i kormpir da bi uhvatio koricu.

Teleća ili juneća džigerica

Džigerica se najbolje sprema na taj način što se iseče na tanke režnjeve (oko pola santimetra), pa se uveče ti režnjevi slože u ćasu i preliju mlekom da ogreznu.
Sutradan se svako parče uvalja u brašno i prži na vrelom ulju. Za vreme prženja tiganj treba obavezno da bude poklopljen. Kad je džigerica pečena, posolite je i stavite u vatrostalni sud.
Važno: Džigericu ne solite pre nego što se ispeče. (džigericu možete staviti u mleko i ujutru, ako je pečete u podne, ali je bolje ako u mleku stoji duže).

[PZ #1414/1979]

Mešani pekmez

Uzme se po kilogram očišćenog voća, i to: šljiva, vinogradskih bresaka, smokava, krušaka i dva kilograma šećera. Iz šljiva i bresaka izvade se koštice, pa se onda oljušte. Oljušte se i kruške i očiste se od semena. Voće se izmelje na mašini za meso, pa se izmleveno stavi u šerpu od 8-10 litara, zajedno sa šećerom. Pekmez se kuva na srednjoj vatri i češće se promeša čistom varjačom. Pekmez je gotov kada se dno šerpe, ako se po njemu zagrebe varjačom, vidi za trenutak.

Svaka tegla se dobro opere i osuši (mora da bude sasvim suva). Vruć pekmez se sipa u tegle. Zatim se tegle stave u toplu, ali ne i vrelu pećnicu. Pećnica se zatvori i isključi, a tegle ostaju u njoj dok se ne ohlade da bi se pekmez zapekao po površini. Na kraju se tegle zatvore celofanom.

Sok od drenjina

Uzmite pet kilograma drenjina od kojih bar polovina treba da bude prezrela. Stavite ih u lonac od 10 kg i prelijte vodom tako da voda bude 10cm iznad drenjina. Staviti na štednjak i kad masa proključa, smanjiti temperaturu tako da se ključanje održava, ali da se sok ne preliva iz lonca. Tako treba da ključa pola sata.
Zatim se sok procedi i na jedan litar soka stavi se 700g šećera. Proceđen sok sa šećerom ponovo se stavi na vatru samo da proključa, pa se vruć sipa u tople boce (prethodno se zagreju u pećnici). Boce se zatvore celofanom, uviju u ćebad i jastuke i ostave tako oko 10-12 časova.

[PZ #1440/1979]

Napitak od jabuka i limuna

Pola kilograma jabuka iseći (svaku jabuku na osam delova). Složiti jabuke u sud, preliti sa oko litar ključale vode. Posle jednog časa vodu ocediti, dodati joj sok od tri velika limuna i oko 100g meda.

Salama kolači

Dve šolje mlevenih oraha, jednu šolju šećera u prahu zamesiti sa jednim celim jajetom. U smesu kanuti malo soka od limuna da bi se bolje zamesila. Zatim se od smese napravi "salama", seče na komadiće i od njih se prave figurice ili loptice. Ove figurice se preliju istopljenom čokoladom u koju je stavljeno malo butera i malo mleka da čokolada ne popuca.

Goveđa supa

Za četiri osobe uzmite ½kg goveđeg mesa za supu (od plećke, repa i sl.), vezu zeleni, jednu neoljuštenu glavicu crnog luka i malo bibera u zrnu. Sve to stavite u lonac sa hladnom vodom i kuvajte. U ekspres-loncu supa će biti gotova za pola sata, a u običnom potrebno je najmanje tri sata.
Kada meso omekša, supu procedite i stavite da proključa. Zatim ubacite gotove rezance i
iseckan peršun i kuvajte još pet minuta u običnom loncu. Meso i zelen iz supe služite odvojeno.

Pohovani jezik

Uzmite jedan juneći jezik i dobro ga operite u nekoliko voda. Zatim ga stavite u posoljenu vodu u koju ste prethodno stavili šangarepu, paškanat, malo bibera, 1-2 lorberova lista, glavicu oljuštenog crnog luka i malo vinskog sirćeta (1-2 supene kašike). Kada jezik omekša tako da viljuška lako prolazi kroz njega, oljuštite ga i isecite na kolutove. Svaki kolut uvaljajte u brašno, umočite u razmućeno jaje i pržite na vrelom ulju. Za jedan jezik potrebna su vam dva jajeta.

Krompir salata

Uz pohovani jezik lepo ide krompir salata koju ćete napraviti ovako: obarite kilogram krompira u ljusci (pre kuvanja krompir dobro operite). Krompir je gotov kada kroz njega lako prolazi viljuška. Zatim ga oljuštite i isecite na kolutove, stavite u činiju i dodajte dve glavice crnog luka, sitno iseckanog peršuna, soli, mlevenog bibera, ulja i sirćeta. Salata se jede hladna.

[PZ #1450/1979]

_________________

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> Mali recepti iz "Zabavnika" Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon