www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

sitni kolaci
Strana 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Korpice sa jagodama
Umesi 4 dkg oljustena samlevena badema, 10 dkg sitna secera, 14 dkg masla, sa 1 jajetom, 17 dkg finoga brasna i malo natucanog cimeta, sa nesto vec prema ukusu, karanfilica, u testo, te ga razvi i sa maslom namazanom formom (u obliku korpe) u korpinim oblicima umnozavaj, redjaj u tepsiju, te kako dobije zlatno zutu boju skidaj sa vatre, jer su dovoljno pecene. Ohladjene korpice puni sa zgnjecenim jagodama do polovine. Na ovo daj svezu istucanu i osladjenu penu (slag obers), te ako hoces pospi jos ovo sa sitnim jagodama


 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Udovicini poljupci
Mesaj na pari 4 belanceta sa 15 dkg secera dok se smesa ne zapeni. Dodaj zatim ovome 10 dkg krupno iseckanih oraha i nekoliko sitno isecenih smokava. Dobro sve izmesaj, od mase pravi male kiflice, redjaj ih u tepsiju, pa peci lagano na tihoj vatri.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Domino - kamencici
6 dkg masti dobro izmesaj sa 15 dkg secera, 2 zumanceta, 1/4 l mleka sve dok se smesa ne zapeni. Zatim dodavsi ovome jos 20 dkg brasna, 2 dkg kakao i penu od 2 belanceta zgotovljenu, dobro sve izmesaj, pa na ovaj nacin dobivenu masu peci u tepsiji prethodno omascenoj, a da ti ne bude vise od jednog prsta. Premazi masu posto se ohladila sa pekmezom; na ovo prevuci belu glazuru, seci cetvorokute, u velicini domina za igranje, sa cokolad glazurom skaliraj pojedine domine, sa koliko vec hoces jedinica.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Komadici sa Bleda
Umesi od 14 dkg secera, 26 dkg brasna, 11 dkg masla, 6 zumanca na dasci za mesenje testo. Raziv ga, polozi u tepsiju, pa na ovo dodaj sledeci fil: Na od 6 belanaca penu zgotovljenu dodaj 36 dkg secera, 21 dkg samlevenih badema, 7 dkg sa limunovim sokom natopljenih prezli, nesto cimeta, kore od limuna, 2 tablice samlevene cokolade, pa posto si sve dobro izmesala, premazi sa ovim filom testo. Poredjaj na ovo naposletku oljustene i uzduz iseckane bademe, peci lagano na tihoj vatri, jos dok je toplo seci u komadice.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Stanglice sa Bleda
Umesi na dasci za mesenje od 1/4 kg secera, 1/4 kg brasna, 1/4 kg oljustenih celih badema, 2 cela jajeta, nesto malo cimeta i vrlo sitno isecen orancini te na vrh noza sode-bikarbone, meko testo. Razvi ga u tepsiju sa mascu dobro namazanoj, ostavi da se upola pece. Medjuvrmeeno pusti da se 10 kocki secera, u nesto malo vode spinuje, premazi sa ovom pola ispeceno testo, ostavi ga zatim da se na tihoj vatri potpuno ispece i jos toplo seci na poznate komadice (stangle).
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pariske stanglice
14 dkg sitno samlevenih badema, 14 dkg secera, 1 belance, nesto cimeta, orancini, fino iseckanog citronata, sve ovo na dasci za mesenje u meko testo zamesi. Razvi ga tanko, seci poduzne stanglice, prevuci ih sa glazurom od 7 dkg secera, 1 belanceta i nesto soka od limuna zgotovljenom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lincer tortice
Nacini testo od 7 dkg masla, 11 dkg brasna, 4 dkg oraha i 6 dkg secera, 1/2 tablice samlevene cokolade, 1/2 zumanceta. Pravi zatim od iste mase pogacice, redjaj ih u ne namazanu tepsiju, pa ostavi da se na tihoj vatri lagano peku. Posto su se ohladile oblozi ih sa pekmezom, zamoci u cokoladu.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Saherovi komadici
16 dkg samlevene cokolade, 16 dkg masla i 16 dkg secera dobro izmesaj. Zaitm umuti ovom sve jedno po jedno 6 zumanaca. Dodaj naposletku smesi od 6 belancaa pripremljenu penu i 10 dkg skrobnog brasna, te sve ovo lagano mesaj. Model koga ces za ovo upotrebiti dobor namazi, pa sa brasnom pospi, te onda sa masom napuni. Peci na tihoj i laganoj vatri 1 sat dugo.

Punjene vafle
Iskuvaj 12 dkg meda, 1/4 kg fina secera, 2 pune kasike kafe. Posto se ovo ohladilo, dodaj od 4 belanceta pripremljenu penu i 1/2 kg oraha. Sa ovim kremom puni vafle.

Drugi nacin

Kuvaj sa 2 kasike vode 20 dkg secera, 2 kasike meda, dodaj ovome zatim 1/4 kg oljustenih badema. Posto se ovo ohladilo umuti 7 zumancaa i penu od 7 belanca zgotovljenu, pa promesavsi jos jednom sve dobro, puni sa njime vafle.

Punc komadici
Od 4 belanceta pripremi cvrstu penu, dodaj ovome 4 zumanceta, 14 dkg secera, sve dobor izmesaj, dodaj naposletku 10 dkg brasna, te peci ovo na tihoj vatri. Posto se ispeko raseci na 2 dela, te puni sa sledecim filom: 5 dkg secera, 1 belance i 1 kasika pekmeza dobor izmesaj, dok se masa ne zgusne. Zatim pripremi sato 4 zumanca i 1 kasiku secera dobro mesaj, preli ovo sa 1/2 l vrelog mleka, te pusti da se ovo sve skuva. Preli naposletu sa ovim sato-om na gornji nacin pripremljeno testo pa nosi na sto.

Komadici sa pomorandzom
Umuti 25 dkg secera sa 1 celim jajetom i 3 zumanca, te mesaj ovu smesu dobrih 1/2 sata. Dodaj zatim 5 dkg citronata na trenici natrvene kore od 1/2 limuna i naposletku 25 dkg brasna. Ovu smesu dobro izmesaj, te je saspi u tepsiju, prethodno sa maslom namazanu, da ti masa ne bude visa od prsta, te je ostavi da se pece. Cim pozuti skini sa vatre, te posto se testo ohladilo namazi ga sa prelivom od pomorandze. Posto se sasusi, seci ga na komadice koji su 5 cm siroki i 8 cm dugi.

Desert Parisien (Pariski desert)
25 dkg samlevene cokolade, 12 dkg oljustenih i sitno samlevenih badema, 9 dkg sitno iseckanog citrnoata, 25 dkg secera sa 5 kaisika vrele vode dobro izmesaj. Zaitm namazi ovu smesu na kakvu ravnu i glatku porculansku plocu. Pusti da se jos vrela masa ohladi. Iseci je zatim na pravilne kvadrate, koje prevuci sa belom secernom glazurom, koju si pripremila od 10 dkg secera i 2 kasike tople vode, sa nesto malo vanile.

Polumeseci od cokolade
Preradi na dasci za mesenje 14 dkg brasna, 14 dkg masla, 14 dkg secera, 2 tvrda zumanceta i 7 dkg omeksale cokolade u testo. Ostavi ga ovako da stoji 1 sat. Razvi ga zatim tanko, te otiskuj polumesece (pomocu narocite modle) i peci ih ne bas u jako toploj rernu. Nacini medjuvremeno glazuru: Pusti da se sa malo vode sa 10 dkg secera spinuje. Dodaj ovome kasnije 20 dkg omeksale cokolade sa 10 dkg sitna secera, te stalno mesajuci ostavi jos neko vreme na vatri. Prevuci sa ovm glazurom dobivene polumesece
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:16 pm    Naslov poruke: Dezerti Na vrh strane Na dno strane

Hrskave perece
Potrebno je:
- 250 g brasna, 150 g maslaca
- 70 g secera, kesica vanilin secera, jaje
- zumance, kasika mleka, kristal secer za posipanje

Od brasna maslaca, secera, vanilin secera i jajeta umutiti glatko testo, zaviti ga u aluminijumsku foliju i ostaviti 30 minuta u frizideru. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Testo rastanjiti oklagijom na debljinu oko pola santimetra. Modlicom vaditi perece, premazati umucenim zumancetom. Gotove perece stavljati u pleh i peci oko 12 minuta sve dok ne dobiju svetlozutu boju. Dok su jos tople, perece posuti kristal secerom, pa ih ostaviti da se hlade. Do sluzenja ostaviti ih u metalnoj kutiji koja je dobro zatvorena
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cokoladne bombice
Potrebno je:
- 4 jaja, 250 g secera, 250 g rendane crne cokolade
- prstohvat soli, 1/2 kasicice cimeta, kesica instant glazure od cokolade (100 g), 125 g secera u prahu
- 4 kasike ceckanih badema

Odvojiti zumanca od belenaca. Zumanca kremasto umutiti sa polovinom secera, pa dodati rendanu cokoladu, onu za kuvanje, preostali secer, malo soli i cimet. Belanca umutiti u cvrst sneg, pa ga spojiti sa kremom od zumanaca. Rernu zagrejati na 160 stepeni C. Pleh sa udubljenjem, dobro podmazati svaku, staviti korpice od papira. Masu vaditi kasikom i njome puniti udubljenja u kome su korpice. Bombice peci oko pola sata, izvaditi ih i ostaviti da se potpuno ohlade. Na pari rastopiti glazuru od cokolade, zatim dodati secer u prahu i kasiku vode i kuvati dok se masa ne zgusne. Njome u debelom sloju prelivati bombice. Polovinu bombica dodatno ukrasiti rastopljenom glazurom od bele cokolade, a drugu polovinu sitno seckanim oljustenim bademom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nugat kolutici
Potrebno je:
- 100 g brasna, 45 g secera u prahu, 1 vanilin secer
- jedna kasicica strugane korice od pomorandze
- na vrh noza soli, 1 zumance, 60 g hladnog maslaca
Za fil i ukrasavanje: 120 g lesnika, 150 g maslaca
- 350 g cvrste nugat kreme, 2 kasicice strugane kore od pomorandze
- 300 g mlecne cokolade za glazuru

Od brasna secera u prahu, vanilin secera, strugane kore od pomorandze, soli, zumanceta i masnoce umesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na hladnom mestu. Testo razvuci na dasci debljine 2 mm. Kalupom iseci 40 krugova precnika 5 cm. Iz srednine manjim kalupom iseci 40 krugova precnika 2,5 cm. Kolutove poslagati u pleh oblozen masnim papirom. Ostatak testa premesiti i ponovo iskrojiti kolutove. Peci na 220 stepeni 10 minuta. Ostaviti da se ohlade. Lesnike ispeci i ocistiti ljusku pa iseci na grubo. Od mekse masnoce, nugata i korice pomorandze umutiti penesti krem. Sipati u spric i istisnuti na kolutove, odozgo posuti seckanim lesnikom i malo utisnuti. Staviti u zamrzivac i ostaviti oko 15 minuta. U medjuvremenu istopiti cokoladu za glazuru i u nju umakati kolutice, ocediti i ostaviti da se stegnu.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vanilice na cvetice
Potrebno je:
- 420 g mekog brasna, 280 g maslaca
- 140 g prah secera, 2 kuvana zumanca, 2 sveza zumanca

Od brasna, secera i maslaca, svezim zumancima, fino nastruganih zumanaca izraditi testo i ostaviti do sutradan u frizideru. Zatim na pobrasnjenoj povrsini razviti testo i modlom vaditi vanilice i slagati u pleh. Peci u vreloj rerni. Kada se ohlade spajati ih pikantnim dzemom, a odozgo preliti glazurom od cokolade ili belanca. Ukrasiti cveticima od secera, kandiranim vocem i sl.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> sitni kolaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  sledeća
Strana 1 od 15

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon