www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Upoznavanje preko ekrana
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
Nesho79
Zaljubljeni
<b>Zaljubljeni</b>

Godine: 45

Datum registracije: 23 Dec 2007
Mesto: U njenom srcu//Cacak-KM

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 03, 2008 1:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mojih recimo 70% veza su bile preko ekrana,dal mobilnog telefona ili kompa nebitno,ali mislim da i ljubav i prijateljstvo je moguce preko ekrana i da cak u 90% situacija se zavrsi dobrim stvarima.

ja volim da se upoznajem preko bilo koje vrste ekrana

sve zavisi ko je i kakvo iskustvo imao.

ja sam imao i dobro i lose iskustvo,ali se ne plasim i idem dalje i dalje se tako upoznajem.

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 03, 2008 9:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

"Ljubav preko žice" za 21. vek

World Wide Web

Prema istraživanjima, u svetu je početkom 2007. godine bilo preko milijardu Internet korisnika. Iako se svakim danom na Internetu može saznati mnogo i pronaći veliki broj multimedijalnih sadržaja za ljude svih afiniteta, jedna od njegovih najvećih prednosti je i mogućnost komunikacije sa korisnicima širom sveta.

Putevi za to su raznorazni: e-mailovi, različite vrste web zajednica, foruma, chat soba, messenger programa, blogova... Čak i najpopularnije on-line igrice poput WOW ili "Second Life" – obavezno uključuju i komunikaciju sa drugim igračima.

Na taj način se svakodnevno susreću milioni ljudi sličnih interesovanja, sa namerom da pronađu srodnu dušu, dospeju na sledeći nivo omiljene igrice ili prosto razbiju poslovnu dosadu...

Novi jezik za novu priču...

Psiholozi, komunikolozi i stručnjaci sličnih profila, od skora počinju da izučavaju ovaj fenomen, te se u tom smislu javljaju i novi stručni termini:

* CMC (Computer Mediated Communication) – Skraćenica za kompjuterski posredovanu komunikaciju, razmenu podataka između dva ili više računara u mreži. U užem smislu, ovaj pojam podrazumeva samo onu komunikaciju koja se ostvaruje preko kompjuterskih izvora ili programa. (Benbunan-Fitch & Hiltz 1999.)
* CMR (Computer Mediated Relationships) - Ovaj termin se javlja 2000. godine i predlaže ga Cooper. Njime se označava ljubavna veza posredovana računarom.

Ova komunikacija rapidno napreduje i dobija potpuno specifičan jezik, pun skraćenica, akronima i sličica kojima se mogu izraziti različita osećanja. Na taj način računarska komunikacija dobija i svoje emocije - preskačući još jednu prepreku i postajući bogatija i bliža offline odnosima između ljudi.

Ovim putem mnogi korisnici interneta počinju da traže i ljubavne partnere. Potraga može biti raznovrsna - od običnog pretraživanja chat-ova i servisa za poruke, pa sve do specijalizovanih sajtova koji sužavaju izbor na osnovu određenih zahteva onoga koji pretražuje.

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 03, 2008 9:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neke istraživanjima utvrđene činjenice o online ljubavima

* U online komunikaciji ljudi „bolje slušaju“, ne daju prioritet sebi, manje se orijentišu na izgled, a više na duh i intelekt onoga sa druge strane ekrana, traži se osoba koja im odgovara pre svega u razmišljanjima,
* Ovaj vid uspostavljanja kontakta, smatraju naučnici, lakši je stidljivijim ljudima i onima koji se teže snalaze u situacijama u kojima sa partnerom treba otvoreno razgovarati uživo.
* Osobe koje stupe u on-line vezu doživljavaju je isto tako stvarnom kao i „običnu“ tj. kompjuterom neposredovanu vezu. Veliki broj ljudi u ovakvim vezama izveštava o neverovatnoj, skoro mističnoj sličnosti i „poklapanju misli“
* Veliki broj veza koje započnu na Internetu ne ostaju na tome, nakon nekog vremena razmene se mailovi, pa adrese, pa krenu i telefonski razgovori. Često veza „napreduje“ dalje i pretvara se u susrete u stvarnom, offline svetu;
* Neki istraživači ističu kao bitnu i slobodu koju daje komunikacija preko tastature i ekrana. Pre svega je tu bitna anonimnost i mogućnost da se anoniman i ostane, što dovodi do veće spremnosti na otvaranje i poveravanje drugoj osobi.
* On line komunikacija je takođe lakša, kako neki od ispitanih izjavljuju, jer nemate osećaj da bilo šta što kažete ima neku težinu i značenje u stvarnom svetu... Da - „offline teške reči“ zaista su daleko od toga.

5 prednosti web-ljubavnih sastanaka

1. Veći izbor potencijalnih partnera.
2. Više vremena za odluku sa kojom i kakvom osobom biste da ostvarite dublji kontakt.
3. Opuštenije započinjanje kontakta, a bez pritiska da ćete zbog svog izgleda ili ponašanja ostaviti loš prvi utisak.
4. Pravo rešenje za prezauzete ljude, koji nemaju puno slobodnog vremena i vezani su za računar zbog posla.
5. Ušteda novca koji biste potrošili da izvedete potencijalnog partnera u kafić, restoran, izlazak...

5 virtuelnih opasnosti i problema

1. Imajte na umu da nikada ne znate sa kim zapravo razgovarate, dok ne sretnete osobu uživo!
2. Sledstveno, budite maksimalno oprezni sa davanjem ličnih podataka, adrese, telefona, škole koju pohađate ili mesta na kome ste zaposleni i sl.
3. Odredite granicu u razgovoru o intimnim stvarima, koju ipak ne biste trebali da prelazite dok ne upoznate potencijalnog partnera u stvarnom svetu.
4. Budite iskreni – ukoliko već imate partnera, priznajte to virtuelnom partneru (... i razmislite šta to nedostaje u vašoj emotivnoj vezi, kada imate potrebu da flertujete on-line)
5. Koliko god da su on-line razgovori romantični i ma koliko imate osećaj da ste našli pravu osobu, nemojte preterano idealizovati svog on-line partnera kako se ne biste razočarali pri stvarnom upoznavanju, ukoliko do njega dođe.

(preuzeto sa www.e-topshop.tv)

Ohanzee
Banovan!

.:Tale Believer:.
<b>.:Tale Believer:.</b>

Datum registracije: 11 Feb 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 04, 2008 11:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
5 virtuelnih opasnosti i problema

1. Imajte na umu da nikada ne znate sa kim zapravo razgovarate, dok ne sretnete osobu uživo!
2. Sledstveno, budite maksimalno oprezni sa davanjem ličnih podataka, adrese, telefona, škole koju pohađate ili mesta na kome ste zaposleni i sl.
3. Odredite granicu u razgovoru o intimnim stvarima, koju ipak ne biste trebali da prelazite dok ne upoznate potencijalnog partnera u stvarnom svetu.
4. Budite iskreni – ukoliko već imate partnera, priznajte to virtuelnom partneru (... i razmislite šta to nedostaje u vašoj emotivnoj vezi, kada imate potrebu da flertujete on-line)
5. Koliko god da su on-line razgovori romantični i ma koliko imate osećaj da ste našli pravu osobu, nemojte preterano idealizovati svog on-line partnera kako se ne biste razočarali pri stvarnom upoznavanju, ukoliko do njega dođe.

postoji grupa ljudi koji se posvete tom "poslu" zavodjenja... tj. nadju "zrtve" i ovim nacinom komunikacije ih zaslepe... koriste zelji obicnog korisnika... zelju za komunikacijom, sa pronalazenjem srodne duse... oni koji se "odluce" za ovakav vid upoznavanja moraju biti svesni da sliku o svom sagovorniku mogu stvarati iskljucivo iz onoga sto pise... po meni je to veci rizik od upoznavanja face to face...
no... "napadaci" vode racuna jednino o tome sta pisu i kako... nemaju potrebu da brinu o svom izgledu, gestikulaciji ... sto ima ogromnog uticaja na kompletnu sliku coveka u realnom zivotu...
svako ko zeli da bude napadac ... lakse moze u cyber svetu da formira lazni identitet... manje muke je potrebno da zavede nekoga...
kada uspe u tome, zrtvu dovede do nekog stadijuma ... ztrva je do te mere zaslepljena da je vise ne interesuje kako napadac izgleda i kako se ponasa... ili se to interesovanje smanjuje...
svako moze da postane zrtva... sviditi se ono sto citas i prepustis se...
ciljevi napadaca mogu da budu razni... materijalna korist, emotivna i td.
neki to rade jer hrane svoj ego... lazni osecaj moci i superiornosti... obicno to nemaju u realnom svetu, a lakse im je da se ostvare na tom planu kroz internet... ono sto nemaju u realnom zivotu, stvore na internetu...
kada dodje do upoznavanja (realna svet) veoma malo im je potrebno da dostignu svoj cilj... potpomognu se nekim tehnikama i ostvare zamisljeno... sta im je cilj? Confused
kada im "igra" postane neinteresnatna napustaju svoju zrtvu, prelaze na drugu... sta se zrtvi desava? to svi znamo... emotivni kolaps...

mozda im je to sve igra u kojoj vole da pobedjuju Confused
verovatno im ta igra pomaze da nadoknade sve ono izgubljeno u realnom zivotu... igrom lece svoje komplekse iz realnog zivota...

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 06, 2008 10:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
5. Ušteda novca koji biste potrošili da izvedete potencijalnog partnera u kafić, restoran, izlazak...

E, ova je prednost krucijalna Mr. Green

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 07, 2008 5:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Annabel_Lee je napisao/la sledeće:
Citat:

E, ova je prednost krucijalna Mr. Green

Da, ali sve ušteđeno se potroši na prvom izlasku (a i za put, ako je "na daljinu"). Mr. Green

Sve se vraća - sve se plaća.

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

sejtan-76
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 05 Nov 2007

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 07, 2008 9:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

slavica_m je napisao/la sledeće:
Ako je osoba zaista takva kao sto se predstavlja, zasto da ne, onda nije vazno kako ste se upoznali...

Ja sam upoznala ....ono preko ekrana...ali mi se bas dopada i postaje mi monotono kad ga nema, bas mi nedostaje.... Confused Crying or Very sad Da li je to ljubav, il simpatija...hmmm ko zna?! Rolling Eyes

Slazem se da nije vazno, kako se neko upoznao.... Wink

Ne gledaj u lijepotu koja ce te zanijeti,
vec gledaj u dusu koja ce te voljeti!

jbstapar
[Caliente con el fuego]
<b>[Caliente con el fuego]</b>

Godine: 33

Datum registracije: 17 Maj 2006
Mesto: Does it matter?

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 19, 2008 12:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nije problem upoznati se sa nekim, biti drugowi ..to je ok.
Ali sa nekim da budem u wezi..nakon shto sam ga upoznala preko neta...a to n mogu.
Kako ko Wink

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 19, 2008 12:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
.nakon shto sam ga upoznala preko neta...a to n mogu.

pa ako sam ga upoznala ( ako se misli na to da smo se sreli uzivo) i ako smo se skontali, ne bi mi smetalo da budemo zajedno ili da se to razvija u vec nekom pravcu. Ali da nasa "veza" pocne preko neta, tj kao preko neta se volimo..to ne bih mogla.

jbstapar
[Caliente con el fuego]
<b>[Caliente con el fuego]</b>

Godine: 33

Datum registracije: 17 Maj 2006
Mesto: Does it matter?

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 19, 2008 12:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

..owo drugo shto si rekla. Mr. Green

Deja-vu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 18 Okt 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 19, 2008 1:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne volim to,otkud znas kakav se psihopata krije sa druge strane ekrana?Nisam imala iskustva zato sto ne zelim da petljam u takve gluposti...Ne kazem da te veze ne mogu da opstanu,cak naprotiv,znam par njih koji su se vencali posle takvog upoznavanja i sad im je super,ali nekako mi nije to to... Smile

Unstoppable
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 12 Sep 2007
Mesto: Odzaci

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 08, 2009 10:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nemam nista protiv neta ali moraju da se upoznaju uzivo mislim da je to normalno a samo dopisivanje meni je bezveze znaci upoznavanje live obavezno! ! !

[Edit by :LOL:: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] je zabranjeno Pravilnik-om. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto da naglasite.]

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> Upoznavanje preko ekrana Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 od 8

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon