www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kako se nosite sa rastancima, odlascima ?
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~
::  
Autor Poruka
Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 40

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 07, 2008 4:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

anchi22 je napisao/la sledeće:
^ Boky Arrow Svako ima pravo da iznese svoj komentar, neko putuje dalje neko ne, u sustini pricamo o rastancima i odlascima i kako se nosimo s time Wink Ne ulazimo duboko, jer ako uzmemo sve u obzir nikad necemo izaci na kraj Wink

Pa ovo je postavljeno u dijaspori pa ja samo da pitam .. da li je ovo uopsteno rastanak posto ja recimo vidim neke drugove samo jednom u godini iako su mi na ' dohvat ruke ' znači 60 km od mene ... to ovde i nije toliko velika daljina pa ja to mogu redovno da idem jer se ovde dosta ide kolima .. znači ja sam ovde mislio na recimo .. SFRJ - Francuska i tako to .. znači malo veće daljine ..

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 07, 2008 4:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^ Tema jeste postavljena u dijaspori ali nismo svi daleko, znaci i ovi ostali sto su manje udaljeni imaju pravo komentarisati kako im pada rastanak i odlazak Wink Ne mora da znaci samo kako se mi iz dijaspore osecamo vec i oni koji nas dole ocekuju i ispracaju Wink

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 07, 2008 4:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A i to što kažeš .. nažalost smo danas svi postali stranci i svaki odlazak duže od dva sata postaje toliko važan i toliko osećajan .. pa nije ni čudo odakle suze

maLena_puLa
[.montenegrina.]
<b>[.montenegrina.]</b>

Godine: 31

Datum registracije: 22 Dec 2005
Mesto: Dje Ibar bistro teče / Pula

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 07, 2008 4:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Boky je napisao/la sledeće:
moram da se malo vratim na komentar koji je malena_pula napisala pa da pitam i da obrazložimo ..

zar je putovanje iz Crne Gore u Pulu, putovanje u dijasporu ?

Koliko sam ja uspeo da shvatim ovde se ipak govori o malo dužim putovanjima .. znači recimo sa jednog kraja Evrope na drugi kraj .. ili .. možda ja grešim Rolling Eyes

ne nije, nije cak toliko ni daleko.. samo sam rekla da mi to teže pada nego nekome kojemu je dom/rodni kraj 1o puta udaljeniji nego meni..

Konjanik je napisao/la sledeće:
ovdje sam Bosanac, dole sam Janez, stranac sam ja malena gdje god da odem... Nikad zaboravit neću ko sam, mene je bosanka majka rodila, bosanac otac napravio... A kako mi može biti drago? Može, jer dolje sam Janez, koji zarađuje, i nea pojma kako mi živimo... Izlazi mi na nos njihovo kukanje, pobjegnem od toga, zato mi je drago... Ali, Bosnu volim, volim otići dolje, ali volim i da se vratim... Svakih 14 dana se pozdravim sa ocem i majkom, i svaki put, ne znam da li ču jih vidjeti žive više (fakat je tako), ali odem bez i jedne jedine suze ili knedle u grlu... Jesam li kamen? Nisam, ali imam svoj život, pa zar da se ne veselim svom životu???

Donekle i imaš pravo.. Kažu što južnije to tužnije, značilo bi da tamo nema života, posla, itd.. Ali ipak, mislim da bi mi bilo ugodnije zivjet negdje u planinini sa svojim ovcama i kokoškama [ Mr. Green ], pa makar i sama, nego ovdje.. Da ne zivim u strahu da me nego ubije nasred ceste.. Nema raja bez rodnoga kraja !

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 12, 2008 11:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
stranac sam ja melena gdje god da odem... Nikad zaboravit neću ko sam,
ali imam svoj život, pa zar da se ne veselim svom životu???

Imas pravo, i ne poricem nista sto si rekao sve je tako i slazem se u potpunosti stobom. Svuda smo stranci al ne zaboravljamo ko smo i sta smo ma gde bili. Svi imamo svoje zivote i veselimo se vratiti njima ipak odemo svojima na kratko, al suze su suze pa koliko se ja veselila sto odlazim mene suze ne pitaju, svako na svoj nacin iskazuje osjecanja a najlepse se vratiti svome pragu i biti na svome.

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 13, 2008 12:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja se lako nosim s tim, ali moja mama ne. Ona plače ko godina kad odlazim.
Stari nije puno plakao dok je bio živ, al muško je ipak muško. Mi plačemo drugačije.

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 13, 2008 12:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
al muško je ipak muško. Mi plačemo drugačije.

Bice da je to odgovor, muski placu drugacije, sve si rekao Wink

Vlada_R
///M
///M

Godine: 39

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: NL

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 15, 2008 3:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Probamo da ne pravimo preveliku paniku od toga. Jer ja znam a i oni koji ostaju da cu se vratiti za koji mesec.

Dempsey
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 13 Jan 2008

macadonia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 25, 2008 8:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja se osecam tuzno, a tek sam krenula.

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 42

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 29, 2008 1:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa kad sam bila mladja,nekako mi bilo teze...Sad odkud znam zao mi je malo naravno kad se vracam ali nije mi kao ranije...Jos ove godine sam izgubila svoju babu Crying or Very sad Pa ostaje mi samo tetku da obidjem i drustvo...
A ovako,verovatno bice mi neobicno kad budem isla sledeci put na odmor Rolling Eyes (jer moje babe nema vise)

Pamelaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 09 Jun 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 06, 2008 9:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nosim se vrlo lose Sad iako nisam rodjena u Bosni svaki put mi teze i teze kad se moram vratiti opet u Njemacku...i placem i nerviram se, pogotovo kad prvi put opet prespavam kod kuce, pa kad se probudim, dignem roletne..i vidim gdje sam..uzas Rolling Eyes

beyondmyself
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 19 Sep 2007

germany.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 21, 2008 2:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sasvim normalno, kao nesto sto je neminovno Very Happy
rastanci su mi tesko padali od supruga dok smo bili razdvojeni,a sad mi je sve potaman!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~ -> Kako se nosite sa rastancima, odlascima ? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon