:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Kad je u pitanju ekonomija - koliko ste patriota?
Kupujete li radije domaci nego uvozni proizvod?
Da li bi radije ulozili novac kod domace ili strane banke? U domacu ili stranu tvrtku?
Porezi - smatrate lil da bi vlada trebala pomagati domacim tvrtkama tako da ih manje porezuje od stranih, ili da postavi dodatan porez na uvoz te tako pomogne domacim firmama?
Da li ikad pomislite da kad kupite neki strani proizvod ili ako stavite novac u stranu banku da zapravo pomazete potencijlnog buduceg neprijatelja?
Ovdje se sjetim 1999 godine i McDonaldsa u Beogradu - na pitanje novinara da li je bilo bojkota McDonaldsa u BG zbog akcije NATO-a, McDonalds je zapravo odgovorio da su imali rekordnu godinu. Apsurdno, da!!!
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
vodim se odnosom kvaliteta i cene...nekad jedno prevagne, nekad drugo...nebitno mi je da li je proizvod domaci ili strani, da li je to neka popularna marka ili ne...dakle ne, nisam ekonomski patriota
strane banke ili domace? takodje nebitno dokle god moje potrebe zadovoljavaju...nekad je bolje biti nepatriota i svoj novac staviti u ruke stranaca, 'potencijalnih neprijatelja'...ovi 'domaci potencijalni neprijatelji' su mi nekako opipljiviji (setimo se jezde i dafine...ljudi du gubili sve za sta su ceo zivot radili...moja porodica nije bila izuzetak)
sebicna sam, vrlo...gledam svoj interes, gledam da svoje potrebe zadovoljim, a to da li ce neka domaca kompanija profitirati od toga ili pak strana, savrseno me se ne dotice
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Nuklearna_baklava Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Jan 2008 Poruke: 60 Mesto: kosovksa mitrovica
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: |
Ovdje se sjetim 1999 godine i McDonaldsa u Beogradu - na pitanje novinara da li je bilo bojkota McDonaldsa u BG zbog akcije NATO-a, McDonalds je zapravo odgovorio da su imali rekordnu godinu. Apsurdno, da!!! |
ako uzmemo da je izjava McDonaldsa tacna,znaci da "ekonomski patriotizam" uopste ne postoji! Ja licno uglavno stavljam kvalititet ispred cene,nije mi nije vazno ciji je proizvodjac ako verujem u ispravnost njegovog proizvoda! Evo na primer,skoro je bila i afera za "Colgate" paste ali uprkos njoj ja je i dalje koristim!
|
_________________ здраво кензо !!! |
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
sto se te problematike tice... upotrebljavam samo prostu matematiku... cena i kvalitet...
kada se usmerim samo na prehranu... ima dosta domacih proizvoda koji su poprilicno kvalitetni a jeftiniji od uvoznih... mozda, kada bi porez na uvoznu robu bio manji... verovatno bi i ta roba bila sa cenom u rangu domacih proizvoda... e, tu bi nastalo pravo istrazivanje...
Citat: | Porezi - smatrate lil da bi vlada trebala pomagati domacim tvrtkama tako da ih manje porezuje od stranih, ili da postavi dodatan porez na uvoz te tako pomogne domacim firmama? |
trebala bi da pomaze domace kroz neke socijalne programe recimo... a porez da bude jednak... nisam za varijantu podizanja poreza na uvoz... verovatno bi to obuhvatilo sve zivo, pa bi cene nekih proizvoda bile abnormalne
Citat: | Da li ikad pomislite da kad kupite neki strani proizvod ili ako stavite novac u stranu banku da zapravo pomazete potencijlnog buduceg neprijatelja? |
ne gledam na to kao na "izdaju"... neminovnost je da kupujem i koristim strane proizvode... da nije tih stranih proizvoda, ne bih sada pisao ovo... a sto se tice banke... u pitanju je samo sigurnost i povoljnost usluga koje banke nude... inace, ovde u Srbiji gomila banka je ili strano vlasnistvo ili nekim delom...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Kao neko ko zivi " preko bare " mogu reci da je meni licno sve jedno odakle kupujem i sta kupujem .. bilo da je to domace ili strano ..
Ovde je porez isti na bilo koju vrstu proizvoda tako da mi je bas svejedno o cemu se radi i kako se taj proizvod prodaje .. vazno mi je samo da ono sto volim mogu da dobijem i to je to.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
president Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Maj 2004 Poruke: 64
|
|
zivim na zapadu, i uglavnom ne kupujem proizvode bivsih Yu republika, a domace sa zadovoljstvom!!
|
|
|
|
|
|
world1111 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Okt 2008 Poruke: 48
|
|
Izuzetan, u Tempu i Merkatoru kupujem iskljucivo domace proizvode
|
_________________ Pokazi sta znas ..... |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 64
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Cijena je preusudna.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
tangens Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Jan 2009 Poruke: 84 Mesto: MESTO
|
|
jesam "ekonomski patrota" kupujem domace !
|
|
|
|
|
|
Pravdoljub Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 19 Mar 2009 Poruke: 10
|
|
Uvek kupujem domace kada je roba istog kvaliteta. Posto je kriza zakucala svuda na vrata, mislim da cu kupovati samo domace. Da ljudi imaju sta da rade.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|