:: |
Autor |
Poruka |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
S T A P A R
Položaj: Nalazi se 13 km južno od Sombora. Lociran je na lesnoj terasi između Malog Bačkog kanala na istoku i Kanala Sombor – Odžaci (nekadašnji tok Mostonge) na zapadu. Prosečna nadmorska visina naselja iznosi 89 metara.
Stanovništvo: Danas u Staparu živi 3720 stanovnika (popis 2002. godina).
Većina slika je iz ove knjige
...
|
Poslednja prepravka: jbstapar datum Ned Feb 10, 2008 2:50 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
 |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
..A slike su ukrivo zato što jih nisam lepo skenirala...
|
|
|
|
 |
wizard50 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 68
Datum registracije: 31 Dec 2007 Poruke: 110 Mesto: karlovac

|
|
Moja rodna gruda : Šemovci - Podravina - Hrvatska !
Selo smješteno na sjevernim obroncima Bilogore na cesti Bjelovar- Đurđevac-Virovitica. Pitom poljoprivredni kraj sa marljivim i vrijednim ljudima.
|
_________________ Popijte napitak za sreću ! |
|
|
|
 |
Bojan_kralj ~Angel azul~

|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina

|
|
zavicaj mojih roditelja dve teske selendre ...caletov zavicaj selo Kosatica nedaleko od Prijepolja (odatle vucem moj blesavi akcent) ...A sa majcine strane selo Kamena Gora na samoj granici sa Crnom Gorom (prepoznatljivo po tome sto u tom selu prosecan zivotni vek je gotovo 100 godina , i jos poznato je to sto je pola stanovnistva generali, majori pukovnici i tako ti ) jednom recju raj na zemlji
|
|
 |
KK_Niksic_15 ~<2_High_4_U>~

|
Godine: 32
Datum registracije: 21 Jan 2008 Poruke: 1575 Mesto: Niksic,Montenegro...

|
|
Podostrog............(bogetici.............)Ispod ovog zdanja lezi moje selo...............
|
_________________ Ko hoce da vidi kako Vukota(moj drug) jede papir, i jos mnogo toga u vezi sa njim, neka klikne OVDJE |
|
|
|
 |
jcona13 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 73
Datum registracije: 20 Okt 2007 Poruke: 29 Mesto: Majdanpek

|
|
Evo da i ja budem iznenadjen! Ugledam na ovom postu Kulu, brdo odmah oznad moje kuće u Bežištu. Tu sam odrastao u selu koje je meni za sada nepoznata sugradjanka stavila na postu sa pitanjem Da li se sećamo svog zavičaja, rodnog mesta i ognjišta. I te kako! Od pre dvadestak i kusur godina, živim u Majdanpeku. Postaviću i ja sliku mog sela ako uspem.
|
_________________ Ako stojim u uglu sobe ne moram ni po koju cenu da razmisljam o belom medvedu. |
|
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Jao .. gde me nadje .. uh .. kako ono bese ...
" Nakrivicu kapu, rodila mi njiva
al' ce baca slatko zimus da uziva
stignu ruke seljacke pos'o da urade
stignu svoju seljancicu po kosi da glade
Cim zapocne vetar obraze da sece
ja prsutu seckam kasno do uvece
grejem meku rakiju na sred ognjista
ljubim svoju seljancicu i ne radim nista
Jos ustao nisam, a moje seljance
zamirise kucu mirisom pogace
sinoc su mi prsti njenom kosom prosli
bujaju joj bele grudi ko potoci nadosli
Selo moje, lepse od Pariza
lepo iz daleka, jos lepse iz bliza
na kuci se odzak pusi
na tavanu meso susi
ja sam seljak u srcu i dusi"
uh .. gde me nadje .. izvinjavam se ako sam malo otiso od teme .. al .. pogodi me pesma .. sta da radim .. kaze lepo .. ja sam seljak u srcu i dusi ..
a moje selo ...opevao ga je i Zdravko Colic u njegovoj pesmi .. a ime sela je .. Podlugovi .. da da ..
" Ni ja ne mogu sve i da hocu
zaboraviti plavu kapu.
A vozovi idu danju nocu
kroz Podlugove, kroz Podlugove" ... uh .. 'bem ti nostalgiju
U Podlugovima sam živeo od rođenja pa do 4.4.1992 kada sam zbog već poznate situacije poćetkom devedesetih u Jugoslaviji morao da napustim svoje ognjište i tražim spas za životom.
Novije slike iz Podlugova sam dobio zahvaljujući sadašnjem direktoru osnovne škole Anti Baškaradu kome se veoma mnogo zahvaljujem a te slike cu postaviti cim ih postavim na internetu .. do tada se strpite.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Molim clanove da unose politiku u ove teme, pisite o selu iz kojeg poticete, napisite njegov istorijat, polozaj, uspomene iz sela, ali politika no-no
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
 |
casopis horizont Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Maj 2008 Poruke: 2

|
|
Gde te svici uspavljuju a petlovi bude... Gornji Milanovac...
edit by škorpijica: link uklonjen
|
_________________ turizam pre svega... |
|
|
|
 |
jcona13 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 73
Datum registracije: 20 Okt 2007 Poruke: 29 Mesto: Majdanpek

|
|
[img]http://[/img]
|
_________________ Ako stojim u uglu sobe ne moram ni po koju cenu da razmisljam o belom medvedu. |
|
|
|
 |
rokstedi Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Sep 2008 Poruke: 11

|
|
hmmmmm.kac selo pored novog sada.nije sto ja tu zivim ali je najlepse
|
|