:: |
Autor |
Poruka |
plasticpinkpunkX* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 24 Okt 2007 Poruke: 8 Mesto: novi sad
|
|
Herman Hese.. Jedan od velikih ljudi koje sam osnovano deifikovala..
Vrlo temeljno opisan put trazenja boga u sebi..
"valjda necete sve te dvonoshce shto idu ulicama smatrati ljudima samo stoga shto idu uspravno i shto svoje mladunce nose 9 meseci? Ta vi vidite koliko su njih ribe ili ovce, crvi ili pijavice, koliko njih pchele? U svakom od njih postoje mogucnosti da se ishchauri chovek; ali tek onda kad on te mogucnosti nasluti, kad nauchi da ih nachini delimichno svesnima, tek tada su one njegova svojina." ( Demijan)
|
_________________ i'm just perfect. i'm what your mother supposed to be. i'm a FUCKIN" PRINCESS! |
|
|
|
|
senjanin Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 52
Datum registracije: 16 Nov 2007 Poruke: 64
|
|
Pročitao sam skoro sve od Hesea najdraži mi je Stepski vuk ali su veliki trag na meni ostavili i Demijan i Sidarta.Koliko su mi se dopale pokazuje i to da sam ih pročitao po nekoliko puta.Heseov način pisanja i razmišljanja mi odgovara.Iako mu dela nisu baš mnogo vesela osećaji su mi uvek isto pozitivni kako pre dvadesetak godina kada sam počeo da ga čitam tako i danas.
|
|
|
|
|
|
start dis Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 33
|
|
Obozavam Hesea, fantastican pisac
|
|
|
|
|
|
Hamza_Mujanovic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jul 2008 Poruke: 6
|
|
Procitao sam dosta njegovih knjiga:Stepski vuk,Demian,Rosshalde,Narcis i Zlatousti,Pod zrvnjem,Peter Carmenzind,Sidarta,Igra staklenih perli i sve su mi izvanredne osim knjige "Igra staklenih perli" koju uopste nisam razumio
Takodje sam cuo da je on napisao i knjige:Umijece dokolice,Hodocasnik,
Knulp i dr.koje nemam,ali bih volio da ih procitam
|
|
|
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 32
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
Procitala sam Demijana i Sidartu.
Fantasticno.
Nemam reci.
Ali bukvalno.
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|