www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sosovi ... marinade...umaci
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 4:54 pm    Naslov poruke: Sosovi ... marinade...umaci Na vrh strane Na dno strane

SOS OD MIRODJIJE

2 kasike brasna, 1 kasika seckane mirodjije, 2-3 dl mleka, malo soli, ulja, malo sirceta ili sok od 1 limuna, na vrh noza secera.

Na ulju proprziti brasno da porumeni, dodati mirodjiju, mleko, sirce ili limun, posoliti, dodati secera i kuvati 10 minuta.


SOS OD KAJMAKA

1 jaje, 1 casa kajmaka, ulje, 2-3 cena belog luka, persunov list, luk vlasac, sok od limuna ili sirce.

Umutiti jaje sa kajmakom, dodati ulje, izgnjecen beli luk, sasvim sitno seckan vlasac i persunov list. Sve dobro umutiti i dodati nekoliko kapi limuna ili sirceta.



_________________


Poslednja prepravka: Yasmin on Uto Sep 28, 2004 6:48 pm; ukupno izmenjena 2 puta
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 4:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SOS OD PECURAKA

50 gr pecuraka, glavice manjeg crnog luka, persunov list, malo belog ostrog brasna, casa belog vina, so, biber.

Sitno seckan crni luk proprziti, dodati seckan persunov list i pecurke isecene na listice. Kad se proprzi, dodati malo brasna, naliti vodom, promesati i kuvati oko sata. Zatim dodati vino, posoliti i pobiberiti. Sos treba da je gust.

--------------------------------------------------------------------------------

PIKANTNI SOS OD PARADAJZA

1 veza persunovog lista, malo bosiljka, solja dobro kuvanog paradajza, mlad kajmak, solja mleka, so, kasike masti (ili ulja), malo brasna, slacica (ili gotov senf), biber.

Od masti i brasna napraviti zaprsku pa skinuti sa vatre i dodati sitno seckan persun, paradajz, mleko, kajmak, so, biber i po ukusu senfa. Staviti na vatru da provri i sluziti uz kuvano ili peceno meso.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 4:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SOS OD BELOG LUKA

1-2 kasike brasna, nekoliko cesnjeva belog luka, kokosija supa, sirce ili sok od limuna.

Na ulju prprziti brasno da porumeni pa skinuti sa vatre. Dodati sitno seckan beli luk i kokosiju supu. Sos kuvati na umerenoj vatri uz stalno mesanje. Kad je gotov posoliti i po ukusu dodati sirce ili sok od limuna.


--------------------------------------------------------------------------------

SOS OD RENA

kasika ulja, 3 kasike brasna, mesna supa, sirce, manji koren rena, persunov list.

Dobro zagrejati ulje i u njemu proprziti brasno da porumeni. Naliti hladnom supom toliko da sos ostane gust. Zakiseliti sa malo sirceta ili limunovog soka. U ohladjeni sos dodati nastrugani ren i sve dobro promesati i posuti sitno seckanim persunom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 4:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MARINADA ZA MESO (I)

2 dl ulja, persunov list, nekoliko cesnja belog luka, malo ruzmarina, biber.

Ulje pomesati sa sitno seckanim persunom, belim lukom, ruzmarinom i biberom. Meso dobro premazati i ostaviti da odstoji najmanje jedan sat pre pecenja.

--------------------------------------------------------------------------------

MARINADA ZA MESO (II)

2 dl ulja, so, biber, tucana paprika, bosiljak, 2-3 cesnja belog luka.

Luk protisnuti kroz presu i zajedno sa ostalim zacinima dobro promesati. Meso premazati i ostaviti da odstoji sat-dva pre pecenja

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 4:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SOS OD PARADAJZA

Izvrsna kasika masti, 2 izvrsne kasike brasna, nekoliko cena belog luka, kuvani paradajz, bistra supa, kasicica secera.

Staviti mast da se ugreje i proprziti brasno da porumeni a zatim dodati sitno seckan beli luk i kuvani paradajz. Kad se masa sjedini i pocne da se odvaja od serpe razrediti bistrom supom do zeljene gustine i ostaviti jos da se kuva na tihoj vatri. Na kraju dodati kasicicu secera. Najcesce se sluzi uz kuvano meso iz supe pre glavnog jela.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za jagnjece ili telece kotlete
Potrebno je:
- 2 1/2 cm nastruganog djumbira (koren ili u prahu)
- 1 struk praziluka, 1 solja belog vina
- 1 cen belog luka, strugana kora i sok od jednog limuna

Sve sastojke pomesati i preliti preko pripremnjenog mesa

Marinada za raznjice
Potrebno je:
- 1 crni luk sitno isecen, 2 kasike sitno isecenog djumbira
- 1 kasicica turmerika, 1 kasicica karija
- 1/4 kasicice mlevenog indijskog orascica i 200 g kiselog mleka

Staviti luk i ostale sastojke u procesor, dodati kiselo mleko i blago promesati. Dodati meso.

Marinada za svinjske krmenadle
Potrebno je:
- 1/2 solje ulja, 1/4 solje jabukovog sirceta
- 1/4 solje vinjaka, 1/4 solje mlevenog kima
- 1 kasika meda i jedna kasika crnog mlevenog bibera

Sastaviti sve satojke i preliti preko mesa.

Marinada za ribu i morske proizvode
Potrebno je:
- 1 solja belog vina, 1/2 solje soka od limuna
- 2 kasike vinskog sirceta, 2 kasike maslinovog ulja
- so i biber

Ostaviti ribu u marinadi pokrivenu celu noc. Riba mora biti sasvim sveza. Marinada ima efekat kuvanja, jer se riba vise ne obradjuje, lepo se ocedi, isece i servira uz garnir po zelji.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Preliv za spagete
Iseckajte 100 g slanine na kocke i proprzite je u 1dl ulja. Kada porumeni izvaditi je. U toj masnoci proprziti glavicu luka i malo ljute paprike. Kada je luk przen dodajte 100 g isecenog i oguljenog paradajza. Kuvajte oko 5 minuta uz stalno mesanje. Na kraju dodajte isprzenu slaninu i ovaj preliv stavite preko skuvanih spageta ili makarona.


Umak od sira
U tiganj stavite 100 g putera, dodajte 1/4 l pavlake i przite dok se ne zgusne. Dodajte zatim izrendan ementaler, oko 100 g, malo proprziti. U posebnoj ciniji izmesati 100 g belog sira i 2 zumanca mesajuci dok se nedobije glatka masa. Posolite i pobiberite i umak je spreman i njime mozete preliti makarone. Stavite u tiganj oko 400 g vec skuvanih makarona pomesajte ih sa smesom ementalera, sklonite tiganj sa vatre i dodajte beli sir, mesajuci energicno. Sluzite odmah, dok se ementaler jos razvlaci.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak "alla carbonara"
100 g na kocke isecene dimnjene slanine prodinstati na malo ulja. U posebnom sudu umutiti 4 jaja, ribanog sira, soli i bibera. Po zelji dodati u umak nekoliko kasika pavlake i sve dobro umutiti. Preko skuvanih makarona preliti umak, a odozgo posuti isprzenom slaninom.

Pavlaka sa renom
Sitno istrugati osrednji ren, dodati kiselu pavlaku, so, biber i na vrh noza secera. Zatim dodati sitno struganu kuvanu ili presnu cveklu koja ce sosu dati pikantniji ukus i lepu boju. Posluziti uz hladna jela od mesa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sos od jaja i senfa
Tri zumanca, sobne temperature, izmesati sa 2 kasike senfa, kasikom secera i soli po ukusu. Sve to mutiti mikserom dok se ne dobije glatka masa. Zatim postepeno, u tankom mlazu dodavati mlako ulje (oko 350 g ) mesajuci u istom smeru. Kada se dobro umuti, postepeno dodavati sirce po ukusu. Penasto umucen sos sluziti uz neko jelo od povrca.


Svedski sos
Tri kasike majoneza pomesati sa 1 kasikom pavlake i dodati 1 kasicicu struganog rena. Sluziti uz pecenje ili peceno meso.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od kuvanih zumanaca
Tvrdo obariti 4 jaja. Oljustiti ih, preseci na polovine, zumanca izvaditi, propasirati, a belanca sitno iseckati. U zumanca staviti 3 kasike ulja, malo soli, bibera i sirceta. Sve dobro izmesati i sluziti sa kuvanom govedinom.


Umak od vina
U serpu staviti mast i jednu na kolutove isecenu sargarepu, 1 list lorbera, malo bibera, 20 g brasna i sve to naliti sa 2 dl vina i kuvati. Kada je gotov umak propasirati, dodati 2-3 kasike pavlake, razrediti sa jos vina ako je gust. Umak preliti preko pecenog mesa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sos od senfa
Umutiti 200 g senfa sa 1 dl ulja, zatim dodati 1 kiselu pavlaku, 2 strugana korena rena, izgnjecena 2 tvrdo kuvana jaja, limunov sok, so, biber po ukusu. Sve dobro izmesati i sluziti hladno.

Sos Bernes
Umutiti 2dl gotovog majoneza sa 1 pavlakom. U to dodati iseckane veze persuna i mirodjije. Sve dobro izmesati i sluziti hladno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sos od crnog vina
1/2 l crnog vina (ne kiselo), stavit 1 malu glavicu crnog luka isecenog na cetvrtine, malo vlasca, na tanke reznjeve isecenu sargarepu, malo mirisljavih trava (majcina dusica, lovor, origano, ruzmarin) so, biber. Kuvati na tiho dok se kolicina tecnosti ne svede na polovinu. Propasirati i pred sluzenje dodati malo butera. Sluzi se toplo uz kuvanu ili pecenu ribu.

Mornarski sos
Napraviti bledu zaprsku od 50 gr butera/margarina i 30 gr brasna. Posebno pomesati 200 gr bujona u kome se riba kuvala sa casom crnog vina pa time naliti zaprsku. Posoliti, pobiberiti i mesajuci, kuvati na tihoj vatri (ne sme da vri) cetvrt sata. Preliti preko kuvane ribe.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sosovi ... marinade...umaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 1 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon