:: |
Autor |
Poruka |
mimiklo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Sep 2007 Poruke: 9
|
|
odma kazi tako i problem je ocigledan.moras da modem preko lan povezes sa routerom i u kompu obrisi sve konekcije koje imas i koje mogu da se obrisu a zatim naprvi novu tako sto ides na set up a home or small office network/next/next/no(ako te nesto pita)/other/zatim prva opcija/next/next
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
sve to sam uradio i nece. Vista je u pitanju, ako nesto znaci.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
mimiklo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Sep 2007 Poruke: 9
|
|
trebalo bi da je isto kao i na xp.Sve ovo znaci da je problem u modemu treba da liniju dovedes direktno u router bez modem al posto je to kablovski net ne znam kako ces to da uspes preporucio bi ti da uzmes neki adsl oni daju odma router a ne modem
na krju ti ostju samo kablovi
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Hehehe Ma ima dosta ljudi koji su povezali ovakav modem sa SBB-om, ali nijedan od njihovih nacina ne uspeva kod mene.
Ima li jos neko neki savet?
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
DNS-ovi su ok uzeo je SBB-ove medjutim DHCP za twoj komp. Local gateway kod Cable modema mora da bude 192.168.100.1 . Problem koliko se meni chini je shto DHCP i Gateway moraju biti pod subnet-om 255.255.255.0 ili u owom slucaju DHCP koji je 192.168.1.1 mora da bude 192.168.100.1 - ZA RUTER. Ruter je DHCP lokalnim rachunarima a ruteru je modem To je uglavnom problem kad idu modem - ruter - kompovi - ADSL je zato laksi za rutere jer su ruteri u tom slucaju i modem i ruter.
Pokusaj negde rucno da promenis IP adresu rutera na 192.168.100.2 recimo i ako mozes i gateway postawi ga slobodno na 192.168.100.1
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Evo, uradio sam to i opet nece.
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Tesko mi je ovako nesto uraditi kada nisam tu da vidim tacno sta kako i gde.
Al mogu ti reci da je nesto sasvim lako
Kroz slike (http://www.domaci.de/download.php?id=34514) jedino sto mi pada na pamet sada je da kopiras sa WAN mac adresu i paste u LAN, restartuj ruter i laptop, pa javi sta se desava.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
jerotije rank
|
|
|
Ne vredi, odustajem...
Ionako se selim za par dana, a tamo cu imati adsl, pa ce valjda biti manje problema sa povezivanjem. U svakom slucaju, javljam se ako ni to ne bude islo.
Hvala svima na trudu!
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|