:: |
Autor |
Poruka |
lovegoddess Veštica

|
Godine: 43
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 6554 Mesto: Hidden island...

|
|
"Politika" se od 30. aprila prikljucuje velikoj porodici svetskih listova koji na Internetu nude svoje "elektronske novine", odnosno digitalnu repliku koja izgleda istovetno kao stampano izdanje.Ovaj projekat je komercijalni i namenjen je prvenstveno nasim ljudima u inostranstvu, ali ce moci da se cita i u Srbiji.
Za partnera u ovom poslu odabran je americki operator takozvanog "digitalnog kioska" Newsstand (www.newsstand.com) koji na ovaj nacin vec distribuise elektronska izdanja "Njujork tajmsa", "Monda", "Velta" i oko stotinu drugih listova sirom sveta. Newsstand odgovarajucim softverom distribuise i obavlja naplatu ovih izdanja, pri cemu koristi najsavremeniju zastitu za novcane transakcije posredstvom platnih kartica. Vaskrsnji trobroj bice besplatan.
-Internet je uneo velike promene u nas zivot i doveo do prave informaticke revolucije globalnih razmera.Nas sajt vec ima prilican broj posetilaca, ali od 30. aprila kompletno izdanje naseg lista postaje dostupno sirom sveta - istakao je Milan Misic, glavni i odgovorni urednik "Politike", i dodao da je digitalno izdanje verna replika stampanog izdanja.
Darko Ribnikar, generalni direktor "Politike - novine i magazini", zadovoljan je zbog ovog lepog i svecanog trenutka.
-Moja generacija nije mogla da zamisli novine bez papira koji susti pod rukama dok se listaju strane. To ne opterecuje nove generacije i postavlja se pitanje dokle ce novine izlaziti na papiru. Ovaj nas potez nije odricanje od papira, vec pracenje svetskih trendova, a dobicemo i brojne nove citaoce sirom sveta.
Pored aktuelnog broja koji ce biti dostupan na Internetu kada i stampano izdanje kod nas, korisnici ce moci, po odgovarajucoj tarifi, da prelistavaju i arhivu prethodnih brojeva, pocev od 30. aprila.Predvidjeno je da mogu odstampati naslovnu stranu i strane citulje i pomeni, a sadasnje "klasicno" internet izdanje bice reducirano.
Urednistvo i menadzment "Politike" smatraju da ovim poslovnim potezom nas najstariji list izlazi na globalno medijsko trziste i blagovremeno pocinje da koristi nove nacine za dostavu svojih sadrzaja citaocima.
|
_________________ El amor ha florecido en mi corazon a causa de tu amor. |
|
|
|
 |
Wizard Prijatelj foruma

|
Godine: 41
Datum registracije: 10 Feb 2005 Poruke: 4234 Mesto: IbiZZa

|
|
Konacno...i bilo je krajnje vreme... 8)
|
|
|
|
|
 |
100%sos Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 46
Datum registracije: 26 Apr 2005 Poruke: 4 Mesto: novi sad

|
|
Samo me interesuje da li ce i sporski zurnal ici na te stranice... posto sam sport cito na B92 najbrze daju informacije a kako ce politika raditi jel brzo...
|
_________________ sampion |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|