:: |
Autor |
Poruka |
* Lucky * Iskusni član
|
Godine: 100
Datum registracije: 14 Jan 2008 Poruke: 807 Mesto: tamo daleko ...
|
|
prvo ljubav pa posle zaljubljenost - mislim da je tako bolje...
|
|
|
|
|
|
Mjesecarka Iskusni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 06 Feb 2005 Poruke: 864 Mesto: Novi Sad, na Dunavu...
|
|
Naravno da nije isto...
"-Vidi... U nekog se zaljubis, ali ne dospes da ga volis... Posebno kad si mlad...
-Zaljubis se...Ali ga ne volis? Zar to nije...Isto?
-Ne znam... Meni nije... Zaljubis se, jer... Je to tebi potrebno... A volis... Jer je to potrebno nekom drugom... Ne mislis? Jedno je kad ceznes za nekim ko je daleko... A drugo kad ceznes za nekim ko je kraj tebe... Tek onda je to..."
Dj. Balasevic - Kao rani mraz...
|
_________________ ...Reci bi sve pokvarile... |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Zaljubljenost je prva u spektru emocija koje doživimo još u ranom djetinjstvu. Stručnjaci kažu kako partnere biramo na osnovu osobina koje su nas privukle drugim ljudima još dok smo bili u ranom djetinjstvu.
Zašto se zaljubljujemo?
U većini slučajeva, ljudi se zaljube u osobe slične njihovim roditeljima, pogotovo onom sa kojim su imali najviše problema - toga uglavnom nismo ni svjesni. U vezi sa partnerom, podsvijesno se želimo riješiti trauma iz našeg odnosa sa roditeljima, ali najčešće se dešava da upravo te pogreške ponavljamo. Zato, sljedeći put kad svom partneru poželite reći - podsjećaš me na mog oca/majku, zadržite to za sebe i sjetite se da tu postoji dosta nerazrješenih problema. Ovo je, naravno, teška misija u životima svih nas, te mnogi radije prekidaju takve veze ili podliježu varanju partnera, umjesto da pokušaju postati svjesni problema – na patrneru u isto vrijeme i volimo i mrzimo one osobine koje nas podjsećaju na naše roditelje.
Ljubav je odluka
U trenutku kad ekstatični osjećaj zaljubljenosti dođe kraju, nastaju idealni uvjeti za realnu vezu. Naravno, ova se faza uveliko razlikuje od početne faze zaljubljenosti. Sada slijedi svjesna odluka ostati sa nekim koga nužno ne trebate za svoj opstanak – ovo prevazilazi bilo kakav osjećaj sebičnog posjedovanja. U zrelim vezama, ljubav prevladava osjećaj POTREBE za partnerom.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|