www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Fobija
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
Uniqa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 26 Okt 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 14, 2006 8:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne volim zatoren prostor npr. lift i sl. ne volim ni visinu bas to je to

Moytsa
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 11 Dec 2005
Mesto: St

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 22, 2006 12:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja imam malo cudan strah i nisam nikad cula nekoga da ga ima.... imam strah od uzbrdica i nizbrdica. Makar morala zaobilazit nesto idem stepenicama nego da se spustim. Ali nizbrdica mora bit dosta strma. Pocnu mi se znojit dlanovi i snaznije mi kuca srce. Ne znam kako se to zove

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 29, 2008 9:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

imam fobiju od visine i od velike guzve, ljudi oko mene...sta cu, jace je od mene

" I know the way to fuck them all...."

meeee
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 25 Dec 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 08, 2008 2:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ichthyophobia je na Engleskom,ali ne znam kako se zove na Srpskom.To je fobija od ribe. U pocetku nisam mogla da je jedem,ali svake godine kako rastem postaje sve gore. Sada me cak i slike na kojima se nalaze ribe jako plase.Cak i ako samo predugo pricam o ribama postoji mogucnost da cu ih te noci sanjati.Ne znam zasto,ali sve sto ima veze sa ribama mi jednostavno smeta,gubim vazduh,ne osecam se dobro,nocima ih sanjam,imam osecaj da me cudno gledaju itd...

cupakabra
*the dancing girl*
<b>*the dancing girl*</b>

Datum registracije: 30 Sep 2006
Mesto: taaaaamo daleeeeko

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 27, 2008 11:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja imam fobiju od liftova i paukova. ali st ose tice liftova to nije klaustrofobija sto znaci da se plasim prostora, nego zaglavljivanja (:

ne placi zato sto se zavrsilo, smej se jer se dogodilo!
CuPaKaBrA

milica.saska
**principessa**
<b>**principessa**</b>

Godine: 37

Datum registracije: 11 Okt 2007
Mesto: ~Destination Unknown~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 29, 2008 11:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fobija od visine,jedino to.

simonidapuhala
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 09 Nov 2006

germany.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 13, 2008 9:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

imam strah od duboke vode i paukova

filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>

Godine: 33

Datum registracije: 28 Jan 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 04, 2008 3:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

patim od:
ofidiofobije(strah od zmija)-toliko da kad vidim zmiju padam u nesvest ili dobijem lupanje srca i pocnem da trcim kao luda

i

od filofobije(strah od zaljubljivanja)

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 26, 2010 12:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Injekcija za lečenje fobija

Strah od zmija, paukova, visine i mnoge druge fobije mogu biti izlečene jednostavnim ubrizgavanjem lidokaina u mali mozak, tvrde naučnici.

Naučni tim iz Japana je otkrio da ljudski mozak može da bude "reprogramiran", kako bi prevazišao neke od najčešćih strahova.

Naučnici tvrde da, zbog toga što je strah stečena navika, oni mogu da "isključe" deo mozga u kome nastaje strah jednostavnim ubodom.

Njihova istraživanja su pokazala da zlatna ribica, kojoj je data doza lidokaina, nije mogla ničega da se uplaši. Istraživači kažu da bi dalja istraživanja uticaja anestetika lidokaina na osećanje straha mogla da pruže olakšanje ljudima koji ne mogu normalno da žive zbog različitih fobija.

“Jednog dana, naše iracionalne fobije mogu postati deo prošlosti. Zamislite da se vaši strahovi od paukova, letenia ili visine mogu izlečiti jednom inekcijom. Naše istraživanje je pokazalo da će to jednog dana postati stvarnost”, izjavio je profesor Masajuki Jošida sa univerziteta u Hirošimi.

Profesor Jošida proučava cerebelum – mali mozak, deo mozga povezan sa razvojem straha i kod ljudi kod zlatnih ribica.

On je tokom istraživanja, koristeći oblik učenja poznat kao klasično uslovljavanje, prilikom kog nastaje uslovni refleks izazvan neutralnim stimulansom, naučio zlatnu ribicu da se plaši svetlosti uperene u njene oči.

“Svaki put pošto bismo uperili svetlost ribici u oči, izložili bismo je električnom udaru niskog napona, tako da je riba naučila da poveže pojavu svetlosti sa električnim šokiranjem. Uskoro zlatna ribica je počela da pokazuje simptome straha od svetlosti, jer je naučila da očekuje električni šok nakon nje. Strah je kod životinje uočen zahvaljujući usporavanju pulsa, dok se kod nas ubrzava kada nas neko uplaši”, ispričao je profesor Jošida.

Nakon što su u cerebelum ribice ubrizgali dozu lidokaina, njoj se privremeno puls vratio u granice normale i pošto su joj naučnici ponovo uperili svetlost u oči, ona nije pokazivala strah Profesor Jošida je rekao da će, zbog sličnosti malog mozga kod zlatne ribice i sisara, daljim istražianjima biti omogućeno dalje razumevanje bioloških i hemijskih procesa koji utiču na strah, kao i njegovo lečenje.

Izvor: I. Kešanski, Blic.rs

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 07, 2010 7:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neobične seksualne fobije

Seks bi trebalo da je sastavni deo života svakog čoveka, međutim, zbog nekih iracionalnih strahova u vezi sa seksom, ima ljudima kojima je i sama pomisao na seks mučna.

Bez obzira na to koliko neobične bile, mnoge seksualne fobije se rađaju, uglavnom, iz stresnih situacija. Zlostavljanje, traumatično prvo iskustvo, loši odnosi sa partnerom… su situacije koje mogu uzrokovati brojne neugodnosti koje se pretvaraju u fobije.

Ponekad, ove fobije nemaju instant okidač, već se kod osobe javljaju vremenom. Ohrabrujuće je to što se većina njih može medicinski tretirati pomoću stručnjaka, koji ljudima koji pate od neobičnih strahova pomažu da vode normalan seksualni život.

Jedan od najsvežijih primera seksualne fobije jeste ona od seksa u zatvorenom prostoru. Danijel Vinsli iz Velike Britanije je zbog toga primorana da ljubav vodi samo u prirodi.

Evo još nekih neobičnih seksualnih fobija:

Erotofobija - verovatno najčešća seksualna fobija, predstavlja strah od svih stvari koje su u vezi sa seksom.

Itifalofobija - strah od erekcije, ali ne samo doživljaja već i od razmišljanja o tome, ili posmatranja. Javlja se i kod muškaraca i kod žena, a naziva se i medortofobija i falofobija.

Medomalakufobija - fobija od nemogućnosti postizanja erekcije.

Gimnofobija - neracionalni strah od nagosti, golotinje. Gimnofobi se boje da budu viđeni nagi, ili da vide nekog drugog nagog.

Menofobija - strah od menstruacije.

Anuptafobija - osobe koje pate od ovog poremećaja u stalnom su strahu da ostanu bez partnera.

Heterofobija - naziva se još i seksofobija, a predstavlja strah od suprotnog pola.

Eurotofobija, ili kolopofobija - strah od ženskih genitalija. Može se manifestovati različito. Neki ljudi reaguju samim razmišljanjem o ženskim genitalijama, dok drugi osećaju odbojnost kada dođu u kontakt sa njima.

Partenofobija - iracionalan strah od devica i mladih devojaka.

Tokofobija - strah od trudnoće i porođaja

Oneirogmofobija - strah od "mokrih snova".

Koitofobija - strah od samog seksualnog odnosa.

(MONDO)

Dabex
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 01 Mar 2010
Mesto: Crna Gora,Nikšić

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 08, 2010 12:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imam kešofobiju odnosno strah od papirnih novčanica,ne znam šta bih radio da mi se jedna nađe u džepu...

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 08, 2010 1:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Plasim se visine,kad pogledam dole,pr.III sprat,mraka,i crnih zivotinja..ne znam sto...i od gmizvaca,tj buba..nije da se plasim,nego mi se gade,ne mogu ih videti ocima>gusenice,bubasvabe..

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Fobija Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 od 6

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon