www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Znacaj maternjeg jezika
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~
::  
Autor Poruka
marinela12
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 51

Datum registracije: 31 Mar 2007
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 02, 2007 11:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kezmanomania je napisao/la sledeće:
po meni je jako vazan i ne sme se nikad zaboraviti

slazem se u potpunosti Smile

dado_GTI
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 18 Jan 2006
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 03, 2007 10:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jako vazan

visiometas
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 08 Feb 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 18, 2007 1:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da je bitno da deca pricaju srpski jezik, i da idu u nasu specijalnu skolu!!! Treba kod njih stvoriti ljubav prema zemlji matici!!

.::pinki::.
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 03 Apr 2006
Mesto: u dugovima :))

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 23, 2007 10:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

visiometas je napisao/la sledeće:
Naravno da je bitno da deca pricaju srpski jezik, i da idu u nasu specijalnu skolu!!! Treba kod njih stvoriti ljubav prema zemlji matici!!

meni se cini da kod nas nema te ''specialne srpske skole'' ali ionako slovenija je puna bosanaca, srba i hrvata pa nam ni ne trebaju ..

FM-Jam
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Jun 2007
Mesto: Derventa

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 26, 2007 10:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Za mene je vazno da djeca materni jezik normalno pricaju i da nezaborave gdje im je porijeklo, dalje trebaju da postuju svoju kulturu i da se nestide za to sto jesu.

KOKANI
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 11 Feb 2007

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 26, 2007 11:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

svoje voli tudje postuj

Kotromanovic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 07 Nov 2006

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 26, 2007 6:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meni je slovenački materni, a srpski tuđi jezik.

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 40

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 26, 2008 5:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sto se tice mene kao osobe .. bilo bi mi veoma drago da moje dete prica srpski kao i engleski jer ipak ne bih voleo da ih stopiram u necemu sto znam da nisam ne mogu da stopiram jer ce to dete kad tad poci u skolu i tu ce uciti engleski dok u kuci mogu ja pricati srpski ..

nanica123
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 51

Datum registracije: 28 Maj 2008

germany.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 29, 2008 1:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

po meni je jako bitno to da djeca pricaju ili bolje receno nauce materinji jezik......a hoce li ga koristiti to je vec druga stvar .......glavno je da ga nauce

erilla
~kuin lumihiutale~
<b>~kuin lumihiutale~</b>

Datum registracije: 24 Apr 2007

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 01, 2008 12:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vrlo sam zahvalna svojim roditeljima, jer smo (od kako pamtim) kod kuce uvek pricali samo srpski jezik (iako sam rodjena i zivim u Sloveniji) tako da sam taj jezik prvi naucila i tek kad sam posla u vrtic pocela sam da ucim slovenski. Mesanje dva jezika nikad mi nije predstavljalo neki problem, u skoli i u javnosti sam pricala slovenski, kod kuce srpski, zato sad odlicno pricam slovenski a i srpski mi ne pravi probleme (mozda malo kad pisem, ali zato savrseno pricam).

Materni jezik po definiciji (bar ovde u Sloveniji) je onaj jezik kojeg dete prvo nauci u porodici. Znaci to bi trebalo da je jezik kojeg pricaju njegovi roditelji. Vrlo je tuzno jer se u stranim zemljama desava bas to, da deca prvo nauce jezik drzave u kojoj se nalaze, pa onda kad odu na raspust kod babe i djeda ne znaju da pricaju sa njima.

Iako sam rodjena i zivim skroz u Sloveniji, ubedjena sam da kad budem imala decu, oni ce znati pricati i pisati sprski, zato sto ja jako volim otici u Srbiju i Republiku Srpsku kod rodbine i ne zelim da me bude sramota sto moja deca ne znaju da pricaju srpski.

aleks3
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 28 Sep 2005

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 01, 2008 10:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mi doma pricamo srpski(muz slovenac,ja makedonka)..mali isto prica srpski,razumje makedonski al ga ne prica bas dobro isto tako ima jake gramaticke greske i u srpskom jeziku a slovenski uopste ne zna...nikad mu necu branit da zna materni jezik ko sto poznajem neke nasi ljudi koji samo nemacki pricaju da bi deca znali...to nije ok

hamra
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 20 Nov 2005

belgium.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 02, 2008 12:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mi smo u belgiji tek tri godine tako da jos uvek i nismo toliko savladali jezik pa da bi nesto sad ja filozofirala ali sigurno znam da ce moja deca prvo uciti srpski kuci a nederlanski ce ionako u skoli da savladaju ko maternji...Svoje korene i svoj jezik covek ne sme da zaboravi...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~ -> Znacaj maternjeg jezika Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Strana 9 od 10

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon