:: |
Autor |
Poruka |
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~

|
Godine: 36
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna

|
|
sve zavisi u sta bih investirao...ako bih naprimjer na zivotno osiguranje onda bi mi naravno bili motivi zarada od mogucih povreda ili slicno ali i sam utisak sigurnosti koji ti pruza....
Ili pak ako bih investirao u odredjeno preduzece onda motiv bi mi bio razvoj istog a ne direktno zarada....postoji investiranje u dionice gdje bi mi za motiv iskljucivo bilo preuzimanje vlasnistva odredjene firme ili postizanje veceg procenta vlasnistva....
|
|
 |
Vlada_R ///M

|
Godine: 39
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL

|
|
_GentlemaN_ je napisao/la sledeće: |
Ili pak ako bih investirao u odredjeno preduzece onda motiv bi mi bio razvoj istog a ne direktno zarada....
postoji investiranje u dionice gdje bi mi za motiv iskljucivo bilo preuzimanje vlasnistva odredjene firme ili postizanje veceg procenta vlasnistva.... |
Zasto bi voleo da to preduzece se razvija?
Zasto bi hteo da preuzimas ili da postizes veci procent vlasnistva?
Ne moras da odgovoris ovde na forum ali samo hocu da te izazivam
|
|
|
|
|
 |
Baraba Džentlmen

|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

|
|
Da se vratim i ja na temu.
Prochali ste o "mirovinskim" fondovima, da.
Sada piatm ja sledece. Znate li shta se deilo sa britanskim "mirovinskim" fondovima?
Pretpostavljam da znate. Po meni je ovaj neoliberalni kapitalizam "zeznut", da se tako izrazim. Pretvara neshto "dobro" u "loshe" da se izrazim "prostim" rechima. Da krenem postotak "administrativnih troshkova u "drzhavnom" mirovinskom/penzijskom fondu je oko 3 do 5 % od uplacenog novca. Kod privatnih je najmanje 50 %, jer svako hoce da zaradi. Prvi onaj koji "proda" takvo osiguranje, druo "shefovi", potom i akcionari itd...
Dakle, slazhem se sa Vlada_R
Zarada i samo zarada. Nikakvo rodoljublje/domoljublje itd.
E sad, shto su u izvesnim drushtvenim uredjenjima poklekli pred tim "kapitalizmom" i dozvolili da im lobisti pishu zakone, odredbe i sl... istovremeno prichajuci da ce konkurencija da "ozhivi" posao.. to je druga pricha. Hvala i vama.
|
|
|
 |
Vlada_R ///M

|

|
|
Baraba je napisao/la sledeće: | Po meni je ovaj neoliberalni kapitalizam "zeznut", da se tako izrazim.
Zarada i samo zarada. Nikakvo rodoljublje/domoljublje itd.
|
Podpisem!
|
|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Godine: 35
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
Na svaki dinar koji ulozim u nesto ocekujem dva da se vrate Zasto bih inache ulagao? Kupujem akcije - direktno da bih imao veci udeo u preduzecu - veci udeo u preduzecu znaci i vecu zaradu
Naravno ono dinar na dinar je uprosceno Povecanjem svote ulozenog novca povecava se moj profit - eto osnovnog motiva mojih investiranja
Prepreke? Preko granice ne znam - ovde novac nema prepreke
|
|
|
|
|
 |
Vlada_R ///M

|

|
|
Normalno.....zarada.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|