:: |
Autor |
Poruka |
cveetic Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 12 Okt 2007 Poruke: 64

|
|
Nokat urasta,ako se ne sece pravilno.Zato cim osetite i najmanji bol,odete do pedikira i lepo vam sve to sredi.,da vam neke kreme ili nesto drugo.Ako se posle nekog vremena desi isto,odete ponovo.Tako je bilo u mom slucaju.
|
_________________ Reci mi o cemu mislis,i recicu ti cime razmisljas |
|
|
|
 |
*Stefy* *samo njegova*

|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2007 Poruke: 14461 Mesto: Kotor

|
|
Jednom mi se desilo, muku sam mučila s tim nekoliko mjeseci, a kakva sam kukavica nisam smjela otići kod doktora...Tako da sam samu sebe "liječila", što i nije baš pametno, ali hvala Bogu uspjela sam mazala sam neku kremu, svaki dan kišala noge, pincetom vadila nokat, i prošlo je...Uh, zlo mi dođe kada se samo sjetim, i kad pomislim kakve sam komplikacije mogla izazvati
|
_________________ Naprosto se tuga desi, i naprosto si tu gdje jesi,
I naprosto je trista čuda, predrasuda sad između nas,
Kad ljubav umre-jedan žali,
kad ljubav umre-jednom fali
i bome nije lako..
..kad naiđeš sokakom kojim svadbe prolaze.... |
|
|
|
 |
Dzenn Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 29 Feb 2008 Poruke: 1 Mesto: Zenica

|
|
crnibiser je napisao/la sledeće: | ja sam imala velike probleme sa urastanjem noktiju na palcevima noga i mogu samo reci da su to jaki bolovi koji prodiru u dubinu cijelog tijela
vrijedale su me i carape na nogama a kada bi mi neko slucajno stao na nogu i dotakao mi prste kao da mi je noz zabio u grudi i suze bi mi odmah navrle na oci
pokusavala sam sa svim metodama da to izlijecim ali nije uspjevalo
medjutim prije godinu dana sam slucajno naisla na kapi " TOENAIL" od proizvodjaca Scholl i vjerujte mi nakon samo par mjeseci redovne uzpotrebe napokon normalno hodam i oblacim carape i cipele
nemam vise problema i sto je najvaznije ljudi nema vise onih ubijajucih bolova
tako da bih svakome ko ima takve probleme od srca preporucila ove kapi
jako su jednostavni za upotrebu , nisu stetni za kozu oko nokta i za sam nokat , kostaju oko 5 eura i sto je najbitnije djeluju u potpunosti
probajte i uvjerite se |
Vidim da je ovaj post davno postavljen ali ja imam sad taj problem i trazila sam te kapi, ali u svakoj apoteci zinu u mene kao da pitam za spanska sela....znaci nisu culi za njih. a obzirom da zivim u zenici, ako ima u sarajevu mora biti i ovdje. Pa molicu te sa mi kazes ako si jos tu negdje , gdje si nabavila te kapi??
|
_________________ Tesko onima koji se sluze mocima koje imaju nad nekim srcem da bi mu oteli one jednostavne radosti koje klijaju iznjega samog.....Goethe |
|
|
|
 |
zmaj505 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 05 Maj 2008 Poruke: 1

|
|
Yasmin je napisao/la sledeće: | Postoji i mogućnost obrade CO2 laserom; tada su recidivi izuzetno retki, a postoje i druge prednosti u odnosu na klasičan metod. Nema reza ni šavova, krvarenja skoro da nema i nije potrebna kompresa, zahvat traje desetak minuta, nakon zahvata bolovi su sasvim blagi i ožiljak je skoro nevidljiv (za potpuno zarastanje potrebno je oko mesec dana). |
Posto je tema malo starija, ali je nazalost uvijek aktuelno urastanje nokta, htio bih malo da je aktiviram. Posto sam probao skoro sva moguca sredstva za rjesavanje ovog sredstva, nije bas pomogolo, te sam se stoga odlucio za operativni zahvat. Trebalo bi da bude izvrsen metodom koja je spomenuta gore. Da li ima neko iskustava sa ovom metodom? Da li je ova metoda ucinkovitija od "klasicnog" operativnog zahvata?
|
|
|
|
|
 |
samo z d r a v lj e ! Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Avg 2008 Poruke: 4 Mesto: iznad TEŠNJA zora svice,ljubav naša vječna biće

|
|
e ovako , da vam ja ispricam svoju pricu .(nadam se da oni koji imaju problema ovo citaju )
"chupo sam nokat prije 4 mjeseca ! jos raste ! nijednom ga nisam osjeko,do neki dan,ISTINAA !
zahvat NIJE bolan ! hirurg ti da anesteziju,lokanu,sredi ti prst za 5 min. poslije toga ides 3-4 puta na previjanje(otprlike svaka 3 dana) mirujes jedno sedmicu-dvi,i poslije toga,ti budes happy .
Al pazite sad ovo,novi nokat,koji mi tek raste,poceo se stvarat gnoj oko njega,isti slucaj kao sto mi je prvi nokat imao,boze moj,sta da radim !! odem hirurgu,vaj pomagaj,cc,drugi hirurg kaze,da je prvi pogrijesio zato sto mi samo iscupao nokat i sredio divlje meso,al je korijen ostao NE PROMJENJEN ! i sad mi propisa neko dezinfekciono sredstvo i da sam sebi rjesavam problem. (izvine ako sam posto dosadan,jos sam mal )
evo neki dan sam poceo radit to sto mi je reko,prst drzite u otopini KMNO 4,koji stoji 2 KM(imate u apotekama,mala kutica),nekih 10-15 min. onda pronadjete dio gdje vam nokat urasta,nekim "ostrim" predmetom morate izdignu nokat,odnosno stavite komadic vate ispod !! na pocetku ce vam biti tesko
jer je to malo "komplikovano"ali poslije je sega,znaci NOKAD MORA BIT KAO DASKA ZA SKAKANJE,DIGNUT,ODNOSNO ODVOJEN OD STRANE MESA,kontate ? MORATE VATU STAVLJAT ISPOD NOKTA,odnosno, KOD KRAJA NOKTA,VRHA,zavisi gdje vam urasta !!
TOLIKO OD MENE,NAPRAVITE PEDIKIRA OD SEBE ! umjesto placanja pedikira otidjite na sladoled, imate pare,pohvalite se malo,i to je to..
hvala... inace sam kosarkas,a sezona samo sto nije pocela,moram se brrrzooo oporavit,zdravoo
|
_________________ Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život
Kud ti se žuri, cijeli život je pred tobom !
...and the Pheonix rises from the, still burning, ashes, stronger and more beautiful then ever... |
|
|
|
 |
miko5 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 27 Jul 2008 Poruke: 1

|
|
Ja sam prosle godine imao urastanje nokta a posto sam ga tako ''vukao'' par meseci doslo je do strasnih bolova pa sam posao kod ljekara koji mi je odstranio polovinu nokta sa strane gdje mi je urastao.Od tada je proslo pola godine i nokat je vec skoro u potpunosti izrastao,ali ja opet osjecam bolove,kao da ponovo urasta.
Zanima me dali problem sada mogu da rijesim mastima i kupkama,ili moram opet ici kod ljekara?
|
|
|
|
|
 |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 48
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
Dzenn je napisao/la sledeće: | crnibiser je napisao/la sledeće: | ja sam imala velike probleme sa urastanjem noktiju na palcevima noga i mogu samo reci da su to jaki bolovi koji prodiru u dubinu cijelog tijela
vrijedale su me i carape na nogama a kada bi mi neko slucajno stao na nogu i dotakao mi prste kao da mi je noz zabio u grudi i suze bi mi odmah navrle na oci
pokusavala sam sa svim metodama da to izlijecim ali nije uspjevalo
medjutim prije godinu dana sam slucajno naisla na kapi " TOENAIL" od proizvodjaca Scholl i vjerujte mi nakon samo par mjeseci redovne uzpotrebe napokon normalno hodam i oblacim carape i cipele
nemam vise problema i sto je najvaznije ljudi nema vise onih ubijajucih bolova
tako da bih svakome ko ima takve probleme od srca preporucila ove kapi
jako su jednostavni za upotrebu , nisu stetni za kozu oko nokta i za sam nokat , kostaju oko 5 eura i sto je najbitnije djeluju u potpunosti
probajte i uvjerite se |
Vidim da je ovaj post davno postavljen ali ja imam sad taj problem i trazila sam te kapi, ali u svakoj apoteci zinu u mene kao da pitam za spanska sela....znaci nisu culi za njih. a obzirom da zivim u zenici, ako ima u sarajevu mora biti i ovdje. Pa molicu te sa mi kazes ako si jos tu negdje , gdje si nabavila te kapi?? |
Kod nas u Sarajevu te kapi postoje u svakoj apoteci i kostaju 5 eura to je bocica od 14 ml. Ne znam kako kod vas u Zenici to nema u apotekama , ako imas nekoga u Sarajevu ili ide u sarajevo neka ti potrazi u bilo kojoj apoteci u Sarajevu ima sigurno , ja sam kupila u Apoteci Sarajevo kod Centrala na Carsiji. Te kapi mogu biti vise od godinu dana , imaju malu cetkicu s kojom mazes. Noge moras prvo lijepo oprati i posusiti , cetkicu koja dodje uz kapi umocis u kapi i s njom namazes dio izmedju mesa i nokta. Ne smijes kapi koristiti ako imas bilo kakve ranice oko nokta. Ja sam to mazala jedno vrijeme i nikad vise nemam problema s tim.
A za ove sto pricaju o odlasku pedikeru to nije rjesenje samo im punis dzep , a cim nokat opet naraste opet isti problem se javlja.
Ovi sto pricaju o odlasku doktorima , ja sam isla i doktorima i hirurski ostranjivala i uvijek isti problem se javljao , prvih nekoliko mjeseci super , al kad nokat naraste opet kuku majko , hajmo Jovo nanovo
Isla sam i kod vracara i travara nema gdje me nije bilo i stavljala bokvicu i med , razna cuda i trave i od nekih travara bio neku tecnost pa nista..jedino i krajnje rjesenje koje me izlijecilo su ove kapi koje kostaju 5 eura samo i moze ih svako priustiti..
Znaci u svakoj apoteci (barem u Sarajevu) imaju kapi TOENAIL (zuto-bijela kutijica) od proizvodjaca Scholl..isprobano i dokazano ucinkovito za ovaj problem
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
  |
|
|
|
 |
markog Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Maj 2005 Poruke: 12
|
|
Imao sam i ja tih problema,ali verujte mi samo zavucete parce VATE (FATE) ispod nokta,ali polako i sto vise zavucite skroz ispod nokta i drzite,videcete,pomaze....
|
|
|
|
|
 |
Betty_Barclay Upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Nov 2008 Poruke: 335 Mesto: Dijaspora

|
|
Srecom mi se ovo jos nije desilo, a znam od sestre koliko to boli
|
_________________ Zaljubljena sam ja u svog malog secera,
zaljubljena sam ja, sad bi samo plesala  |
|
|
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Meni se to jedan put desilo i to bas pre leta,kad sam trebala na odmor da idem...sta cu sad ja A trebam u srbiju da idem a i na more...i ja zakazem kod pedikira a dok sam isla kod njega srce mi lupalo sto na sat...a on uradio sta je trebalo i bezbolno je bilo precizujem,i navio mi prst da ne bih usla neka prljavstina oko noktiju i hvala bogu sve je bilo ok
|
|
|
|
|
 |
rbbulletproof Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 34
Datum registracije: 28 Mar 2009 Poruke: 1

|
|
Pozz svima.
Imao sam problem sa urastanjem nokta na levoj nozi i to je sad otklonjeno hvala bogu.
I od nedavno sam primetio da se sad isto to deshava i na desnoj nozi pa sam odmah pocheo da googlam i nashao ovu interesantnu temu za koju se nadam da ce mi neki od vashish saveta pomoci i osetio sam potrebu da podelim svoja iskustva sa vama.
Dakle prvi put kada sam imao problem s time sam takodje stavljao oblogu od crnog luka i naravno da nije pomoglo, nokat je urastao kako tako a crni luk tu ne pomaze, jedino moze da pomogne oko infekcije inace oko samog nokta nikako.
Imao sam ranije slichne probleme tako da me zaboli na isti nachin i nzm ni ja sam kako ali to samo od sebe prodje pa sam mislio da ce i ovo proci. Medjutim nije, otishao sam kod lekara oni mi dali uput za hirurga i on nije hteo da radi operaciju dok ne spadne infekcija i otoci i chudesa. Poshto se izgleda inficiralo.
Pravio sam neku kupku u lavoru i sipao hipermangan i od 10-30min sam drzao nogu tu valjda mesec dana. Takodje sam pokushavao neke sprejove isto protiv infekcije i chudesa i na kraju sam otishao na pregled, i hirurg je na zivo, bez anestezije izvlachio urasli deo nokta nekim instrumentom i odstranio ga.
To su bili OGROMNI bolovi i sad kad sam opet istu situaciju poceo da primecujem i na desnoj nozi poceo sam, kao shto sam rekao, da gledam po netu i nashao ova interesantna reshenja ili bar pokushaj.
Videcu da koristim te "TOENAIL" kapi i videcu da nateram hirurga da mi da neshto da mi taj nokat sam od sebe otpadne jer ne zelim da prodjem kroz iste muke kao i proshli put.
Gledam otok nije kao prosli put shto je bio ali i dalje boli kada sam u obuci i jedva se krecem.
Hvala Yasminu na ovoj temi, hvala crnibiser za kapi i ostalima za vashe komentare. Pokushacu sve samo da opet ne idem na onakav zahvat.
Pozz
|
|
|
|
|
 |
gane2 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 02 Jan 2010 Poruke: 3 Mesto: Novi Beograd

|
|
Nema pomoci dok se uraslo parce nokta ne odsece i izvadi,urastanje gde moze da se podigne nokat i stavi vatica(nepotrebno,idealno za gljivice)i nije urastanje jer kod pravih urastanja ne mozete ni dlaku da gurnete izmedju nokta i mesa.Melemi i razne vodice pomazu do 2mm dubine posle nema nista od melema.Melem i nesto slicno samo omeksa nokat ili meso pa je lakse.Urastanja se ponavljaju i posle operacija samo je razlika od slucaja do slucaja koliko vremena prodje izmedju dva urastanja.Imam i slike slucajeva sa ozbiljnim urastanjima pa ne bi da davim ako vas ne interesuje da vidite sta sve moze da se uradi bez operacije.Pisem na mnogim forumima pa malo potrazite ima slika i diskusija ili slobodno pitajte ja cu da odgovorim sta znam.
|
_________________ Pedikir za probleme sa 14 godina iskustva i ne radim skalpelom |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|