:: |
Autor |
Poruka |
^^CRNOGORKA^^ ~..Hail Mary..~
|
Datum registracije: 08 Maj 2007 Poruke: 6342
|
|
Takođe Imam druga koji ne pije nikako mlijeko, a imam i komšiju koji sir u životu nije okusio i čim ga vidi dođe mu muka... Ja ne znam što je njima
|
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
pijem mleko u normalnim kolicinama....
nekada sam pio u ogromnim kolicinama 2-3 L dnevno....
i na strani sam mleka...
sumnjam da cu ikada prestati da ga pijem.... dobar ukus, odlicno izgleda u providnoj staklenoj casi i zdravo je
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
meeee Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 25 Dec 2007 Poruke: 221
|
|
imam 17 godina,a mleko ne pijem vec vise od 10 godina!Ribu uopste ne jedem,gadim se i imam fobiju,sva se prestravim kada vidim ribu na slici,a kamoli da je jedem!(ali to je vec druga tema,to sam samo pomenula zato sto ljudi cesto govore "ne moze se bez mleka i ribe")mleko..muka mi je od mleka,sir mogu da pojedem,ali zavisi koji,bas biram kad je sir u pitanju. Sada zivim u SAD i mlako je drugacije,nikakve veze nema sa nasim mlekom i dosta ljudi kazu da im ovo mleko nema ni miris ni ukus i da mogu da ga piju,ali meni je cak i od njega muka,pa pijem samo sojino mleko.ne bih pila ni sojino mleko,ali su mi jako losi rezultati pa moram.
|
|
|
|
|
|
TAMARA MAGIS ***bombica***
|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
|
|
ja sam primer,od 2 godine ne pijem mleko,i ne bih mogla da ga probam neznam sta da mi neko da,sam taj miris me tera na.........,ali zato jedem pavlaku sir,kackavalj i sve ono sto je od mleka,tako da verovatno sve to time nadohnadim
|
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ... |
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
naravno da se može, ja ne pijem mlijeko tj. moj organizam ga ne može podnjeti.... al zato obožavam mliječne proizvode
|
|
|
frakcija Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Maj 2007 Poruke: 20
|
|
Ne mogu, dnevno popijem do 2l mleka ili jogurta
|
|
|
|
|
|
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
|
|
Da li je mleko zaista dobro za organizam
Nekada je mleko bilo smatrano jednom od najhranljivijih namirnica. Kasnije su se pojavila i potpuno suprotna mišljenja. Istraživali smo različite tvrdnje o mleku da bismo ustanovili treba li piti čašu mleka dnevno ili ne.
Danas ima puno protivnika mleka. Čak postoji i sajt posvećen štetnosti mleka, koju članovi ovog internet udruženja propagiraju. Na sajtu se može pročitati mnoštvo članaka u kojima se pripisuju najgore osobine ovoj (još do juče obožavanoj) namirnici. Tu se, na primer, tvrdi da kravlje mleko sadrži kancerogene hormone, a da se ova činjenica u javnosti prikriva zbog velikog priliva novca iz industrije mleka i mlečnih proizvoda. Bez obzira na to da li verujemo u ovako nešto ili ne, ipak nas date tvrdnje navode da se zapitamo. Vodeći američki nutricionisti istraživali su tačnost uobičajenih stavova o mleku, zagovornika i protivnika ove namirnice. Evo njihovih odgovora na neka od glavnih pitanja:
Da li je mleko namirnica koja pomaže pri sagorevanju masnoća?
Odgovor bi bio: možda. Urađeno je šestomesečno istraživanje Univerziteta u Tenesiju: jedna grupa ispitanika uzimala je triput dnevno mleko i mlečne prerađevine, a druga samo jednom dnevno, uz šumeće tablete kalcijuma. Otkriveno je da je prva grupa ispitanika izgubila više masnih naslaga sa stomaka od druge. Takođe je pronađeno da kalcijum u veštačkom obliku (u obliku pilula i šumećih tableta) nije tako efikasan kao mleko. Zašto? Zato što na efekat sagorevanja masnoća ne utiče samo kalcijum već i druge komponente koje se mogu naći u mleku, poput mlečnih proteina. Naravno, ključ uspeha za gubljenje masnoća nije samo unos mleka već i celokupan način ishrane.
Da li mleko izgrađuje mišićnu masu?
Odgovor stručnjaka je: apsolutno. Stručnjaci kažu da je to jedna od najboljih namirnica za snažne mišiće. Mlečni protein sastoji se od 80% surutke i 20% kazeina. I jedno i drugo su visokokvalitetni proteini, ali surutka je naročito važna jer sadrži "brzi protein", koji se brzo apsorbuje u krvotok. To čini mleko veoma korisnim posle bavljenja fizičkom aktivnošću. Kazein se dosta sporije vari, pa je idealan za obezbeđivanje zaliha proteina u dužem vremenskom periodu - između obroka ili dok spavate. Dakle - čaša mleka dnevno obezbeđuje telu idealnu kombinaciju proteina za izgradnju mišića.
Kravama se daju hormoni. Da li to negativno utiče na kvalitet mleka?
Stručnjaci tvrde da taj postupak nema loše posledice po mleko. Već dvadesetak godina zakonski je dozvoljeno ubrizgavanje marvi hormona rasta. Ova praksa rezultovala je efikasnijom proizvodnjom mleka i nižom cenom mlečnih proizvoda. Ipak, u nekim krugovima pojavile su se mračne slutnje: hormon rasta koji se ubacuje u kravlje telo povezivan je sa najopakijom bolešću - rakom. Ipak, stručnjaci su nakon niza istraživanja zaključili sledeće: ovaj hormon nije opasan za ljude koji piju mleko hormonski tretiranih krava, zato što se on mora ubrizgati da bi bio delotvoran, ne može se uzimati oralno, poput recimo steroida: proces varenja uništava ovaj hormon u integralnom obliku. Dakle, aktivna forma ovih hemikalija ne dospeva u ljudsko telo. Ipak, može se postaviti i sledeće pitanje: da li je ubrizgavanje hormona rasta etički ispravno, jer se time može ugroziti zdravlje krave? Mnogi branioci prava životinja ne slažu se sa ovakvim postupkom.
Kakav je uticaj antibiotika?
Kravama se povremeno daju i antibiotici. Da li oni negativno utiču na kvalitet mleka? Nema pouzdanog odgovora na ovo pitanje. Neki naučnici tvrde da pijenje mleka krava koje su lečene antibioticima može izazvati sledeću hemijsku reakciju u čoveku: lek koji je na taj način uneo u svoje telo neće više biti efikasan kada ga sledeći put uzme uobičajenim putem. Ipak, ove tvrdnje nikada nisu dokazane. Ako vam i pored toga stvaraju nelagodnost, kupujte mleko u specijalizovanim mlekarama, gde se možete i detaljno raspitati o njegovom poreklu.
Da li ste netolerantni na laktozu?
Ako vam mleko opterećuje stomak, možda je upravo o tome reč. To možete proveriti na sledeći način:
* 1. korak: kupite dve vrste mleka, obično i mleko bez laktoze.
* 2. korak: nedelju dana pijte 2 čaše dnevno jedne vrste mleka na prazan stomak i beležite svaki osećaj mučnine ili nelagodnosti.
* 3. korak: ponovite isto ali sa drugom vrstom mleka.
* 4. korak: uporedite rezultate; ako se razlikuju, vi jeste netolerantni na laktozu i ubuduće izbegavajte mleko koje je sadrži.
(Krstarica)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
ja bez mleka ni kafu ne mogu popiti, a bez jogurta tek svoj zivot ne bih mogla zamisliti
zivela !
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
boj@nic@ Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 02 Okt 2008 Poruke: 93 Mesto: moj topli krevet
|
|
Ja svakodnevno pijem oko 1L mleka ali mi je par osoba reklo da mleko goji,dok su mi neki rekli da ono samo ojacava kosti,pa beh zelela da mi kazete vase misljenje da vidim da li ono u stvari goji ili ne!Hvala unapred!!!
|
_________________ Ja sam tamo gde si ti kad kazem ja mislim mi, neka znaju svi ono stomi treba to si ti... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|