:: |
Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
To je zato shto kod mrava postoje medjusobne razlike u fizickom i reproduktivnom smislu, jednostavno gradja i uloga im je drugacija, u ovo slucaju - zashtititi kraljicu. Ali opet drugacije je, ima primera i kod ljudi, jesi li ikada cuo za Majora Dragutina Gavrilovica?
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Ne pricamo mi ovde o anatomskim razlikama coveka i marava. To je ocigledna valjda.
Citat: | Ali opet drugacije je, ima primera i kod ljudi, jesi li ikada cuo za Majora Dragutina Gavrilovica? |
Ali to su pojedinci. A oni su samo izuzeci. Svaka kolonija mrava ce uraditi istu stvar, ali nisu svi ljudi heroji. To je, kao sto rekoh, odlika pojedinca a ne mase.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Setio sam se jedne izjave Vuka Bojovica kada je pricao o lavovima: "Vodja lavova je iskljucivo najbolji i najsposobniji muzjak. Oni nisu kao ljudi. Zamislite samo da jedan takav copor bira vodju na osnovu toga ko najbolje rice ili cija je griva najlepsa. Pa oni bi davno izumrli!".
Predvodnik svakog krda slonova je najstarija zenka. Iz prostog razloga jer najbolje poznaje teren. Kod vukova, majmuna i mnogih drugih je situacija ista kao kod lavova. Oni nemaju izbore, predizborne kampanje i sl. Ako hoces da budes glavni, moras se nametnuti svima pa i vodji. Moras biti najsposobniji. I tu si sve dok ne dodje neko bolji od tebe.
Tako je nekad bilo i kod ljudi, a onda izmislise demokratiju...
|
|
|
|
|
|
|
|
Demokratija je u samoj srzi najbolji do sada nacin podele vlasti samo shto se nigde ne sprovodi na pravi nacin.
Vidish kod lavova se pod "najbolji" podrazumeva "najjaci" to je jako vazno da se razdvoje ta dva pojma. On mozda jeste najsposobniji zbog svoje prirode ali ne zbog svoje pameti.
Pitacu te josh jedno, da li si gledao film "Idiocracy"? Jako dobar film koji preporucujem svima da pogledaju koji misle da snaga moze da vlada na racun pameti.
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Citat: | Demokratija je u samoj srzi najbolji do sada nacin podele vlasti samo shto se nigde ne sprovodi na pravi nacin. |
Pa kako nesto moze biti najbolje kad se nigde ne sprovodi na pravi nacin? Pa covek je preko te demokratije na vlast doveo jednog Hitlera (dobio na izborima, cini mi se, preko 80%)!
To ti je isto kao i komunizam - teoretski zvuci savrseno, ali u praksi potpuno neprimenjiv.
Citat: | Vidish kod lavova se pod "najbolji" podrazumeva "najjaci" to je jako vazno da se razdvoje ta dva pojma. On mozda jeste najsposobniji zbog svoje prirode ali ne zbog svoje pameti. |
Ne, ne, najjaci ne znaci uvek i najsposobniji. U borbi dva lava, kao i u svakoj drugoj borbi, ne pobedjuje uvek onaj ko je jaci. Nekada se ovaj snazniji povuce iz borbe samo jer ga je protivnik zastrasio. Tako da nije dovoljno biti samo jak, vec treba imati i petlju.
Citat: | Pitacu te josh jedno, da li si gledao film "Idiocracy"? Jako dobar film koji preporucujem svima da pogledaju koji misle da snaga moze da vlada na racun pameti. |
Nisam gledao.
Ne mislim ja da snaga moze da vlada na racun pameti, vec da su jedno bez drugog nistavni. Na zalost, mi ne biramo ni najjace ni najpametnije da nas vode. Me gledamo neke druge kvalitete.
|
|
|
|
|
|
|
|
E pa vidish ja bash zbog toga i ne biram
Hitler je izabran sa oko 85% izashlih, to se zove propaganda. Isto kao shto mish krene da uzme sir iz misholovke tako su i ljudi gledali u jedno i nisu obratili paznju na neshto drugo dok ih nije udarilo po glavi.
Anyway, bilo kako bilo ni snaga a ni petlja ne znace pamet.
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Citat: | Isto kao shto mish krene da uzme sir iz misholovke tako su i ljudi gledali u jedno i nisu obratili paznju na neshto drugo dok ih nije udarilo po glavi. |
Eto vidis da nismo pametniji od jednog misa.
Citat: | Anyway, bilo kako bilo ni snaga a ni petlja ne znace pamet. |
Naravno. Ali snaga i petlja su korisne samo ako imas pameti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|